Onko CBD kukka laillinen Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Published:

CBD-kukka on peräisin hamppukasveista, ja se on yksi suosituimmista nykyisin nautittavista kannabiksen muodoista.

Mutta kun lait kehittyvät Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja ulkomailla, on helppo olla hämmentynyt CBD:n käytön ja hallussapidon oikeudellisesta asemasta, mutta älä huoli, tässä oppaassa käsittelemme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, ja annamme vastauksia seuraavanlaisiin kysymyksiin:

 • Onko CBD-kukka laillista Yhdistyneessä kuningaskunnassa?
 • Voinko ostaa CBD-kukkaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa?
 • Mitä jos jään kiinni CBD:n kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Liity seuraamme, kun vastaamme kaikkiin näihin kiireellisiin kysymyksiin, jotta tiedät, miten Yhdistyneen kuningaskunnan nykyiset CBD-lait vaikuttavat sinuun.

Mikä on CBD-kukka?

CBD-kukka on hamppukasvin kuivattu silmu, ja toisin kuin THC eli tetrahydrokannabinoli, se ei aiheuta pilveä muistuttavia vaikutuksia, koska se ei ole psykoaktiivinen yhdiste.

Tämä tarkoittaa, että CBD-kukka ei saa sinua kohonneeksi tai päihtyneeksi, mutta monet arvostavat silti sen kykyä lievittää stressi- tai unettomuusoireita.

Yhdistyneen kuningaskunnan lainsäädännön mukaan CBD-ruoho tai -kukka on laitonta, eikä yksikään jälleenmyyjä, verkkosivusto tai myymälä saa myydä sitä, joten CBD-kukkaa ei voi ostaa laillisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa. On kuitenkin sivustoja, jotka myyvät CBD-kukkaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, koska lainsäädännöllinen porsaanreikä sallii hampputeen myynnin, jota nämä sivustot merkitsevät CBD-kukan nimellä.

Onko CBD-kukka laillinen Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Onko CBD-kukka siis laillista Yhdistyneessä kuningaskunnassa? CBD-kukka ei valitettavasti ole laillista Yhdistyneessä kuningaskunnassa, vaikka sen THC-pitoisuus olisi kuinka alhainen tahansa. Tämä tarkoittaa, että myös CBD-budit, ruoho ja hasis ovat laittomia. On kuitenkin myös hyviä uutisia, sillä CBD-uutteesta valmistettuja tuotteita, kuten CBD-purukumeja, voi ostaa ja nauttia laillisesti, kunhan niiden THC-pitoisuus on enintään 0,2 tilavuusprosenttia.

Vaikka Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaat eivät voi ostaa CBD-kukkaa, he voivat käyttää laillisesti monia muita tuotteita, kuten CBD:tä:

 • Öljyt.
 • Vapepit.
 • Syötävät.
 • Otteita.
 • Vape Juices.
 • Ihonhoitotuotteet.

Kunnes lainsäädännössä ei enää pidetä kaikkia kannabiksen muotoja luokiteltuna aineena, minkä monet toivovat tapahtuvan seuraavan vuoden tai kahden aikana, edellä mainitut tuotteet ovat ainoat lailliset tavat käyttää kannabidiolia Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Voinko ostaa CBD-kukkaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

CBD-kukkaa ei voi ostaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, koska se voi sisältää suurempia määriä THC:tä kuin laillisesti sallitaan. Sellaisenaan ne, jotka haluavat polttaa CBD-kukkaa, hankkivat usein sen sijaan CBD-vapen, koska se antaa samanlaisia vaikutuksia, ja lisäksi ne ovat laillisia ja huomaamattomia, eivätkä vaadi liekkiä, myllyä tai papereita nauttiakseen; paras vetosi!

Tuleeko CBD-kukka lailliseksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä kesäkuussa 2023 annettavan tuomioistuimen päätöksen mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaat voivat ostaa laillisesti CBD-kukkaa, jonka THC-pitoisuus on alhainen. Muista pitää silmällä, sillä uusia lakeja ja lainsäädäntöä voi tulla milloin tahansa!

