Fluorexetamiinin arvostelu

Published:

Fluorexetamiinia on käytetty ketamiinin vaihtoehtona, jolla on vähemmän sivuvaikutuksia. Sen virkistyskäyttö aiheuttaa kuitenkin sen, että sitä on helposti saatavilla mustilla markkinoilla design-huumeena kadunnimellä ”FXE”. Tässä artikkelissa tarkastelemme Fluorexetamiinin eri vaikutuksia käyttäjien arvioiden perusteella, mukaan lukien vaikutusten alkaminen, lisääntynyt motivaatio, vähentynyt estäminen, euforia ja antikliimaksi. Keskustelemme myös mahdollisista haittavaikutuksista ja varotoimista, joita käyttäjien tulisi noudattaa mahdollisten haittojen minimoimiseksi.

Yleistä tietoa fluorexetamiinista

Aloitamme tutkimuskemikaalien tarkastelun käsittelemällä joitakin yleisiä tietoja. Fluorexetamiini on synteettinen dissosiatiivinen aine, joka kuuluu aryylisykloheksyyliamiiniluokkaan. Huumeella on samanlaisia ominaisuuksia kuin muilla dissosiatiivisilla aineilla, kuten ketamiinilla ja PCP:llä, mutta sen molekyylirakenne eroaa niistä. Fluorexetamiinia on käytetty virkistyskäytössä sen euforisoivien ja hallusinogeenisten vaikutusten vuoksi. Lääkettä tutkitaan edelleen, eikä sitä ole hyväksytty lääketieteelliseen käyttöön.

Fluorexetamiinin historia

Käydäänpä nyt läpi hieman historiaa tässä Fluorexetamine-arvostelussa. Fluorexetamiinin loi ensimmäisen kerran vuonna 2010 tutkijaryhmä Duisburg-Essenin yliopistossa Saksassa. Se kehitettiin alun perin mahdolliseksi vaihtoehdoksi ketamiinille. Tavoitteena oli luoda samanlainen lääke, jolla olisi vähemmän sivuvaikutuksia. Sen vapaa-ajan käyttö alkoi kuitenkin nopeasti yleistyä, ja sitä on siitä lähtien myyty mustassa pörssissä. Kuten aiemmin mainittiin, fluorexetamiinia kutsutaan kadunnimellä ”FXE”.

Vuonna 2015 Yhdistynyt kuningaskunta luokitteli fluorexetamiinin B-luokan valvottavaksi aineeksi, mikä tekee sen hallussapidosta, jakelusta ja myynnistä laitonta. Muut maat, Yhdysvallat mukaan lukien, eivät ole vielä säännelleet lääkettä, mutta sen käyttö on edelleen laitonta liittovaltion lain mukaan. Tämä ei siis välttämättä ole tapa löytää laillisia huumeita, ja käyttäjien on toimittava varovaisesti.

Annostus ja antaminen

FXE-tutkimuskemikaalin vaikutukset vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan. Näitä ovat muun muassa ruumiinpaino, sietokyky ja antotapa. FXE:tä myydään yleensä jauheena, ja se voidaan ottaa suun kautta, täyttää nenään tai höyrystää. Fluorexetamiinin suositeltu annosalue on 50-100 mg. Muista, että se ei ole monissa maissa laillisten huumeiden luettelossa, joten sen turvallinen antaminen on vaikeampaa.

Suun kautta annostelu

Käyttäjät käyttävät FXE:tä suun kautta sekoittamalla jauheen juomaan. Jotkut valitsevat sen kapselin nielemistä varten. Vaikutukset alkavat hitaammin kuin muilla reiteillä, ja niiden alkaminen kestää jopa tunnin. Suun kautta annettavan lääkkeen vaikutusten tiedetään myös olevan vähemmän voimakkaita ja lyhytaikaisempia.

Nenän täyttäminen

Kun jauhe nuuskitaan nenän kautta, vaikutukset alkavat nopeammin. Vaikutukset alkavat yleensä 10-15 minuutissa ja kestävät jopa kaksi tuntia. Sitä on kuvailtu helpommaksi nenälle kuin ketamiinin sisäänpuhallusta.

Höyrystyminen

Höyrystäminen tarkoittaa jauheen kuumentamista ja tuotetun höyryn hengittämistä. Tämä antotapa johtaa vaikutusten nopeaan alkamiseen, ja vaikutukset alkavat muutamassa sekunnissa. Vaikutukset ovat myös voimakkaampia kuin suun kautta annostelussa, ja ne kestävät tyypillisesti jopa tunnin.

Suppositorio

Käyttäjät voivat ottaa fluorexetamiinia myös rektaalisesti peräpuikkojen avulla. Tämä antotapa johtaa vaikutusten hitaampaan alkamiseen mutta tuottaa pidempikestoisia vaikutuksia.

