Eutylone Tutkimus Kemiallinen katsaus

Published:

Eutylone on synteettinen katinoni, josta käytetään yleisesti lyhennettä bk-EBDB. Toisin kuin luonnossa esiintyvät katinonit, eutyloni on ihmisen syntetisoimaa, vaikka sillä on samanlainen kemiallinen koostumus kuin orgaanisella yhdisteellä. Kun eutylonia käytetään virkistyskäytössä, se aiheuttaa katinonin kaltaisia vaikutuksia, kuten euforiaa ja parempaa keskittymistä ja energiaa.

Tässä artikkelissa esitetään yleiskatsaus bk-EBDB-tutkimuskemikaaliin, joka sisältää yleisiä tietoja, laillisen huumausaineen historiaa, tietoja annostelusta ja antamisesta, muita käyttäjäkokemuksia ja mahdollisia sivuvaikutuksia.

Yleistä tietoa Eutylonesta

Eutyloni luokitellaan substituoiduksi katinoniksi katinonin johdannaisena, jota esiintyy luonnostaan khat-kasvissa Afrikassa. Tämä huumausaineluokka laajenee jatkuvasti uusiin aineisiin, kun laboratoriot kiertävät rajoittavaa lainsäädäntöä, ja eutylonin itsessään uskotaan syntetisoituneen korvaamaan aiemmin laillista ja kiellettyä huumausainetta.

Bk-EBDB:tä esiintyy usein jauheena tai kiteisinä kivinä, jotka ovat luonnonvalkoisia ja joiden ulkonäkö on samea ja ruskeahko. Se on joskus saatavilla myös kapseleina tai puristettuna pillereihin. Sitä voidaan sekoittaa muihin aineisiin ja merkitä “kylpysuolaksi”.

Eutylonia voidaan havaita tai olla havaitsematta huumetestissä, sillä katinonit ja substituoidut katinonit ovat tunnetusti vaikeasti tunnistettavia. Tämä ei sulje pois mahdollisuutta havaita virtsa- tai verikokeella.

Eutylonen historia

Eutyloni kuuluu samankaltaisten substituoitujen katinonien ryhmään, joka syntetisoitiin ensimmäisen kerran 1960-luvulla. Se on läheistä sukua ephylone-nimiselle yhdisteelle, joka kiellettiin useissa maissa vasta vuonna 2018, minkä vuoksi eutylone on vaihtoehto, jolla on samanlaiset vaikutukset. Eutylonin maailmanlaajuinen käyttö lisääntyi dramaattisesti vasta vuonna 2019, ja sen suosio on siitä lähtien kasvanut tasaisesti virkistyskäyttöön tarkoitettuna laillisena huumeena.

Eutyloni on tällä hetkellä teknisesti laillista monissa maissa, vaikka Ruotsin viranomaiset harkitsevat sen nimeämistä “vaaralliseksi aineeksi” vuonna 2019. Koska se on substituoitu katinoni ja synteettinen stimulantti, se on joissakin maissa syytteeseen asetettavissa sellaisten yleisten lakien nojalla, jotka kieltävät kokonaisia aineluokkia sen sijaan, että nimeäisivät jokaisen kielletyn aineen erikseen. Käyttäjien on selvitettävä paikallisista määräyksistä, onko eutyloni laillinen huume heidän alueellaan.

Eutylonea jaetaan pääasiassa verkkokanavien kautta. Joillakin alueilla sitä on saatavilla myös paikallisesti yksittäisten toimittajien ja valmistajien kautta. Se on yleensä edullista riippumatta siitä, mistä se on peräisin.

Annostus ja antaminen

Päihteiden, jopa bk-EBDB:n kaltaisten laillisten huumeiden, käyttöön on suhtauduttava varovaisesti ja ymmärrettävä kaikki niihin liittyvät riskit ja hyödyt.

