Er CBD-blomst lovlig i Storbritannia?

Published:

CBD-blomsten kommer fra hampeplanter og er en av de mest populære formene for cannabis som nytes i dag.

Men ettersom lovene utvikler seg i Storbritannia og i utlandet, er det lett å bli forvirret over den juridiske statusen til bruk og besittelse av CBD, men ikke bekymre deg, i denne guiden dekker vi alt du trenger å vite med svar på henvendelser som:

 • Er CBD-blomst lovlig i Storbritannia?
 • Kan jeg kjøpe CBD-blomster i Norge?
 • Hva om jeg blir tatt med CBD i Storbritannia?

Bli med oss når vi svarer på alle disse viktige spørsmålene, slik at du vet hvordan gjeldende CBD-lover i Storbritannia påvirker deg.

Hva er CBD-blomst?

CBD-blomster er tørket knopp fra en hampeplante, og i motsetning til THC, eller tetrahydrocannabinol, gir det ikke ruslignende effekter ettersom det ikke er en psykoaktiv forbindelse.

Dette betyr at CBD-blomsten ikke vil gjøre deg oppstemt eller beruset, men mange verdsetter den likevel for sin evne til å lindre symptomer på stress eller søvnløshet.

I henhold til britisk lov er CBD-gress eller -blomster ulovlig, og ingen forhandlere, nettsteder eller butikker kan selge det, så det finnes ingen lovlig måte å kjøpe CBD-blomster på i Storbritannia. Det finnes imidlertid nettsteder som selger CBD-blomster i Storbritannia, ettersom et smutthull i lovgivningen tillater salg av hampete, som disse nettstedene merker CBD-blomstene sine som.

Er CBD-blomst lovlig i Storbritannia?

Så, er CBD-blomst lovlig i Storbritannia? Dessverre for de som søker lindring og cannabisentusiaster, er CBD-blomst ikke lovlig i Storbritannia, uansett hvor lav THC-prosent den har. Dette betyr at CBD-knopper, gress og hasj også er ulovlig. Det er imidlertid gode nyheter, ettersom produkter laget av CBD-ekstrakt, som CBD-gummier, kan kjøpes og nytes lovlig så lenge de inneholder 0,2 volumprosent THC eller mindre.

Selv om innbyggere i Storbritannia ikke kan kjøpe CBD-blomster, finnes det mange andre produkter de lovlig kan bruke, som CBD:

 • Oljer.
 • Vapes.
 • Spiselige ting.
 • Utdrag.
 • Vapejuice.
 • Aktuelle hudpleieprodukter.

Inntil lovgivningen ikke lenger ser på alle former for cannabis som et klassifisert stoff, noe mange håper vil skje i løpet av det neste året eller to, er de ovennevnte produktene de eneste lovlige måtene å bruke cannabidiol på i Storbritannia.

Kan jeg kjøpe CBD-blomster i Norge?

CBD-blomster kan ikke kjøpes i Storbritannia, da de kan inneholde høyere mengder THC enn det som er lovlig. Som sådan får de som ønsker å røyke CBD-blomst ofte en CBD-vape i stedet, da det gir lignende effekter, pluss at de er lovlige og diskrete, og ikke krever en flamme, kvern eller papir for å nyte; ditt beste valg!

Vil CBD-blomst bli lovlig i Storbritannia?

Fremtiden ser lovende ut, ettersom en rettsavgjørelse i juni 2023 kan gjøre det lovlig for innbyggere i Storbritannia å kjøpe CBD-blomster med lavt THC-innhold. Følg med, for nye lover og regler kan bli vedtatt når som helst!

Har CBD-blomst vært lovlig i Storbritannia før?

CBD-blomster har aldri vært lovlig i Storbritannia, men den siste tidens lovgivningsarbeid kan snart gjøre dette til en realitet.

På et tidspunkt var den juridiske statusen en gråsone, men nå er holdningen til den britiske regjeringen klar på at CBD-blomster er ulovlige å kjøpe og eie, som definert i Misuse of Drugs Act of 1971, som krever at CBD-produkter må inneholde 0,2 % eller mindre THC for å lett kunne skilles fra konvensjonell marihuana.

Tidslinje over britiske cannabislover

Bli med oss nedenfor når vi kort går inn i historien og fremtiden for cannabislover og -reguleringer i Storbritannia.

 • I 1928 ble Dangerous Drugs Act innført i Storbritannia, og loven om besittelse av cannabis ble vedtatt.
 • I 1967 trådte loven om forebygging av narkotikamisbruk i kraft for å redusere straffen for cannabisbesittelse.
 • I 1971 ble The Misuse of Drugs Act lansert for å begrense veksten av alle cannabisplanter, uansett art.
 • I 2001 trådte The Misuse of Drugs Regulations Act i kraft, som tillot folk å dyrke eller røyke cannabis til forskningsformål, men bare med lisens fra innenriksdepartementet, som utstedte godkjenninger.
 • I 2015 ble The Misuse of Drugs Act skrevet for å bane vei for en fremtid med lovlig medisinsk cannabis, og den første cannabismedisinen som ble gjort lovlig i henhold til denne loven, var Sativex, som kun er tilgjengelig på resept.
 • 2025, folk er håpefulle ny lovgivning vil passere for å gjøre CBD blomst et lovlig produkt i Storbritannia.

CBD-terminologi

Trenger du å friske opp cannabis-terminologien? Her er noen populære 420 akronymer alle bør kjenne til:

 • CBD er en forkortelse for cannabidiol, en ikke-psykotropisk cannabinoid med medisinske egenskaper.
 • Cannabinoider er forbindelser i cannabisplanter som har unike effekter når de inntas. Det finnes hundrevis av dem, og de mest populære er THC , CBD , CBN , CBC og CBG .
 • THC, en forkortelse for tetrahydrocannabinol, er en psykoaktiv cannabinoid som finnes i marihuana, og som har en sinnesendrende og stemningsskapende effekt som gir både cerebrale rusopplevelser og sedasjon/eufori.

Sativex det eneste cannabisinfuserte legemiddelet som er godkjent for bruk i Storbritannia. Det kommer i form av munnspray, og inneholder to og et halvt milligram CBD og 2,7 milligram THC, men hvis du vil prøve det, må du først få resept fra en lege, siden det ikke er en hyllevare.

Related articles

Recent articles