Dechloroetizolam Review

Published:

Jos olet kiinnostunut oppimaan tehokkaasta tutkimuskemikaalista, joka voi tuottaa voimakkaita vaikutuksia, dekloorietitsolaami, joka tunnetaan myös nimellä DCE, on tutustumisen arvoinen. Tämä bentsodiatsepiiniperheeseen kuuluva aine tunnetaan voimakkaista anksiolyyttisistä (rauhoittavista) ja sedatiivisista ominaisuuksistaan, minkä vuoksi se on suosittu sekä tutkijoiden että virkistyskäyttäjien keskuudessa. Mutta mitä dekloorietitsolaami tarkalleen ottaen on ja mitkä ovat sen mahdolliset riskit ja hyödyt? Tässä artikkelissa tarkastelemme historiaa, annostustietoja, antotapoja, vaikutuksia ja muuta.

Yleistä tietoa dikloorietitsolaamista

Aloitetaanpa tutkimuskemikaalien tarkastelu joillakin yleisillä tiedoilla tästä lääkkeestä. Dekloorietitsolaami on tutkimuskemikaali, joka kuuluu bentsodiatsepiiniperheeseen, johon kuuluvat suositut lääkkeet, kuten Xanax ja Valium. Se on keinotekoinen yhdiste, jota valmistettiin ensimmäisen kerran 1970-luvulla mahdollisena hoitona ahdistuneisuuteen ja vastaaviin tiloihin. Muiden bentsodiatsepiinien tavoin dikloorietitsolaami toimii lisäämällä aivojen toimintaa säätelevän välittäjäaineen gamma-aminovoihapon (GABA) aktiivisuutta.

De-kloorietitsolaamin historia

Seuraavaksi dekloorietitsolaamin tarkastelussa käsittelemme lääkkeen mielenkiintoista historiaa. DCE:n historia on suhteellisen lyhyt, sillä se on ollut olemassa 1970-luvulta lähtien. Tutkimusryhmä, joka etsi hoitoa ahdistuneisuuteen ja siihen liittyviin sairauksiin, valmisti lääkkeen ensimmäisenä. Yhdistettä testattiin aluksi eläimillä. Tutkijat havaitsivat, että sillä oli voimakkaita anksiolyyttisiä (rauhoittavia) ja sedatiivisia vaikutuksia. Nämä havainnot johtivat testeihin ihmisillä, joissa dikloorietitsolaamin todettiin olevan tehokas ahdistuksen, unettomuuden ja kouristuskohtausten hoidossa.

Vuonna 2017 useat Yhdistyneiden Kansakuntien maat lisäsivät tämän huumeen valvottujen aineiden luetteloihin, mikä tarkoittaa, että se poistettiin tehokkaasti ”laillisten huumausaineiden” luokasta. Vuodesta 2020 lähtien maininnat tästä lääkkeestä nettifoorumeilla ovat kuitenkin lisääntyneet valtavasti. Monissa maissa, kuten Kanadassa, se ei ole valvottu aine. Vaikka DCE-pillerit ja muut bentsodiatsepiinilajikkeet eivät ole laillisia huumeita, ne ovat silti suosittuja.

Annostus ja antaminen

DCE-tutkimuskemikaali voidaan ottaa useilla eri tavoilla, mukaan lukien suun kautta, nenän kautta, höyrystämällä ja peräpuikkoina. Sopiva annostus ja antotapa riippuvat yksittäisen käyttäjän tarpeista ja tutkimuksen tarkoituksesta.

Suun kautta annostelu

Suun kautta annostelu on yleisin DCE-tutkimuskemikaalin antotapa. Tässä menetelmässä aine niellään pillerin muodossa yleensä veden tai muun juoman kanssa. Suun kautta annostelun vaikutusten ilmeneminen voi kestää annoksesta ja yksilöllisestä aineenvaihdunnasta riippuen 30 minuutista useisiin tunteihin.

Nenän täyttäminen

Tämä käytäntö sisältää Dechloroetizolam-jauheen hengittämisen nenän kautta. Vaikutukset alkavat nopeammin, yleensä muutamassa minuutissa jauheen hengittämisestä.

Höyrystyminen

Höyrystämisessä Dechloroetizolam-aine kuumennetaan höyrystymislämpötilaan, jolloin se voidaan hengittää höyrystimen tai muun laitteen kautta. Tämä antotapa voi nopeuttaa vaikutusten alkamista, tyypillisesti muutamassa minuutissa höyryn hengittämisen jälkeen.

Suppositorio

Dekloorietitsolaamia voidaan ottaa myös peräpuikon kautta, jolloin lääke asetetaan peräsuoleen. Tällä antotavalla voidaan saada aikaan pidempikestoisia vaikutuksia, mutta se ei ehkä ole yhtä nopeavaikutteinen kuin muut menetelmät.

Uudelleen annostelu

Käyttäjien on oltava varovaisia, kun he annostelevat dekloorietitsolaamia uudelleen, eikä tätä käytäntöä suositella. Liiallinen käyttö voi johtaa haitallisiin sivuvaikutuksiin ja mahdollisiin terveysongelmiin. Aineen vastuullinen käyttö on tärkeää mahdollisten sivuvaikutusten riskin pienentämiseksi.

