Pentedrone Research Chemical Review

Published:

Pentedrone is een gesubstitueerd cathinon met banden die soortgelijke, zij het niet identieke, effecten teweegbrengt als natuurlijk cathinon en andere synthetische cathinonalternatieven. Het creëert stimulerend-achtige effecten. Pentedrone wordt vaak verkocht als onderzoekschemicaliën of legale highs.

Dit bericht bevat een chemische onderzoeksbeoordeling van pentedrone, inclusief algemene informatie, geschiedenis, dosering & toediening, beoordelingen van andere gebruikers, en mogelijke bijwerkingen, en is bedoeld om potentiële gebruikers te informeren, niet aan te bevelen, over de risico’s en voordelen van pentedrone.

Algemene informatie over Pentedrone

Pentedrone (ook wel drone genoemd) is een relatief nieuwe variant van een synthetisch cathinon of gesubstitueerd cathinon. Het heeft een soortgelijke chemische structuur als het natuurlijk verkregen cathinon uit de Afrikaanse khatstruik, maar is in een laboratorium gesynthetiseerd voor recreatief gebruik.

Drone wordt vaak gedistribueerd in de vorm van poeder of vaste kristallen (die vaak door de gebruiker tot poeder worden vermalen of vóór toediening in hun geheel worden gelaten). Het lijkt vaak gebroken wit van kleur of kan een gele tint bevatten. Het wordt vaak gecombineerd met andere soortgelijke stoffen en kan worden geëtiketteerd als meststof, onderzoekschemicaliën of badzout.

Net als andere gesubstitueerde cathinonen kan pentedrone al dan niet voorkomen in de resultaten van drugstests, afhankelijk van het type test.

Geschiedenis van Pentedrone

De eerste meldingen van Pentedrone verschenen rond 2010, toen de stof werd ontdekt op online markten. Er is weinig bekend over de ware oorsprong ervan en waar het voor het eerst werd gesynthetiseerd, maar er wordt gespeculeerd dat het rond dezelfde tijd werd gesynthetiseerd als soortgelijke, populaire gesubstitueerde cathinonen als 2-MMC en Eutylone. Het werd al snel veel gebruikt vanwege de amfetamine-achtige effecten en is vaak gemengd met andere stoffen om designer drugs te maken die bekend staan als “badzout”.

Pentedrone werd tussen 2010 en 2015 een illegale gecontroleerde stof in verschillende landen, waaronder Brazilië, China, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. In de Verenigde Staten werd Pentedrone in 2014 door de DEA specifiek opgenomen in een tijdelijk verbod. Toen het tijdelijke verbod afliep, namen veel staten afzonderlijk wetgeving aan om verschillende klassen synthetische drugs te verbieden, waardoor het bezit en de distributie van pentedrone in sommige gebieden strafbaar werd. Controleer uw lokale wetgeving voordat u pentedrone probeert te verkrijgen om er zeker van te zijn dat het een legale drug is in uw rechtsgebied.

Tegenwoordig wordt pentedrone voornamelijk gedistribueerd door online verkopers, maar het kan ook worden gevonden via individuele retailers, afhankelijk van de locatie van de gebruiker.

Dosering en toediening

Drugsgebruik, zelfs met legale drugs zoals pentedrone, moet voorzichtig worden benaderd met een goed begrip van alle risico’s en voordelen.

De effecten van pentedrone kunnen verschillen op basis van:

 • de dosering en de frequentie
 • de gezondheid, de lengte en het gewicht van de gebruiker
 • de eerdere ervaring van de gebruiker met de stof
 • andere stoffen die tegelijkertijd worden gebruikt, waaronder medicijnen op recept
 • de wijze van toediening
 • de tolerantie van de gebruiker voor deze of soortgelijke stoffen

Gebruik bij de toediening van welk middel dan ook een testkit of strips om de legitimiteit van de drug te garanderen en volg schadebeperkende protocollen zoals nuchter toezicht voor het beste resultaat.

Het wordt aanbevolen om aanvankelijk met een kleine dosis te beginnen en daarna de dosering te verhogen naarmate u meer vertrouwd raakt met de effecten en de manier waarop uw lichaam op pentedrone reageert.

5-10mg per 100 pond. van het lichaamsgewicht is een typische dosis voor toediening via de volgende methoden:

Orale toediening

Pentedrone kan op verschillende manieren oraal worden toegediend: in capsule- of pilvorm, door het poeder te mengen met een drinkvloeistof, of door de stof in sigarettenpapier te wikkelen en door te slikken. Dit laatste wordt in de volksmond “bombarderen” of “parachutespringen” genoemd.

Nasale insufflatie

Pentedrone kan in poedervorm nasaal worden geïnhaleerd. Dit kan een kortere duur hebben tussen de eerste toediening en het begin van de effecten dan andere toedieningsmethoden. Deze methode kan een licht branderig gevoel veroorzaken dat na enkele minuten verdwijnt.

