Pyratsolaamin arvostelu

Published:

Oletko utelias pyratsolaamista? Tämä tutkimuskemikaali on saavuttanut suosiota bentsodiatsepiinien vaikutuksista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Tässä artikkelissa tarjoamme kattavan yleiskatsauksen pyratsolaamista, joka tunnetaan myös nimellä PZM tai pyraz. Kerromme sen historiasta, annostuksesta, antotavoista, käyttäjäarvosteluista ja mahdollisista sivuvaikutuksista.

Yleistä tietoa pyratsolaamista

Aloitetaan tämä tutkimuskemikaalien tarkastelu PZM:ää koskevilla yleisillä tiedoilla. Pyratsolaami on periaatteessa bentsodiatsepiinilääke, joka on eräänlainen masennuslääke. Hoffmann-La Roche -niminen lääkeyhtiö kehitti sen ensimmäisen kerran 1970-luvulla. Tutkija Leo Sternbach johti tutkimusryhmää, joka työskenteli tämän lääkkeen parissa. Se on triatsolo-bentsodiatsepiini, joten sen bentsodiatsepiinirakenteessa on triatsolirengas, joka voi auttaa tehostamaan rauhoittavia vaikutuksia. Se on luokiteltu tutkimuskemikaaliksi, eikä sitä ole hyväksytty käytettäväksi ihmisillä.

Ensisijaisesti PZM-tutkimuskemikaali tunnetaan sen anksiolyyttisistä ja rauhoittavista vaikutuksista. Sen kemiallisen koostumuksen uskotaan vaikuttavan GABA-reseptoriin, joka estää keskushermostossa tapahtuvaa neurotransmissiota. Toisin sanoen pyratsolaami voi vaikuttaa GABA:n vaikutuksiin, mikä johtaa rentoutumisen ja rauhallisuuden tunteisiin.

Pyratsolaamin historia

Käsittelemme nyt hieman historiaa osana Pyrazolam-arvosteluamme. Kuten olet jo oppinut, pyratsolaami kehitettiin ensimmäisen kerran 1970-luvulla. Siitä tuli kuitenkin suosittu tutkimuskemikaali vasta 2010-luvun alussa. PZM-tutkimuskemikaalia on ehkä ensimmäisen kerran myyty verkossa tutkimuskemikaalien myyjän toimesta vuonna 2012, mutta tämä tieto ei ole vakuuttava.

Sittemmin pyratsolaamin suosio on noussut, ja siitä on tullut yksi yleisimmistä bentsodiatsepiinien tutkimuskemikaaleista markkinoilla nykyään. Monissa tapauksissa sitä käytetään tieteellisissä tutkimuksissa bentsodiatsepiinivaikutusten tutkimiseen. Tietenkin on myös virkistyskäyttäjiä.

Monilla alueilla PZM ei ole aivan laillisten huumeiden luettelossa, mutta se ei myöskään ole laitonta. Sen vuoksi se on monin paikoin oikeudellisesti harmaalla alueella. Maat, joissa sitä pidetään valvottuna aineena, ovat Kanada, Yhdistynyt kuningaskunta, Turkki, Sveitsi ja Ruotsi.

Annostus ja antaminen

Missä muodossa tämä lääke yleensä on, ja mitkä ovat tavanomaiset annokset ja antotavat? PZM-tutkimuskemikaali on jauhemuodossa, ja se otetaan yleensä suun kautta 0,5-4 mg:n annoksina. Sitä voidaan myös inuffloida (nuuskailla), höyrystää tai käyttää peräpuikkona. Annostus ja antotapa vaihtelevat käyttäjän haluamien vaikutusten ja sietokyvyn mukaan. Muista, että kyseessä on tutkimuslääke, jota ei ole hyväksytty ihmisten käyttöön, joten annostustiedot eivät ole konkreettisia.

Suun kautta annostelu

Yleisin tapa ottaa pyratsolaamia on antaa se suun kautta. Jauheena käyttäjät voivat liuottaa sen veteen tai muuhun nesteeseen ja niellä sen. Vaikutukset alkavat yleensä 20-30 minuutin kuluessa ja voivat kestää useita tunteja.

Nenän täyttäminen

Jotkut käyttäjät haluavat insuffloida pyratsolaamia, jolloin käyttäjä nuuskaa sitä jauheena. Yleensä tulokset ovat nopeampia tällä menetelmällä, mutta se voi aiheuttaa nenän ärsytystä.

Höyrystyminen

Tätä lääkettä on mahdollista höyrystää höyrystimellä tai sähkösavukkeella. Näin vaikutukset alkavat nopeammin ja voivat olla tehokkaampia kuin suun kautta otettuna.

Suppositorio

Jotkut ihmiset haluavat käyttää pyratsolaamia peräpuikkoina. Tämä tarkoittaa, että jauhe asetetaan peräsuoleen, jolloin se imeytyy nopeasti verenkiertoon. Vaikka se ei ole suositeltavaa aloittelijoille, se saa vaikutukset asettumaan nopeammin.

