3-HO-PCP Beoordeling

Published:

3-HO-PCP is een dissociatieve drug die is afgeleid van de bekende dissociatieve drug PCP. Het staat bekend om zijn krachtige effecten op lichaam en geest. Recentelijk is 3-HO-PCP enorm populair geworden onder drugsgebruikers en er is een groeiende interesse in de effecten, doseringen, gebruikerservaringen en bijwerkingen.

We behandelen de geschiedenis van 3-HO-PCP, doseringen, gebruikerservaringen en bijwerkingen. We geven ook informatie over de oorsprong van de drug, het gebruik ervan en de effecten op lichaam en geest. We zullen ook de mogelijke risico’s en bijwerkingen van het gebruik van 3-HO-PCP onderzoeken, evenals tips voor een veiliger gebruik. Of je nu een doorgewinterde gebruiker bent of gewoon nieuwsgierig naar deze opkomende drug, dit artikel geeft je waardevolle inzichten en informatie over 3-HO-PCP.

Algemene informatie over 3-HO-PCP

Deze drug is afgeleid van PCP (fencyclidine). PCP werd oorspronkelijk ontwikkeld als een algemeen verdovingsmiddel, maar werd later stopgezet vanwege zijn hallucinogene eigenschappen, naast andere ongewenste effecten. De chemische stof 3-HO voor onderzoek wordt verkocht als een wit kristallijn poeder dat kan worden opgelost in water of andere oplosmiddelen.

Het kan op een paar verschillende manieren worden ingenomen, die we hieronder behandelen, en de effecten kunnen enkele uren aanhouden. Het wordt vaak online verkocht als een onderzoekschemicaliën of recreatieve drug, en het is niet gereguleerd in de meeste landen.

Omdat 3-HO-PCP relatief nieuw is, is er beperkte informatie over chemisch onderzoek beschikbaar. Het staat echter bekend als een krachtige NMDA receptor antagonist. Dat betekent dat het de activiteit van glutamaat kan blokkeren, een neurotransmitter die betrokken is bij leren en geheugen. Dit kan leiden tot verschillende dissociatieve effecten, die we hieronder behandelen. Bovendien kan 3-HO-PCP anesthetische eigenschappen hebben, waardoor een verlies van gevoel en een gevoel van onthechting van het lichaam ontstaat.

Geschiedenis van 3-HO-PCP

Vervolgens zullen we in onze 3-HO-PCP bespreking de fascinerende geschiedenis van deze drug behandelen. 3-HO-PCP werd in 1978 voor het eerst gesynthetiseerd door het farmaceutische bedrijf Parke-Davis als onderdeel van een reeks verbindingen die zijn afgeleid van fencyclidine (PCP). In de jaren na de creatie werd 3-HO-PCP niet veel bestudeerd of gebruikt. Begin 2010 begon het echter aan populariteit te winnen bij zowel druggebruikers als onderzoekers. Nadat de verkoop op internet op gang kwam, werd het snel bekend om zijn krachtige dissociatieve effecten.

In 2012 adviseerde een drugstoezichtsraad in het VK om de drug te bestempelen als “Klasse B”, waarmee het in feite uit de categorie van legale drugs wordt gehaald. De bezorgdheid komt voort uit de potentiële schade van deze drug, vergelijkbaar met de gevaren van andere klasse B drugs.

Dosering en toediening

3-HO-PCP is een krachtige drug, dus voorzichtig en met mate gebruiken is cruciaal. De dosering hangt af van de ervaring van de gebruiker met de drug, het lichaamsgewicht en andere factoren. Het is echter het beste om met een lage dosis te beginnen en de dosering naar behoefte geleidelijk te verhogen. Een typische dosering voor 3-HO-PCP is 5-20 mg, maar sommige gebruikers hebben gemeld dat ze tot 50 mg of meer namen.

Het middel kan oraal, intranasaal of intraveneus worden ingenomen. De dosering en de toedieningsweg kunnen van invloed zijn op de kracht en de langdurige effecten van de drug.