Käyttäjän Dechloroetizolam arvostelut

Dechloroetizolam-arvostelut vaihtelevat, ja jotkut käyttäjät raportoivat myönteisistä kokemuksista ja toiset negatiivisista haittavaikutuksista. Lisäksi tämä design-lääke on niin uusi, että käyttäjäraportteja on vähän. Kaiken kaikkiaan käyttäjät raportoivat tuntevansa olonsa rentoutuneeksi aineen ottamisen jälkeen, ja jotkut kokevat miellyttävää euforiaa. Jotkut käyttäjät raportoivat myös tuntevansa itsensä seurallisemmaksi dekloorietitsolaamin käytön jälkeen, mikä tekee siitä suositun aineen sosiaalisissa tilanteissa ja kokoontumisissa. Tutustutaan seuraavassa tarkemmin käyttäjien havaintoihin.

Vaikutusten alkaminen

Kuten muidenkin lääkkeiden kohdalla, dikloorietitsolaamin vaikutusten alkaminen riippuu antotavasta ja muista tekijöistä. Suun kautta annosteltuna vaikutusten aikaansaaminen kestää useita tunteja. Toisaalta nenään puhallus ja höyrystäminen kestävät vain muutaman minuutin. Peräpuikon antaminen voi kestää kauemmin, mutta se voi tuottaa pidempikestoisen kokemuksen.

Rentoutuminen ja rauhallisuus

Yksi ensimmäisistä vaikutuksista, joita käyttäjät voivat havaita, on rentoutumisen tunne. DCE-tutkimuskemikaali tunnetaan rauhoittavan vaikutuksen aikaansaamisesta. Käyttäjät kuvaavat tätä rauhallisuuden tunteeksi ja ahdistuksen lievittämiseksi. Tämä johtuu siitä, että lääke vaikuttaa aivojen GABA-reseptoreihin, jotka säätelevät kehon stressireaktiota. Lisäämällä GABA-reseptorien aktiivisuutta dikloorietitsolaami edistää käyttäjän rentoutumisen tunnetta.

Euforia

On mahdollista, että DCE-tutkimuskemikaali antaa käyttäjille voimakkaan mielihyvän, onnellisuuden ja hyvinvoinnin tunteen, jota kutsutaan myös euforiaksi. Tämän vaikutuksen uskotaan johtuvan lääkkeen kyvystä lisätä dopamiinin aktiivisuutta aivoissa, mikä liittyy palkitsemisen ja mielihyvän tunteisiin.

Vaikka jotkut käyttäjät saattavat kokea euforiaa pian lääkkeen ottamisen jälkeen, huomaa, että kaikki käyttäjät eivät välttämättä koe tätä vaikutusta. Jotkut saattavat vain tuntea olonsa rauhalliseksi ja uneliaaksi.

Sedaatio

Dechloroetizolaamin rauhoittava vaikutus voi hyödyttää ihmisiä, jotka kamppailevat unettomuuden tai muiden uneen liittyvien tilojen kanssa. Se voi auttaa heitä nukahtamaan nopeammin, pysymään unessa pidempään ja heräämään levänneenä.

Anticlimax (”Comedown”)

De-kloorietitsolaamin vaikutukset ovat suhteellisen lyhytaikaisia, ja ne kestävät tyypillisesti 4-8 tuntia annoksesta ja yksilöllisestä aineenvaihdunnasta riippuen. Vaikutusten loputtua käyttäjillä voi esiintyä väsymystä, ärtyneisyyttä ja ahdistuneisuutta.

Dechloroetizolamin mahdolliset haittavaikutukset

Kuten kaikkiin bentsodiatsepiineihin, myös dikloorietitsolaamiin liittyy mahdollisten haittavaikutusten riski. Näitä haittavaikutuksia voivat olla huimaus, sekavuus, heikentynyt koordinaatio ja muistin menetys. Joissakin tapauksissa dikloorietitsolaami voi myös aiheuttaa ahdistusta, aggressiota tai levottomuutta. Dechloroetizolaamin pitkäaikainen käyttö voi myös johtaa riippuvuuteen. Siksi on tärkeää käyttää ainetta vastuullisesti ja lääkärin neuvojen mukaan.

  • Huimaus
  • Hämmennys
  • Heikentynyt koordinaatio
  • Muistin menetys
  • Paradoksaaliset reaktiot
  • Suvaitsevaisuus
  • Riippuvuus

Kaikkien, jotka päättävät käyttää dikloorietitsolaamia, tulisi harjoittaa haittojen vähentämistaktiikkaa. Näihin kuuluvat pienellä annoksella aloittaminen, muiden aineiden kanssa sekoittamatta jättäminen ja lääkärin puoleen kääntyminen, jos ilmenee epätoivottuja sivuvaikutuksia. Pidä luotettava ystävä tai perheenjäsen lähelläsi, kun olet vaikutuksen alaisena, äläkä koskaan aja autoa käyttäessäsi dekloorietitsolaamia. Käyttäjät voivat minimoida tämän tutkimuskemikaalin käytön riskit ja kielteiset vaikutukset harjoittamalla haittojen vähentämistekniikoita.

Related articles

Recent articles