Uudelleen annostelu

Kuten joillakin muillakin bentsodiatsepiineillä, pyratsolaamilla on pitkä puoliintumisaika. Vaikutusten häviäminen voi siis kestää useita tunteja. Liian aikainen uudelleen annostelu voi siis johtaa yliannostukseen ja muihin kielteisiin sivuvaikutuksiin. Käyttäjien on odotettava vähintään 4-6 tuntia ennen uudelleen annostelua. Koska tällä lääkkeellä on haitallisia yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, on tärkeää seurata, mitä muita lääkkeitä on mukana. Älä annostele uudelleen ja yhdistä PZM:ää toisen lääkkeen kanssa, sillä lopputulos voi olla kohtalokas.

Käyttäjän Pyrazolam arvostelut

Monet pyratsolaamia kokeilleet ihmiset kertovat tuntevansa olonsa rentoutuneeksi, rauhalliseksi ja ahdistuneeksi. Jotkut raportoivat tuntevansa olonsa euforiseksi ja sosiaaliseksi. Lääkkeellä voi kuitenkin olla joitakin kielteisiä sivuvaikutuksia, kuten uneliaisuutta, huimausta ja muistihäiriöitä. Vaikka käyttäjien arvosteluista voi olla apua, ota ne varovasti, sillä ne ovat täysin subjektiivisia eivätkä välttämättä koske kaikkia.

Vaikutusten alkaminen

Pyratsolaamin vaikutusten alkaminen muuttuu sen mukaan, miten lääke on otettu. Suun kautta annettuna vaikutukset ilmenevät yleensä 20-30 minuutin kuluessa. Puhallus ja höyrystyminen voivat johtaa vaikutusten nopeampaan alkamiseen. Vaikutukset voivat kestää useita tunteja, ja huippuvaikutukset ilmenevät noin 2-4 tunnin kuluttua annostelusta.

Rentoutuminen

Pyratsolaamin pääasiallinen vaikutus ja tärkein syy, miksi ihmiset ottavat sitä, on rentoutuminen ja rauhoittuminen. Ahdistuneisuus, unettomuus ja muut unihäiriöt voivat hyötyä PZM:stä. Se voi myös auttaa lihasten rentoutumisessa ja sitä voidaan käyttää kouristuksia ehkäisevänä lääkkeenä.

Euforia

Vaikka pyratsolaami tunnetaan ensisijaisesti anksiolyyttisistä ja rauhoittavista vaikutuksistaan, jotkut ihmiset tuntevat olonsa euforiseksi sen ottamisen jälkeen. PZM voi aiheuttaa rauhallisuuden ja rentoutumisen tunnetta, mikä voi johtaa tähän raportoituun euforiseen tunteeseen. Kaikki eivät koe euforiaa ottaessaan pyratsolaamia. Jotkut jopa ottavat sitä toivoen saavansa euforiaa ja pettyvät, kun sillä on puhtaasti terapeuttisia vaikutuksia. Huomaa myös, että euforia on subjektiivinen kokemus, joka vaihtelee henkilöittäin, joten jotkut käyttäjät saattavat kutsua rentoutunutta tunnetta ”euforiaksi”, kun taas toiset eivät kutsuisi sitä sellaiseksi.

Sosiaalisuus

Jotkut käyttäjät sanovat tunteneensa itsensä ystävällisemmiksi ja puheliaammiksi Pyratsolaamin käytön jälkeen. Tämä saattaa johtua lääkkeen kyvystä vähentää estoja ja ahdistusta, jolloin ihmisten on helpompi olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Myös pyratsolaamin aiheuttamat euforiset tunteet saattavat edistää sosiaalisuutta.

Anticlimax (”Comedown”)

Kuten monet muutkin lääkkeet, pyratsolaami voi aiheuttaa antikliimaksin tai ”comedownin”, kun vaikutukset häviävät. Se voi aiheuttaa väsymystä, masennusta ja ärtyneisyyttä. Odota vähintään 24 tuntia ennen uudelleen annostelua kielteisten sivuvaikutusten välttämiseksi.

Pyratsolaamin mahdolliset haittavaikutukset

Vaikka pyratsolaamia pidetään yleisesti ottaen turvallisena, kun sitä käytetään ohjeiden mukaisesti, on olemassa joitakin mahdollisia haittavaikutuksia. Näitä ovat muun muassa seuraavat:

 • Uneliaisuus
 • Huimaus
 • Muistin heikkeneminen
 • Päänsärky
 • Pahoinvointi
 • Ripuli
 • Ruokahaluttomuus
 • Ärtyneisyys
 • Agitaatio
 • Hämmennys
 • Hengityslama
 • Kohtaukset (harvinaisissa tapauksissa)

Käytä pyratsolaamia vastuullisesti ja noudata annostusohjeita huolellisesti. Koska PZM ei välttämättä ole monissa paikoissa laillisten huumausaineiden luettelossa, sen ottaminen lääkärin valvonnassa voi olla vaikeaa, mikä tekee vastuullisuudesta entistäkin tärkeämpää. Muista välttää pyratsolaamin käyttöä muiden masennuslääkkeiden kanssa ja harjoittaa haittojen vähentämistekniikoita parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Related articles

Recent articles