Toediening van zetpillen

Als zetpil kan pentedrone worden opgelost in vloeistof of ingekapseld en rectaal worden ingebracht om een sneller begin van de gewenste effecten te bewerkstelligen. Deze wijze van toediening verandert de effecten van de stof meestal niet.

Redosing

Pentedrone wordt vaak in verschillende kleine, opeenvolgende doses toegediend om de duur van de effecten te verlengen. Probeer bij herdosering een gelijke of kleinere hoeveelheid te gebruiken dan de oorspronkelijke dosis, totdat u weet hoe het middel in uw systeem reageert. Gebruikers die negatieve bijwerkingen ondervinden, wordt afgeraden een overdosis te nemen.

Gebruiker Pentedrone Beoordelingen

Beoordelingen van chemische stoffen uit onderzoek zijn vaak zelfgerapporteerd en moeten anekdotisch worden opgevat, niet als bewijs of feit. Deze pentedrone review is bedoeld om informatie te geven gebaseerd op ervaringen van andere gebruikers en is niet bedoeld als aanbeveling. De hier genoemde termijnen en effecten zijn bij benadering gebaseerd op de zelfgerapporteerde ervaring van andere gebruikers. In vergelijking met soortgelijke stoffen is er weinig gedocumenteerd gebruik van pentedrone, en gebruikers moeten recreatief gebruik van deze stof met voorzichtigheid benaderen.

Begin van de effecten

Afhankelijk van de wijze van toediening kan het effect 10-60 minuten duren. Hoewel er weinig gebruikersrapporten zijn, is men het er algemeen over eens dat de effecten langzaam beginnen en dan intenser worden voordat de piek wordt bereikt.

Verbeterde focus

Gebruikers melden doorgaans verhoogde niveaus van concentratie en focus bij toediening van pentedrone, vergelijkbaar met andere gesubstitueerde cathinonen en stimulerende middelen. Dit effect kan 1 tot 6 uur aanhouden, afhankelijk van de wijze van toediening, de dosering en de frequentie van herdosering, en de tolerantie van de gebruiker voor soortgelijke stimulerende middelen.

Onderdrukte eetlust

Veel gebruikers melden een verminderd verlangen om te eten en hebben af en toe moeite met eten onder invloed van pentedrone. Dit effect is tijdelijk en zal afnemen naarmate de gebruikers afnemen. Sommige gebruikers ervaren gewichtsverlies na herhaald gebruik door een consequent verminderde eetlust.

Tijdelijk verbeterde cognitie

Sommige gebruikers melden een verbeterd vermogen om gedachten en gevoelens te analyseren, milde tot intense introspectie, en sneller denken na toediening van pentedrone.

Euphoria

Gebruikers melden een mild gevoel van euforie in de geest en het lichaam, en vergelijken het vaak met een “warm” of troostend gevoel als gevolg van het gebruik van pentedrone. Andere gebruikers melden een toegenomen empathie door de duur van de effecten van de stof.

Anticlimax

Ervaren gebruikers melden vaak dat de anticlimax of “comedown” bij het gebruik van de drone-onderzoeksstof milder is dan bij soortgelijke onderzoekschemicaliën, en sommigen melden zelfs dat zij geen nadelige effecten voelen wanneer de stimulerende effecten afnemen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van de dosering, de frequentie en de gebruiker. Negatieve compensatie-effecten worden in verband gebracht met soortgelijke stoffen en kunnen mogelijk worden ervaren. De anticlimax kan binnen 1-2 uur na de eerste dosis beginnen als er geen nieuwe dosis wordt toegediend.

Mogelijke bijwerkingen van Pentedrone

Zoals bij elk middel zijn er potentiële bijwerkingen van pentedrone. Enkele van de mogelijke bijwerkingen zijn (maar zijn niet beperkt tot):

 • Duizeligheid
 • Uitdroging
 • Angst en/of depressie
 • Tandenknarsen en/of kaakklemmen
 • Hypertensie
 • Hyperthermie
 • Vasoconstrictie
 • Verminderde eetlust
 • Verhoogde transpiratie
 • Misselijkheid en braken
 • Erectiestoornissen
 • Verhoogde niveaus van agitatie
 • Pijn op de borst
 • Aanvallen
 • Paranoia
 • Hallucinaties
 • Dood

Als u ernstige negatieve effecten ondervindt, neem dan contact op met uw plaatselijke spoeddienst en laat hen de dosering en frequentie van pentedrone weten die u zelf heeft toegediend om reacties met andere geneesmiddelen te voorkomen die zij eventueel voorschrijven om verdere schade te voorkomen.

Related articles

Recent articles