Eutylonin vaikutukset voivat vaihdella seuraavien tekijöiden mukaan:

 • annostelun määrä ja tiheys
 • käyttäjän terveydentila, pituus ja paino
 • käyttäjän aiempi kokemus aineesta
 • samanaikaisesti käytetyt muut aineet, mukaan lukien reseptilääkkeet.
 • antotapa
 • käyttäjän sietokyky tätä tai vastaavia aineita kohtaan.

Kun annat mitä tahansa ainetta, käytä testipakkausta tai -liuskoja varmistaaksesi lääkkeen laillisuuden ja noudata haittojen vähentämiseen liittyviä protokollia, kuten raittiusvalvontaa, parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

On suositeltavaa aloittaa aluksi pienellä annoksella ja suurentaa annosta, kun tutustut paremmin vaikutuksiin ja siihen, miten kehosi reagoi bk-EBDB:hen.

10-20 mg 100 kiloa kohti. ruumiinpainoa kohti on tyypillinen annos annettaessa seuraavilla menetelmillä:

Suun kautta annostelu

Eutylone voidaan antaa suun kautta kapselin tai pillerin muodossa. Se sekoitetaan usein myös nesteeseen ja nautitaan. Käyttäjät suosittelevat joskus käärimään jauhetta tai murskattuja kiteitä pehmopaperiin tai savukepaperiin ja nielemään ne “pommitusmenetelmällä”.

Nenän täyttäminen

Jotkut käyttäjät haluavat mieluummin insufflata (jota kuvataan myös nimellä “nuuskaaminen”) bk-EBDB:tä jauheena tai murskaamalla kiteitä. Tämä johtaa usein vaikutusten nopeampaan alkamiseen. Tähän menetelmään liittyy usein lyhyt mutta voimakas polttava tunne nenäkäytävissä.

Höyrystyminen

Bk-EBDB höyrystetään tai poltetaan ja hengitetään höyrystimellä tai piipulla. Savukepapereita ei suositella käytettäväksi, sillä irtopulveria tai kiteitä on vaikea kääriä ja ne sulavat ennen kuin niitä voi hengittää.

Laskimonsisäinen anto

Käyttäjät raportoivat onnistuneensa sulattamaan tai liuottamaan eutylonia nesteeseen ja antamaan sitä suonensisäisesti. Kun annat mitä tahansa ainetta suonensisäisesti, käytä puhtaita neuloja ja pidättäydy jakamasta niitä muiden käyttäjien kanssa tartuntatautien leviämisen estämiseksi.

Sublingvaalinen tai bukkaalinen anto

Eutylone voidaan liuottaa kielen alle tai ikenen ja posken väliin imeytymään verenkiertoon. Jotkut käyttäjät eivät pidä tästä menetelmästä sen liukenemisajan ja jälkimaun vuoksi. Suositellaan veden juomista sen jälkeen, kun jauhe tai murskatut kiteet ovat liuenneet, jotta mahdolliset jäänteet huuhtoutuvat suusta.

Peräpuikon antaminen

Jotkut käyttäjät haluavat kapseloida tai liuottaa bk-EBDB:n ja asettaa sen peräsuoleen vaihtoehtona muille antotavoille. Tämä antotapa ei yleensä muuta aineen vaikutuksia, ja vaikutukset alkavat usein nopeammin kuin suun, nenän tai kielekkeen kautta annettuna.

Uudelleen annostelu

Seuraavien annosten antaminen aineen vaikutusten pidentämiseksi on yleinen käytäntö eutylonin kanssa. Jos sinulla on kielteisiä sivuvaikutuksia, ei ole suositeltavaa annostella uudelleen. Eutylone voi aiheuttaa pakon annostella uudelleen, mikä on yleinen sivuvaikutus. Kun annostelet lääkettä uudelleen, pyri käyttämään yhtä suuri tai pienempi määrä kuin alkuperäinen annos, kunnes tiedät, miten lääke reagoi elimistössäsi.

Käyttäjän bk-EBDB arvostelut

Tutkimuskemikaaliarvostelut ovat usein itse raportoituja, ja niitä tulisi pitää anekdoottina, ei todisteena tai faktana. Tässä eutylone-arvostelussa mainitut aikataulut ja vaikutukset ovat likimääräinen arvio, joka perustuu muiden käyttäjien itse ilmoittamiin kokemuksiin.

