3-HO-PCP Review

Published:

3-HO-PCP on dissosiatiivinen huume, joka on johdettu tunnetusta dissosiatiivisesta huumeesta PCP:stä. Se on tunnettu voimakkaista vaikutuksistaan mieleen ja kehoon. Viime aikoina 3-HO-PCP: n suosio on kasvanut huumeiden käyttäjien keskuudessa, ja sen vaikutukset, annokset, käyttökokemukset ja sivuvaikutukset ovat herättäneet yhä enemmän kiinnostusta.

Käsittelemme 3-HO-PCP:n historiaa, annoksia, käyttäjäkokemuksia ja sivuvaikutuksia. Esittelemme myös tietoa huumeiden alkuperästä, käytöstä ja vaikutuksista mieleen ja kehoon. Tarkastelemme myös 3-HO-PCP:n käyttöön liittyviä mahdollisia riskejä ja sivuvaikutuksia sekä vinkkejä turvallisempaan käyttöön. Olitpa sitten kokenut käyttäjä tai vain utelias tästä uudesta huumeesta, tämä artikkeli antaa sinulle arvokkaita tietoja 3-HO-PCP:stä.

Yleistä tietoa 3-HO-PCP:stä

Tämä lääke on johdettu PCP:stä (fenyklidiini). PCP kehitettiin alun perin yleisanesteettina, mutta sen käyttö lopetettiin myöhemmin sen hallusinogeenisten ominaisuuksien ja muiden ei-toivottujen vaikutusten vuoksi. Tutkimuskemikaali 3-HO myydään valkoisena kiteisenä jauheena, joka voidaan liuottaa veteen tai muihin liuottimiin.

Sitä voidaan ottaa muutamalla eri tavalla, joita käsittelemme jäljempänä, ja sen vaikutukset voivat kestää useita tunteja. Sitä myydään usein verkossa tutkimuskemikaalina tai virkistyshuumeena, eikä sitä säännellä useimmissa maissa.

Koska 3-HO-PCP on suhteellisen uusi, tutkimuskemikaalitarkastustietoa on saatavilla vain vähän. Sen tiedetään kuitenkin toimivan voimakkaana NMDA-reseptorin antagonistina. Tämä tarkoittaa, että se voi estää oppimiseen ja muistiin vaikuttavan välittäjäaineen, glutamaatin, toimintaa. Tämä voi johtaa erilaisiin dissosiatiivisiin vaikutuksiin, joita käsittelemme jäljempänä. Lisäksi 3-HO-PCP:llä voi olla anestesiaominaisuuksia, jotka aiheuttavat tuntemuksen menetyksen ja tunteen kehosta irtautumisesta.

3-HO-PCP:n historia

Seuraavaksi käsittelemme 3-HO-PCP:n katsauksessamme tämän lääkkeen kiehtovaa historiaa. Lääkeyhtiö Parke-Davis syntetisoi 3-HO-PCP:n ensimmäisen kerran vuonna 1978 osana fenyklidiinistä (PCP) johdettujen yhdisteiden sarjaa. 3-HO-PCP:tä ei sen luomista seuraavina vuosina tutkittu tai käytetty laajalti. Kuitenkin 2010-luvun alussa se alkoi kasvattaa suosiotaan sekä huumeiden käyttäjien että tutkijoiden keskuudessa. Kun myynti internetissä lähti käyntiin, se tuli nopeasti tunnetuksi voimakkaista dissosiatiivisista vaikutuksistaan.

Vuonna 2012 Yhdistyneen kuningaskunnan huumausainevalvontaneuvosto suositteli, että huumausaine merkitään B-luokkaan, jolloin se poistetaan laillisten huumausaineiden luokasta. Huoli johtuu tämän lääkkeen mahdollisista haitoista, jotka ovat samanlaisia kuin muiden B-luokan huumeiden vaarat.

Annostus ja antaminen

3-HO-PCP on voimakas lääke, joten on tärkeää käyttää sitä varovasti ja maltillisesti. Annostus vaihtelee käyttäjän kokemuksesta lääkkeestä, kehon painosta ja muista tekijöistä riippuen. On kuitenkin parasta aloittaa pienellä annoksella ja lisätä annosta vähitellen tarpeen mukaan. 3-HO-PCP:n tyypillinen annosalue on 5-20 mg, mutta jotkut käyttäjät ovat ilmoittaneet käyttävänsä jopa 50 mg tai enemmän.

Lääke voidaan ottaa suun kautta, intranasaalisesti tai suonensisäisesti. Annostus ja antotapa voivat vaikuttaa siihen, kuinka voimakkaita ja pitkäaikaisia lääkkeen vaikutukset ovat.