Uudelleen annostelu

Fluorexetamiinin vaikutukset ovat lyhytaikaisia, ja käyttäjät voivat annostella uudelleen säilyttääkseen halutut vaikutukset. Toistuva käyttö johtaa kuitenkin toleranssiin ja haittavaikutuksiin.

Käyttäjän Fluorexetamine arvostelut

Fluorexetamiinin käyttäjät ovat raportoineet erilaisista vaikutuksista, kuten vaikutusten alkamisesta, motivaation lisääntymisestä, estyneisyyden vähenemisestä, euforiasta ja antikliimaksista. Lisäksi lääkkeellä on mahdollisia sivuvaikutuksia, joista käyttäjien tulisi olla tietoisia. Nämä vaikutukset vaihtelevat käyttäjittäin, joten tätä lääkettä kannattaa käyttää varoen.

Vaikutusten alkaminen

Fluorexetamiinin vaikutusten alkaminen vaihtelee antoreitin mukaan. Suun kautta otettuna vaikutusten alkaminen kestää jopa tunnin. Nenään puhaltaminen ja höyrystäminen aiheuttavat nopeimmin alkavat vaikutukset, jotka alkavat 10-15 minuutin ja sekunnin kuluessa. Peräpuikon anto alkaa hitaammin, mutta sen vaikutukset ovat pitkäaikaisempia.

Motivaatio/Inspiraatio

Tämä lääke voi auttaa käyttäjiä tuntemaan itsensä tuottavammaksi ja tekemään asioita tai tuntemaan itsensä älyllisesti stimuloiduksi. Se näyttää innoittavan joitakin käyttäjiä ajattelemaan hankkeiden ulkopuolella ja etsimään ratkaisuja henkilökohtaisen elämänsä ongelmiin. Jotkut käyttäjät ovat erityisen kiitollisia elämässään olevista asioista tai ihmisistä. Toiset taas tuntevat vetoa tiettyjen ajatusten analysointiin, joita he eivät ole pystyneet kohtaamaan.

Vähentynyt esto

Fluorexetamiinin on raportoitu alentavan estoja ja lisäävän sosiaalisuutta. Käyttäjät voivat tuntea olonsa itsevarmemmaksi sosiaalisissa tilanteissa ja innostua käymään enemmän keskusteluja. Tämä vaikutus on kuitenkin myös riskialtis, sillä käyttäjät saattavat käyttäytyä tavalla, jota he eivät normaalisti tekisi huumeen vaikutuksen alaisena.

Euforia

Euforia on fluoreksetamiinin yleinen vaikutus, ja käyttäjät voivat kokea voimakkaita onnellisuuden ja mielihyvän tunteita. Tämä vaikutus on toivottavaa miellyttävää kokemusta etsiville käyttäjille. Käyttäjien tulisi kuitenkin olla tietoisia riippuvuusriskeistä ja liiallisen käytön mahdollisista kielteisistä seurauksista.

Anticlimax

Fluorexetamiinin ottamisen jälkeinen antikliimaksi tai ”comedown” voi olla epämiellyttävä. Oireita ovat muun muassa väsymys, masennus ja ahdistus, joten ihmiset suosittelevat annoksen ajoittamista niin, että aleneminen ajoittuu yöaikaan. Näin käyttäjä voi toivottavasti nukahtaa. Huomaa kuitenkin, että comedown voi olla erityisen vakava käyttäjille, jotka käyttävät suuria annoksia tai käyttävät lääkettä usein. Käyttäjien tulisi olla tietoisia vieroitusoireiden riskeistä ja hakeutua tarvittaessa ammattiapuun.

Fluorexetamiinin mahdolliset haittavaikutukset

Fluorexetamiinilla on mahdollisia haittavaikutuksia, joista käyttäjien tulisi olla tietoisia. Nämä haittavaikutukset vaihtelevat annoksen, käyttötiheyden ja yksilöllisten tekijöiden mukaan. Joitakin Fluorexetamiinin mahdollisia haittavaikutuksia ovat:

  • Pahoinvointi ja oksentelu
  • Päänsärky
  • Huimaus
  • Hämmennys ja sekavuus
  • Levottomuus ja levottomuus
  • Kohonnut syke ja verenpaine
  • Hengityslama
  • Kohtaukset
  • Psykoottiset oireet, kuten aistiharhat ja harhaluulot.

Käyttäjien tulisi olla tietoisia Fluorexetamiinin käytön riskeistä ja noudattaa varotoimia mahdollisten haittojen minimoimiseksi. On tärkeää aloittaa pienellä annoksella ja välttää lääkkeen käyttöä usein tai suurina annoksina. Lisäksi käyttäjien tulisi välttää fluorexetamiinin sekoittamista muiden huumeiden, kuten alkoholin ja muiden dissosiatiivien, kanssa.

Related articles

Recent articles