Orale toediening

Bij orale inname van 3-HO-PCP kan de drug worden opgelost in water of andere oplosmiddelen en worden ingeslikt. Het kan ook in capsules of in pilvorm worden ingenomen. Het metabolisme en de maaginhoud kunnen van invloed zijn op de manier en de snelheid waarmee het lichaam 3-HO-PCP opneemt bij orale inname.

Intranasale toediening

Bij intranasale inname van 3-HO-PCP wordt de drug meestal door de neus gesnoven of opgesnoven, en de effecten treden sneller op, meestal na 5-30 minuten. Deze methode kan ook het verlangen of de impuls van de gebruiker vergroten om plotseling nog een dosis te nemen vanwege de snelheid waarmee de drug de bloedbaan binnenkomt en verlaat (zoals bij het roken van deze drug).

Intraveneuze toediening

Intraveneus gebruik van 3-HO-PCP komt minder vaak voor, maar kan krachtiger zijn, en kan een zeer snel begin van de effecten veroorzaken. Dat komt omdat het onmiddellijk in de bloedbaan komt en naar de hersenen gaat. De effecten zullen waarschijnlijk sterker zijn. Belangrijk is dat deze methode niet wordt aanbevolen vanwege het hoge risicoprofiel.

Gebruiker 3-HO-PCP Beoordelingen

Sommige gebruikers hebben hun ervaringen met 3-HO-PCP online gemeld. Hoewel deze drug niet in de categorie Legal highs valt, kunnen deze rapporten ons de mogelijke effecten en risico’s van de drug tonen.

Volgens gebruikersrapporten kan 3-HO-PCP een reeks dissociatieve effecten teweegbrengen. Deze omvatten een veranderde perceptie, tijdsvervorming en een verlies van het gevoel van eigenwaarde. Sommige gebruikers meldden dat ze zich losgekoppeld voelden van hun lichaam en levendige hallucinaties en visuele vervormingen ervoeren. Anderen melden euforie en een gevoel van vrede.

Gebruikers melden echter ook dat 3-HO-PCP onvoorspelbaar en gevaarlijk kan zijn. Sommige gebruikers hebben paranoia, angst en psychose gemeld. Anderen hebben langdurige cognitieve en psychologische problemen gemeld na gebruik van de drug. Overdosering en verslaving zijn ook potentiële risico’s in verband met het gebruik van 3-HO-PCP.

Begin van de effecten

Het begin van de effecten verandert afhankelijk van de toedieningsweg en de dosering. Bij orale inname duurt het langer voordat de effecten van 3-HO-PCP optreden, wat kan variëren van 30 minuten tot 2 uur. Intranasale toediening geeft een sneller begin van de effecten, waarbij gebruikers de effecten voelen binnen 5-30 minuten na toediening.

Ook de duur kan variëren. In het algemeen duren de effecten van 3-HO-PCP enkele uren, met een piek van ongeveer 2-4 uur. Nadat de piekeffecten zijn uitgewerkt, kunnen gebruikers nog enkele uren resteffecten ervaren. Deze aanhoudende effecten kunnen bestaan uit een veranderde perceptie, tijdsvervorming en een verlies van het gevoel van eigenwaarde.

Mogelijke bijwerkingen van 3-HO-PCP

Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen van 3-HO-PCP:

 • Veranderde perceptie
 • Vervormd gevoel van realiteit
 • Hallucinaties en wanen
 • Verlies van gevoel van eigenwaarde en dissociatie
 • Angst, paranoia en agitatie
 • Verminderd beoordelingsvermogen
 • Lichamelijke beperking, verlies van coördinatie
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Moeite met ademhalen
 • Misselijkheid en braken
 • Geheugenstoornis, cognitieve disfunctie
 • Psychose en langdurige psychische problemen

Belangrijk is dat de bijwerkingen van 3-HO-PCP onvoorspelbaar en potentieel gevaarlijk zijn. Langdurig gebruik van de drug kan aanzienlijke lichamelijke en psychische schade veroorzaken. Gebruikers moeten drugsgebruik altijd voorzichtig benaderen en onmiddellijk medische hulp inroepen als zij negatieve effecten of een overdosis ervaren.

Related articles

Recent articles