3-HO-PCP granskning

Published:

3-HO-PCP är en dissociativ drog som härrör från den välkända dissociativa drogen PCP. Den är känd för sina starka effekter på kropp och själ. Nyligen har 3-HO-PCP ökat i popularitet bland droganvändare, och det har funnits ett växande intresse för dess effekter, doser, användarupplevelser och biverkningar.

Vi kommer att täcka 3-HO-PCP:s historia, doser, användarupplevelser och biverkningar. Vi kommer också att presentera information om drogens ursprung, hur den används och dess effekter på kropp och själ. Vi kommer också att undersöka de potentiella riskerna och biverkningarna i samband med användning av 3-HO-PCP samt tips för säkrare användning. Oavsett om du är en erfaren användare eller bara nyfiken på denna nya drog kommer den här artikeln att ge dig värdefulla insikter och information om 3-HO-PCP.

Allmän information om 3-HO-PCP

Som tidigare nämnts härstammar detta läkemedel från PCP (fencyklidin). PCP utvecklades ursprungligen som ett allmänt bedövningsmedel men lades senare ned på grund av dess hallucinogena egenskaper och andra oönskade effekter. Forskningskemikalien 3-HO säljs som ett vitt kristallint pulver som kan lösas upp i vatten eller andra lösningsmedel.

Det kan tas på några olika sätt, som vi kommer att beskriva nedan, och dess effekter kan vara i flera timmar. Det säljs ofta på nätet som en forskningskemikalie eller rekreationsdrog, och det är inte reglerat i de flesta länder.

Eftersom 3-HO-PCP är relativt nytt finns det begränsad information om forskning och kemisk granskning. Det är dock känt att det fungerar som en potent NMDA-receptorantagonist. Det innebär att det kan blockera aktiviteten hos glutamat, en neurotransmittor som är involverad i inlärning och minne. Detta kan leda till olika dissociativa effekter, som vi kommer att behandla nedan. Dessutom kan 3-HO-PCP ha bedövande egenskaper, vilket kan orsaka förlust av känsel och en känsla av att vara lösryckt från kroppen.

Historia av 3-HO-PCP

I vår 3-HO-PCP-granskning tar vi nu upp den fascinerande historien om detta läkemedel. 3-HO-PCP syntetiserades först 1978 av läkemedelsföretaget Parke-Davis som en del av en serie föreningar som härrör från fencyklidin (PCP). Under åren efter att 3-HO-PCP skapades studerades eller användes inte i någon större utsträckning. I början av 2010-talet började det dock bli populärt bland både användare och forskare. Efter att försäljningen på internet tog fart blev det snabbt känt för sina starka dissociativa effekter.

År 2012 rekommenderade ett råd för drogövervakning i Storbritannien att drogen skulle märkas som “klass B”, vilket i princip innebär att den tas bort från kategorin lagliga droger. Oron beror på de potentiella skadorna med denna drog, i likhet med farorna med andra klass B-droger.

Dosering och administrering

3-HO-PCP är en potent drog, så det är viktigt att använda den med försiktighet och måttlighet. Doseringen varierar beroende på användarens erfarenhet av läkemedlet, kroppsvikt och andra faktorer. Det är dock bäst att börja med en låg dos och gradvis öka dosen efter behov. Ett typiskt doseringsintervall för 3-HO-PCP är 5-20 mg, men vissa användare har rapporterat att de tar upp till 50 mg eller mer.

Läkemedlet kan tas oralt, intranasalt eller intravenöst. Dosering och administreringsväg kan påverka hur starka och långvariga läkemedlets effekter är.

Oral administrering

När 3-HO-PCP tas oralt kan läkemedlet lösas upp i vatten eller andra lösningsmedel och sväljas. Det kan också läggas i kapslar eller tas i tablettform. Metabolism och maginnehåll kan påverka hur och hur snabbt kroppen absorberar 3-HO-PCP när det tas oralt.

Intranasal administrering

När 3-HO-PCP tas intranasalt snortas eller sniffas läkemedlet vanligtvis genom näsan, och effekterna börjar snabbare, vanligtvis efter 5-30 minuter. Denna metod kan också öka användarens önskan eller impuls att plötsligt ta en ny dos på grund av hur snabbt drogen kommer in i och lämnar blodomloppet (som att röka denna drog).

Intravenös administrering

Intravenös användning av 3-HO-PCP är mindre vanligt men kan vara mer potent och kan ge mycket snabbt insättande effekter. Det beror på att det omedelbart går in i blodomloppet och rör sig till hjärnan. Effekterna kommer sannolikt att bli starkare. Det är viktigt att denna metod inte rekommenderas på grund av den höga riskprofilen.

Användare 3-HO-PCP Recensioner

Vissa användare har rapporterat sina erfarenheter av 3-HO-PCP på nätet. Även om detta läkemedel inte tillhör kategorin Lagliga droger kan dessa rapporter visa oss vilka potentiella effekter och risker som läkemedlet kan medföra.

Enligt användarrapporter kan 3-HO-PCP ge en rad olika dissociativa effekter. Dessa inkluderar förändrad perception, tidsförvrängning och förlust av självkänsla. Vissa användare rapporterade att de kände sig bortkopplade från sina kroppar och upplevde livliga hallucinationer och visuella förvrängningar. Andra rapporterar att de känner eufori och en känsla av frid.

Användare rapporterar dock också att 3-HO-PCP kan vara oförutsägbart och farligt. Vissa användare har rapporterat om paranoia, ångest och psykos. Andra har rapporterat långsiktiga kognitiva och psykologiska problem efter att ha använt läkemedlet. Överdosering och beroende är också potentiella risker i samband med användning av 3-HO-PCP.

Början av effekterna

Effekterna börjar uppträda beroende på administreringsväg och dosering. När 3-HO-PCP tas oralt tar det längre tid innan effekten inträder, vilket kan ta mellan 30 minuter och 2 timmar. Intranasal administrering ger en snabbare effekt, och användarna känner effekterna inom 5-30 minuter efter administrering.

På samma sätt kan varaktigheten variera. I allmänhet varar effekterna av 3-HO-PCP i flera timmar, med toppeffekter i 2-4 timmar. Efter att toppeffekterna har avtagit kan användarna uppleva kvarstående effekter i flera timmar till. Dessa kvarstående effekter kan omfatta förändrad perception, tidsförvrängning och en förlust av självkänsla.

Potentiella biverkningar av 3-HO-PCP

Här är några potentiella biverkningar av 3-HO-PCP:

 • Förändrad uppfattning
 • Förvrängd verklighetsuppfattning
 • Hallucinationer och vanföreställningar
 • Förlust av självkänsla och dissociation
 • Ångest, paranoia och agitation
 • Försämrat omdöme
 • Fysisk funktionsnedsättning, förlorad koordination
 • Förhöjd hjärtfrekvens och blodtryck
 • Andningssvårigheter
 • Illamående och kräkningar
 • Minnesförsämring, kognitiv dysfunktion
 • Psykos och långvariga psykiska problem

Det är viktigt att biverkningarna av 3-HO-PCP är oförutsägbara och potentiellt farliga. Långvarig användning av läkemedlet kan orsaka betydande fysiska och psykiska skador. Användare bör alltid närma sig läkemedelsanvändning med försiktighet och söka medicinsk hjälp omedelbart om de upplever negativa effekter eller en överdos.

Related articles

Recent articles