Onko CBD-kukka ollut laillinen Yhdistyneessä kuningaskunnassa ennen?

CBD-kukka ei ole koskaan ollut laillista Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta viimeaikaiset lainsäädäntötoimet saattavat pian tehdä siitä todellisuutta.

Jossain vaiheessa sen oikeudellinen asema oli harmaa alue, mutta nyt Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen kanta on selkeä, sillä CBD-kukkien ostaminen ja hallussapito on laitonta, kuten vuoden 1971 huumausaineiden väärinkäytöstä annetussa laissa (Misuse of Drugs Act of 1971) määritellään, jonka mukaan CBD-tuotteiden on sisällettävä korkeintaan 0,2 prosenttia THC:tä, jotta ne voidaan helposti erottaa tavanomaisesta marihuanasta.

Yhdistyneen kuningaskunnan kannabista koskevien lakien aikajana

Liity seuraamme, kun perehdymme lyhyesti kannabista koskevien lakien ja asetusten historiaan ja tulevaisuuteen Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

 • Vuonna 1928 Isossa-Britanniassa otettiin käyttöön Dangerous Drugs Act -laki, jossa säädettiin kannabiksen hallussapitoa koskevat lait.
 • Vuonna 1967 tuli voimaan huumausaineiden väärinkäytön ehkäisemistä koskeva laki (Drugs Prevention of Misuse Act ), jolla lievennettiin kannabiksen hallussapidosta langetettavia rangaistuksia.
 • Vuonna 1971 julkaistiin huumausaineiden väärinkäyttöä koskeva laki (The Misuse of Drugs Act ), jolla rajoitettiin kaikkien kannabiskasvien kasvua niiden lajista riippumatta.
 • Vuonna 2001 tuli voimaan The Misuse of Drugs Regulations Act -laki, jonka mukaan ihmiset saivat kasvattaa tai polttaa kannabista tutkimustarkoituksiin, mutta vain sisäministeriön myöntämällä luvalla.
 • Vuonna 2015 huumausaineiden väärinkäyttöä koskeva laki (The Misuse of Drugs Act ) kirjoitettiin valmistelemaan tietä laillisen lääkekannabiksen tulevaisuudelle, ja ensimmäinen tämän lain nojalla laillistettu kannabislääke oli Sativex, joka oli saatavilla vain reseptillä.
 • 2025, ihmiset toivovat, että uusi lainsäädäntö hyväksytään, jotta CBD-kukasta tulisi laillinen tuote Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

CBD-terminologia

Tarvitsetko lisää kannabisterminologiaa? Tässä on joitakin suosittuja 420 lyhenteitä, jotka kaikkien pitäisi tietää:

 • CBD on lyhenne sanoista kannabidioli, ei-psykotrooppinen kannabinoidi, jolla on lääkinnällisiä ominaisuuksia.
 • Kannabinoidit ovat kannabiskasvien yhdisteitä, joilla on ainutlaatuisia vaikutuksia kulutettaessa. Niitä on satoja, ja suosituimmat niistä ovat seuraavat THC , CBD , CBN , CBC ja CBG .
 • THC, joka on lyhenne sanoista tetrahydrokannabinoli, on psykoaktiivinen kannabinoidi, jota esiintyy marihuanassa, ja sillä on mielialaa muuttavia, mielialaa kohottavia vaikutuksia, jotka aiheuttavat aivokokeita sekä rauhoittumista ja euforiaa.

Sativex , ainoa Yhdistyneessä kuningaskunnassa käyttöön hyväksytty kannabisvalmiste. Se on saatavana suusumutteena, ja se sisältää kaksi ja puoli milligrammaa CBD:tä ja 2,7 milligrammaa THC:tä, mutta jos haluat kokeilla sitä, sinun on ensin hankittava lääkärin resepti, koska se ei ole valmis lääke.

Related articles

Recent articles