De 4 stadier i væksten af cannabisplanter

Published:

At dyrke din egen cannabis kan være en berigende og spændende oplevelse. Det er dog vigtigt at forstå de forskellige stadier i cannabisplanternes vækst for at sikre, at dine planter når deres fulde potentiale. Generelt gennemgår en cannabisplante fire forskellige vækststadier: spiring, vegetativ vækst, præ-blomstring/overgang og blomstring. Hver fase har unikke karakteristika og krav, som skal opfyldes for at opnå en vellykket høst.

Spiringsstadie (3-10 dage)

Spiring er den første fase af væksten, hvor frøet spirer og sender sin første rod ud. Når du vælger frø til din spiring, skal du sikre dig, at de er tørre og fri for skimmel eller meldug. Du bør også vælge modne frø, da umodne frø ikke kan spire ordentligt.

Når frøet er spiret, skal du lægge det i et medium som jord, kokos eller stenuldskubber og holde det fugtigt, men ikke for vådt. Den ideelle temperatur for spiring er mellem 22-30 °C (72-86 °F), så hold mediet på dette temperaturområde. Når cannabisplanten er spiret, er det tid til at gå videre til den vegetative fase.

Frøplantestadie (2-3 uger)

Den anden fase af cannabisvæksten er frøplantefasen. Det er her, at planten begynder at udvikle sine blade og stængler samt de rødder, som vil give den de nødvendige næringsstoffer til at vokse. Denne fase starter ca. 2-3 uger efter spiring og slutter, når planten begynder at danne sine forblomster, hvilket signalerer, at den er klar til at gå over i blomstringsfasen.

På dette tidspunkt skal du sikre dig, at din plante får tilstrækkeligt med lys, næringsstoffer og luftcirkulation til at udvikle stærke rødder og stængler. Det ideelle temperaturinterval for kimplanter er mellem 20-30 °C (68-86 °F).

Vegetativt stadium (3-16 uger)

Efter frøplantestadiet går din cannabisplante ind i den vegetative fase. Det er nu, den begynder at strække sig og vokse blade, stængler og rødder som forberedelse til blomstring. Længden af denne fase afhænger af miljømæssige faktorer som f.eks. lyscyklusser og temperatur. Men stadierne starter omkring 3-8 uger og kan vare op til 16 uger.

I den vegetative fase er det vigtigt at sikre, at dine planter har adgang til sollys eller til kunstig belysning, der simulerer solens stråler. Sollys er afgørende i denne fase, fordi det hjælper planten med at omdanne energi til næring til vækst. Derudover bør du holde en temperatur på mellem 20-30 °C (68-86 °F) og opretholde en høj luftfugtighed.

Når dine cannabisplanter er vokset til deres fulde størrelse, går de ind i præ-blomstrings/overgangsfasen. Planten vil begynde at producere forblomster, som indikerer, at den er klar til at gå ind i blomstringsfasen. Denne fase varer normalt mellem 3-4 uger, hvor cannabisplanten forbereder sig på blomstring og producerer de han- og hunlige reproduktionsorganer, der er nødvendige for en vellykket bestøvning.

Sørg for, at din plante får det samme lys og den samme temperatur som i den vegetative fase i den præblomstrende/overgangsfase. Derudover er det vigtigt at sænke luftfugtigheden til omkring 50 %, da høj luftfugtighed kan hæmme væksten og øge risikoen for svampeinfektioner.

Blomstringsstadie (8-11 uger)

Den sidste fase af cannabisvæksten er blomstringsfasen. Det er her, at planten begynder at producere knopper, der er rige på cannabinoider og terpener, som er ansvarlige for dens virkninger. Afhængigt af stammen kan denne fase vare mellem 8-11 uger.

Du bør reducere din lyseksponering til ca. 12 timer om dagen i denne periode for at fremme udviklingen af knopper. Det ideelle temperaturområde for denne fase er mellem 20-25 °C (68-77 °F). Desuden skal luftfugtigheden holdes lav for at forhindre, at der dannes skimmel og meldug på knopperne.

Når blomstringsfasen er afsluttet, er det tid til at høste cannabisplanterne! Denne proces indebærer, at knopperne fjernes fra planten og tørres, inden de forbruges eller sælges. Med den rette pleje og opmærksomhed kan du sikre, at dine cannabisplanter når deres fulde potentiale.

Related articles

Recent articles