Suun kautta annostelu

Kun 3-HO-PCP:tä otetaan suun kautta, lääke voidaan liuottaa veteen tai muihin liuottimiin ja niellä. Se voidaan myös laittaa kapseleihin tai ottaa pillereinä. Aineenvaihdunta ja mahalaukun sisältö voivat vaikuttaa siihen, miten ja kuinka nopeasti keho imeytyy 3-HO-PCP:hen suun kautta otettuna.

Intranasaalinen anto

Kun 3-HO-PCP:tä otetaan intranasaalisesti, lääke yleensä nuuskitaan tai nuuskitaan nenän kautta, ja vaikutukset alkavat nopeammin, yleensä 5-30 minuutissa. Tämä menetelmä voi myös lisätä käyttäjän halua tai impulssia ottaa yhtäkkiä uusi annos, koska huume tulee ja poistuu verenkierrosta niin nopeasti (kuten tämän huumeen polttaminen).

Laskimonsisäinen anto

3-HO-PCP:n suonensisäinen käyttö on harvinaisempaa, mutta se voi olla voimakkaampaa, ja sen vaikutukset voivat alkaa hyvin nopeasti. Tämä johtuu siitä, että se pääsee välittömästi verenkiertoon ja siirtyy aivoihin. Vaikutukset ovat todennäköisesti voimakkaampia. On tärkeää, että tätä menetelmää ei suositella korkean riskiprofiilin vuoksi.

Käyttäjän 3-HO-PCP arvostelut

Jotkut käyttäjät ovat raportoineet kokemuksistaan 3-HO-PCP:stä verkossa. Vaikka tämä lääke ei ehkä kuulu Lailliset huumeet luokkaan, nämä raportit voivat osoittaa meille lääkkeen mahdolliset vaikutukset ja riskit.

Käyttäjien kertomusten mukaan 3-HO-PCP voi aiheuttaa erilaisia dissosiatiivisia vaikutuksia. Näitä ovat muun muassa muuttunut havaintokyky, ajan vääristyminen ja minäkäsityksen menettäminen. Jotkut käyttäjät kertoivat tunteneensa itsensä irti kehostaan ja kokeneensa eläviä hallusinaatioita ja visuaalisia vääristymiä. Toiset kertovat tuntevansa euforiaa ja rauhan tunnetta.

Käyttäjät kertovat kuitenkin myös, että 3-HO-PCP voi olla arvaamaton ja vaarallinen. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet kokeneensa vainoharhaisuutta, ahdistusta ja psykoosia. Toiset ovat raportoineet pitkäaikaisista kognitiivisista ja psykologisista ongelmista lääkkeen käytön jälkeen. Yliannostus ja riippuvuus ovat myös mahdollisia 3-HO-PCP:n käyttöön liittyviä riskejä.

Vaikutusten alkaminen

Vaikutusten alkaminen vaihtelee antoreitin ja annoksen mukaan. Suun kautta otettuna 3-HO-PCP:n vaikutukset alkavat vasta 30 minuutista 2 tuntiin. Intranasaalinen anto tuottaa nopeammin alkavia vaikutuksia, ja käyttäjät tuntevat vaikutukset 5-30 minuutin kuluessa antamisesta.

Samoin kesto voi vaihdella. Yleensä 3-HO-PCP:n vaikutukset kestävät useita tunteja, ja huippuvaikutus kestää noin 2-4 tuntia. Kun huippuvaikutukset ovat ohi, käyttäjillä voi olla jäännösvaikutuksia vielä useita tunteja. Näihin pitkäaikaisiin vaikutuksiin voi kuulua muuttunut havaintokyky, ajan vääristyminen ja itsetuntemuksen menetys.

3-HO-PCP:n mahdolliset haittavaikutukset

Seuraavassa on joitakin 3-HO-PCP:n mahdollisia sivuvaikutuksia:

 • Muuttunut käsitys
 • Vääristynyt todellisuudentaju
 • Hallusinaatiot ja harhaluulot
 • Itsetuntemuksen menetys ja dissosiaatio
 • Ahdistus, vainoharhaisuus ja levottomuus.
 • Heikentynyt arvostelukyky
 • Fyysinen heikkeneminen, koordinaation menetys
 • Kohonnut syke ja verenpaine
 • Hengitysvaikeudet
 • Pahoinvointi ja oksentelu
 • Muistin heikkeneminen, kognitiivinen toimintahäiriö
 • Psykoosi ja pitkäaikaiset psykologiset ongelmat

Tärkeää on, että 3-HO-PCP:n sivuvaikutukset ovat arvaamattomia ja mahdollisesti vaarallisia. Huumeiden pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa merkittäviä fyysisiä ja psyykkisiä haittoja. Käyttäjien on aina suhtauduttava huumeiden käyttöön varovaisesti ja hakeuduttava välittömästi lääkärin hoitoon, jos ilmenee kielteisiä vaikutuksia tai yliannostusta.

Related articles

Recent articles