Vaikutusten alkaminen

Eutylonin vaikutukset alkavat yleensä vaikuttaa 15-30 minuutin kuluessa ensimmäisen annoksen antamisesta, riippuen antotavasta ja annosmäärästä. Vaikutusten on raportoitu kestävän 4-8 tuntia, ja jälkivaikutuksia voi esiintyä jopa 24 tuntia kuittauksen jälkeen.

Lisääntynyt energia

Käyttäjät raportoivat yleensä tuntevansa energian, valppauden ja henkisen stimulaation lisääntymistä bk-EBDB:n antamisen jälkeen, kuten muutkin synteettiset katinonit.

Euforia

Eutylonin kerrotaan aiheuttavan euforisia tunteita, joita kokeneet käyttäjät kuvaavat yleisesti lieviksi verrattuna muihin stimulantteihin ja katinoneihin. Tähän voi kuulua rauhallisuuden, mukavuuden, tyytyväisyyden tunteita tai lempeän lämmön fyysinen ilmentymä. Sitä kuvataan myös empatogeeniksi, ja sen kerrotaan lisäävän merkittävästi käyttäjän kykyä tuntea empatiaa muita kohtaan.

Lisääntynyt libido

Monet käyttäjät raportoivat, että heidän sukupuoliviettinsä ja seksuaalinen vetovoimansa muita kohtaan on lisääntynyt bk-EBDB:n käytön seurauksena. Tämän piristeen käytön aikana esiintyy yleisesti lisääntynyttä seksuaalisen kontaktin halua ja/tai seksuaalisia ajatuksia ja tunteita.

Parannetut fyysiset aistit

Yleisesti raportoidaan, että bk-EBDB:n käytön seurauksena äänien, tekstuurien, makujen ja visuaalisten aistimusten fyysinen havaitseminen on yleisesti lisääntynyt. Käyttäjät voivat uppoutua entistä enemmän fyysisiin kokemuksiin, kuten musiikkiin, taiteeseen ja tuntoärsykkeisiin.

Anticlimax

Eutylonin vaikutusten hävitessä koettu antikliimaksi on yleisesti raportoitu olevan lievä, mutta tulokset voivat vaihdella käyttäjän sietokyvyn, annoksen ja muiden yhdessä käytettyjen aineiden perusteella. Se alkaa yleensä 4-8 tunnin kuluessa viimeisen annoksen ottamisesta, ja siihen voi kuulua lievää tai kohtalaista ahdistuneisuutta, masennusta tai matalaa mielialaa sekä fyysistä tai henkistä väsymystä.

Eutylonen mahdolliset haittavaikutukset

Kuten kaikilla aineilla, myös bk-EBDB:llä voi olla haittavaikutuksia. Joitakin mahdollisia haittavaikutuksia ovat muun muassa (mutta eivät ainoastaan):

 • Unettomuus
 • Huimaus & päänsärky
 • Ahdistus
 • Leukojen puristaminen ja/tai hampaiden narskuttelu (tunnetaan myös nimellä bruksismi).
 • Kuivuminen
 • Vähentynyt ruokahalu
 • Rytmihäiriöt
 • Hikoilu
 • Hypertermia
 • Lisääntynyt levottomuus ja aggressiivisuus
 • Pahoinvointi
 • Oksentelu
 • Hypertensio
 • Kohtaukset
 • Verenvuoto
 • Paranoia tai psykoosi
 • Hallusinaatiot
 • Kuolema

Jos sinulla on vakavia haittavaikutuksia, ota yhteyttä paikalliseen päivystyspoliklinikkaan ja kerro heille itse antamasi eutylonin annos ja annostelutiheys, jotta vältät reaktiot muiden lääkkeiden kanssa, joita he voivat määrätä lisähaittojen estämiseksi.

Related articles

Recent articles