Vad är CBD-blomma?

Published:

Då och då kommer en produkt eller innovation som förändrar hur vi gör eller njuter av saker, och när det gäller välbefinnande och konsumentkultur, och särskilt under de senaste åren, CBD hampablomma har varit stjärnan i cannabisscenen!

Idag trivs CBD-blommamarknaden som ingen gång tidigare med miljontals människor som röker den dagligen för sina lindrande egenskaper och hälsofördelar, men vad är CBD-blomma? Varför är den så populär? Och varför vänder sig fler och fler OG-tokers till denna Sativa-familjprodukt framför traditionell marijuana? Bra frågor!

Om du är ny på CBD-blomma och vill prova den för första gången eller är nyfiken på vad hype handlar om, följ med oss nedan när vi täcker hur CBD-blomma fungerar och de typer du kan köpa och platser du kan beställa den.

Vad är exakt CBD-blomma?

Under våren växer blommor upp ur Moder Jord i färger som rött, blått, gult och lila.

Dessa färger beskriver CBD-blommor, eller CBD-knoppar, som produceras av kvinnliga Cannabis sativa-växter.

Tätt klustrade med oh så klibbiga trikomer, CBD-knoppar är belagda och frostat och kan ge potentiella hälsofördelar utan berusande, psykotropa effekter; vilket gör den idealisk för dem som vill njuta av cannabis samtidigt som de håller sig kreativa, fokuserade och klara för dagen.

Kommer från Cannabis sativa, CBD-blomma är uppfödd för att ha höga nivåer av CBD med en THC-volym på under 0,3 viktprocent. Detta gör det lagligt på federal nivå och förenligt med 2018 års jordbrukslag initiativ.

Var kommer CBD-blomman ifrån?

Cannabidiol, eller CBD som det förkortas, är en fytocannabinoid (cannabinoider som förekommer naturligt i hampaplantor) som kommer från arter av Cannabis, och främst cannabis Sativa-varianten. Precis som THC är för marijuana är CBD för hampablommor, och hampaplantor är unikt förädlade för att innehålla och bevara de största möjliga nivåerna av CBD, till skillnad från marijuana, som odlas för höga mängder THC och potenta berusande effekter.

Varför är CBD så populärt?

Det är en av de mest populära cannabisprodukterna med över sextio procent av vuxna i USA som provar en CBD-produkt bara under det senaste året och under råd av en läkares rekommendation. Som ett lagligt och naturligt botemedel mot sjukdomar och problem som stress och sömnlöshet är det lite förvånande att CBD är så populärt som det är nu!

Låt oss ta en titt på de potentiella fördelarna med CBD-blomma så att du vet om det är rätt produkt för dig:

  • Kan lindra smärta, cannabis har använts i tusentals år för att behandla smärta. Det går tillbaka till kinesisk medicin och har använts ända sedan dess för att göra livet och dess påfrestningar mer hanterbara. CBD gör underverk för många eftersom det binder till cannabinoidreceptorer som styr sinnen, känslor och förnimmelser, vilket är det som gör det möjligt för de flesta CBD-konsumenter att få lindring från även kronisk smärta.
  • Tilltalande effekter, effekterna av att vaping eller röka CBD-blomma är mycket tilltalande med de flesta som känner en mild men ändå värdig känsla av avkoppling. Tack vare de rika terpenprofilerna i CBD och de många stammarna du har att välja mellan är det lättare än någonsin att chillaxa och frigöra sinnet.
  • Får dig inte hög, oavsett hur mycket CBD-blomma du vape eller toke kommer du aldrig att vara hög som du skulle göra från konventionell marijuana. Detta beror på att CBD för att vara lagligt måste innehålla 0,3% eller mindre THC, vilket är en för låg siffra för att några sinnesförändrande effekter ska kunna uppnås.
  • Många sätt att njuta av det, vape det, röka det eller rulla upp det, valet är verkligen ditt med CBD-knoppar i handen, du kan till och med mala och dekarboxylera det och baka det i mat eller snacks om du så önskar!
  • Det är lätt att köpa online, du kan köpa CBD-blomma online lika enkelt som du skulle göra någon annan produkt, det finns också massor av CBD-märken att välja mellan, och det är lagligt att beställa i nästan alla femtio stater!

Slutliga tankar

CBD-blomman kommer från hampaplantor och är en mångsidig cannabisprodukt som kan avnjutas på många sätt.

Om du söker ett naturligt och holistiskt tillvägagångssätt för lindring och övergripande välbefinnande är CBD det du letar efter! Överväg att prova det och se till att bläddra i våra andra artiklar för cannabisnyheter och branschuppdateringar.

Related articles

Recent articles