3-HO-PCP läbivaatamine

Published:

3-HO-PCP on dissotsiatiivne ravim, mis on saadud tuntud dissotsiatiivsest ravimist PCP. See on tuntud oma tugeva mõju poolest kehale ja vaimule. Viimasel ajal on 3-HO-PCP populaarsus narkootikumide kasutajate seas kasvanud ning huvi selle mõju, annuste, kasutajakogemuste ja kõrvaltoimete vastu on kasvanud.

Me käsitleme 3-HO-PCP ajalugu, annuseid, kasutajate kogemusi ja kõrvaltoimeid. Samuti tutvustame teavet uimasti päritolu, selle kasutamise viisi ning selle mõju kohta kehale ja vaimule. Samuti uurime 3-HO-PCP kasutamisega seotud võimalikke riske ja kõrvaltoimeid ning nõuandeid ohutumaks kasutamiseks. Olenemata sellest, kas olete kogenud kasutaja või lihtsalt uudishimulik selle uue ravimi kohta, annab see artikkel teile väärtuslikke teadmisi ja teavet 3-HO-PCP kohta.

Üldine teave 3-HO-PCP kohta

Nagu tutvustatud, on see ravim tuletatud PCP-st (fenüklidiin). PCP töötati algselt välja üldanesteetikumina, kuid hiljem lõpetati selle kasutamine selle hallutsinogeensete omaduste ja muude soovimatute mõjude tõttu. 3-HO uurimiskemikaali müüakse valge kristallilise pulbrina, mida saab lahustada vees või muudes lahustites.

Seda saab võtta mitmel erineval viisil, mida me allpool käsitleme, ja selle mõju võib kesta mitu tundi. Seda müüakse sageli internetis kui uurimiskemikaali või meelelahutusliku narkootikumina ning see ei ole enamikus riikides reguleeritud.

Kuna 3-HO-PCP on suhteliselt uus, on piiratud teave keemiliste uuringute läbivaatamise kohta. Siiski on teada, et see toimib tugeva NMDA retseptori antagonistina. See tähendab, et see võib blokeerida õppimises ja mälus osaleva neurotransmitteri glutamaadi aktiivsust. See võib põhjustada mitmesuguseid dissotsiatiivseid mõjusid, mida käsitleme allpool. Lisaks sellele võib 3-HO-PCP omada anesteetilisi omadusi, põhjustades tundlikkuse kadumist ja kehast eraldatuse tunnet.

3-HO-PCP ajalugu

Järgmisena käsitleme 3-HO-PCP ülevaates selle ravimi põnevat ajalugu. 3-HO-PCP sünteesiti esimest korda 1978. aastal farmaatsiafirma Parke-Davis osana fenüklidiinist (PCP) saadud ühendite seeriast. Selle loomisele järgnevatel aastatel ei uuritud ega kasutatud 3-HO-PCP-d laialdaselt. Kuid 2010. aastate alguses hakkas see populaarsust koguma nii uimastitarbijate kui ka teadlaste seas. Pärast seda, kui müük internetis algas, sai see kiiresti tuntuks oma tugeva dissotsiatiivse toime poolest.

2012. aastal soovitas Ühendkuningriigi narkootikumide järelevalvenõukogu, et see ravim tuleks märgistada kui “B-klassi”, mis sisuliselt eemaldaks selle legaalsete uimastite kategooriast. Mure tuleneb selle ravimi võimalikest kahjustustest, mis on sarnased teiste B-klassi uimastite ohtudega.

Annustamine ja manustamine

3-HO-PCP on tugevatoimeline ravim, mistõttu on väga oluline kasutada seda ettevaatlikult ja mõõdukalt. Annus sõltub kasutaja kogemusest ravimi kasutamisel, kehakaalust ja muudest teguritest. Siiski on kõige parem alustada väikese annusega ja suurendada annust järk-järgult vastavalt vajadusele. 3-HO-PCP tüüpiline annusevahemik on 5-20 mg, kuid mõned kasutajad on teatanud, et nad võtavad kuni 50 mg või rohkem.

Ravimit võib võtta suu kaudu, intranasaalselt või intravenoosselt. Annus ja manustamisviis võivad mõjutada seda, kui tugev ja pikaajaline on ravimi toime.

