Er CBD-blomster lovlige i Storbritannien?

Published:

CBD-blomster kommer fra hampeplanter og er en af de mest populære former for cannabis, der nydes i dag.

Men efterhånden som lovene udvikler sig i Storbritannien og i udlandet, er det let at blive forvirret over den juridiske status for brug og besiddelse af CBD, men bare rolig, i denne guide dækker vi alt, hvad du har brug for at vide, med svar på spørgsmål som:

 • Er CBD-blomster lovlige i Storbritannien?
 • Kan jeg købe CBD-blomster i Storbritannien?
 • Hvad hvis jeg bliver taget med CBD i Storbritannien?

Vær med, når vi besvarer alle disse presserende spørgsmål, så du ved, hvordan den nuværende britiske CBD-lovgivning påvirker dig.

Hvad er CBD-blomst?

CBD-blomster er tørrede knopper fra en hampeplante, og i modsætning til THC, eller tetrahydrocannabinol, giver det ikke ruslignende effekter, da det ikke er en psykoaktiv forbindelse.

Det betyder, at CBD-blomsten ikke gør dig høj eller beruset, men mange værdsætter den stadig for dens evne til at lindre symptomer på stress eller søvnløshed.

I henhold til britisk lovgivning er CBD-græs eller -blomster ulovligt, og ingen forhandler, hjemmeside eller butik må sælge det, så der er ingen lovlig måde at købe CBD-blomster på i Storbritannien. Der er dog sider, der sælger CBD-blomster i Storbritannien, da et smuthul i lovgivningen tillader salg af hampete, som disse sider betegner deres CBD-blomster som.

Er CBD-blomster lovlige i Storbritannien?

Så er CBD-blomster lovlige i Storbritannien? Desværre er CBD-blomster ikke lovlige i Storbritannien, uanset hvor lav en THC-procent de har, for dem, der søger lindring og for cannabisentusiaster. Det betyder, at CBD-knopper, weed og hash også er ulovlige. Der er dog gode nyheder, da produkter fremstillet af CBD-ekstrakt, som f.eks. CBD-gummier, kan købes og nydes lovligt, så længe de indeholder 0,2 volumenprocent THC eller mindre.

Mens indbyggere i Storbritannien ikke kan købe CBD-blomster, er der mange andre produkter, de lovligt kan bruge, som CBD:

 • Olier.
 • Vapes.
 • Spiselige ting.
 • Uddrag.
 • Vape-juice.
 • Aktuelle hudplejeprodukter.

Indtil lovgivningen ikke længere betragter alle former for cannabis som et klassificeret stof, hvilket mange håber vil ske i løbet af det næste år eller to, er ovenstående produkter de eneste lovlige måder at bruge cannabidiol på i Storbritannien.

Kan jeg købe CBD-blomster i Storbritannien?

CBD-blomster kan ikke købes i Storbritannien, da de kan indeholde større mængder THC end lovligt tilladt. Derfor får de, der vil ryge CBD-blomster, ofte en CBD-vape i stedet, da det giver lignende effekter, plus at de er lovlige og diskrete og ikke kræver en flamme, kværn eller papirer for at nyde; dit bedste valg!

Bliver CBD-blomster lovligt i Storbritannien?

Fremtiden ser lovende ud, da en domstolsafgørelse i juni 2023 kan gøre CBD-blomster med lavt THC-indhold lovlige at købe for indbyggere i Storbritannien. Sørg for at holde øje, da der kan komme nye love og regler når som helst!

Har CBD-blomster været lovlige i Storbritannien før?

CBD-blomster har aldrig været lovlige i Storbritannien, men de seneste lovgivningsbestræbelser kan snart gøre det til en realitet.

På et tidspunkt var dens juridiske status en gråzone, men nu er den britiske regerings holdning klar: CBD-blomster er ulovlige at købe og besidde, som defineret i Misuse of Drugs Act fra 1971, der foreskriver, at CBD-produkter skal indeholde 0,2 % eller mindre THC for nemt at kunne skelnes fra konventionel marihuana.

Tidslinje over britiske cannabislove

Følg med nedenfor, når vi kort dykker ned i historien og fremtiden for love og regler for cannabis i Storbritannien.

 • I 1928 trådte loven om farlige stoffer i kraft i Storbritannien og indførte love om besiddelse af cannabis.
 • I 1967 trådte loven om forebyggelse af narkotikamisbrug i kraft for at reducere straffen for besiddelse af cannabis.
 • I 1971 blev The Misuse of Drugs Act vedtaget for at begrænse væksten af alle cannabisplanter, uanset art.
 • I 2001 trådte The Misuse of Drugs Regulations Act i kraft, så folk kunne dyrke eller ryge cannabis til forskningsformål, men kun med en licens fra indenrigsministeriet, som udstedte godkendelser.
 • I 2015 blev The Misuse of Drugs Act skrevet for at bane vejen for en fremtid med lovlig medicinsk cannabis, og den første cannabismedicin, der blev gjort lovlig under denne lov, var Sativex, som kun kan fås på recept.
 • I 2025 håber folk, at der kommer ny lovgivning, som gør CBD-blomster til et lovligt produkt i Storbritannien.

CBD-terminologi

Har du brug for at genopfriske din cannabis-terminologi? Her er nogle populære 420 akronymer, som alle bør kende:

 • CBD er en forkortelse for cannabidiol, en ikke-psykotropisk cannabinoid med medicinske egenskaber.
 • Cannabinoider er forbindelser i cannabisplanter med unikke virkninger, når de indtages. Der er hundredvis af dem, og de mest populære er THC , CBD , CBN , CBC og CBG .
 • THC, en forkortelse for tetrahydrocannabinol, er en psykoaktiv cannabinoid, der findes i marihuana og har en bevidsthedsændrende, stemningsændrende effekt, der giver cerebrale highs såvel som sedation/eufori.

Sativex den eneste cannabis-infunderede medicin, der er godkendt til brug i Storbritannien. Det kommer i form af en oral spray og indeholder 2,5 milligram CBD og 2,7 milligram THC, men hvis du vil prøve det, skal du først have en recept fra en læge, da det ikke er en hyldevare.

Related articles

Recent articles