Suukaudne manustamine

3-HO-PCP suukaudsel manustamisel võib ravimit lahustada vees või muudes lahustites ja alla neelata. Seda võib panna ka kapslitesse või võtta pillide kujul. Ainevahetus ja maosisu võivad mõjutada 3-HO-PCP suukaudsel manustamisel organismi imendumise viisi ja kiirust.

Intranasaalne manustamine

3-HO-PCP intranasaalsel manustamisel nuusutatakse või nuusutatakse ravimit tavaliselt nina kaudu ja toime avaldub kiiremini, tavaliselt 5-30 minutit. See meetod võib suurendada ka kasutaja soovi või impulssi võtta äkki uus annus, sest ravim siseneb ja väljub vereringest nii kiiresti (nagu selle uimasti suitsetamine).

Intravenoosne manustamine

Intravenoosne 3-HO-PCP kasutamine on vähem levinud, kuid võib olla tugevam ja võib põhjustada väga kiiret mõju avaldumist. Seda seetõttu, et see satub kohe vereringesse ja liigub ajju. Mõju on tõenäoliselt tugevam. Oluline on, et seda meetodit ei soovitata kõrge riskiprofiili tõttu.

Kasutaja 3-HO-PCP Arvamused

Mõned kasutajad on teatanud oma kogemustest 3-HO-PCP-ga internetis. Kuigi see ravim ei pruugi kuuluda Legaalsed narkootikumid kategooriasse, võivad need aruanded näidata meile selle ravimi võimalikke mõjusid ja riske.

Kasutajate andmetel võib 3-HO-PCP tekitada mitmesuguseid dissotsiatiivseid toimeid. Nende hulka kuuluvad muutunud taju, ajamoonutus ja enesetunde kadumine. Mõned kasutajad teatasid, et nad tunnevad end oma kehast lahutatuna ning kogevad elavaid hallutsinatsioone ja visuaalseid moonutusi. Teised teatavad, et tunnevad eufooriat ja rahutunnet.

Kasutajad teatavad siiski ka, et 3-HO-PCP võib olla ettearvamatu ja ohtlik. Mõned kasutajad on teatanud paranoia, ärevuse ja psühhoosi tekkimisest. Teised on teatanud pikaajalistest kognitiivsetest ja psühholoogilistest probleemidest pärast ravimi kasutamist. Üleannustamine ja sõltuvus on samuti 3-HO-PCP kasutamisega seotud võimalikud ohud.

Mõju algus

Toime algus muutub sõltuvalt manustamisviisist ja annusest. Suukaudsel manustamisel võtab 3-HO-PCP mõju avaldumine kauem aega, mis võib kesta 30 minutist kuni 2 tunnini. Intranasaalne manustamine põhjustab kiirema toime alguse, mille mõju avaldub 5-30 minuti jooksul pärast manustamist.

Samamoodi võib kestus olla erinev. Üldiselt kestab 3-HO-PCP toime mitu tundi, kusjuures maksimaalne toime kestab umbes 2-4 tundi. Pärast tippmõju lõppemist võib kasutajatel tekkida jääkmõju veel mitu tundi. Nende püsivate mõjude hulka võivad kuuluda muutunud tajumine, ajamoonutus ja enesetunde kadumine.

3-HO-PCP võimalikud kõrvaltoimed

Siin on mõned 3-HO-PCP võimalikud kõrvaltoimed:

 • Muutunud taju
 • Moonutatud reaalsustaju
 • Hallutsinatsioonid ja meelepetted
 • Enesetunne kadumine ja dissotsiatsioon
 • Ärevus, paranoia ja rahutus.
 • Halvenenud otsustusvõime
 • Füüsiline kahjustus, koordinatsiooni kadumine
 • Kõrgenenud südame löögisagedus ja vererõhk
 • Hingamisraskused
 • Iiveldus ja oksendamine
 • Mäluhäired, kognitiivsed häired
 • Psühhoos ja pikaajalised psühholoogilised probleemid

Oluline on see, et 3-HO-PCP kõrvaltoimed on ettearvamatud ja potentsiaalselt ohtlikud. Narkootikumide pikaajaline kasutamine võib põhjustada märkimisväärset füüsilist ja psühholoogilist kahju. Kasutajad peaksid alati suhtuma uimastitarbimisse ettevaatlikult ja pöörduma kohe arsti poole, kui neil tekib mõni negatiivne mõju või üleannustamine.

Related articles

Recent articles