Eutylone Research Chemical Review

Published:

Eutylon er en syntetisk cathinon, der almindeligvis forkortes bk-EBDB. I modsætning til naturligt forekommende cathinoner er eutylone syntetiseret af mennesker, selv om det deler en lignende kemisk sammensætning med den organiske forbindelse. Når eutylone indgives rekreativt, inducerer det katatonlignende virkninger som eufori og forbedret fokus og energi.

Denne artikel beskriver en oversigt over bk-EBDB forskningskemikaliet, som omfatter generelle oplysninger, historien om den juridiske high, oplysninger om dosering og administration, andre brugeroplevelser og potentielle bivirkninger.

Generelle oplysninger om Eutylone

Eutylon klassificeres som et substitueret cathinon som et derivat af cathinon, der forekommer naturligt i khatplanten i Afrika. Denne klasse af stoffer udvides løbende med nye stoffer, efterhånden som laboratorier arbejder uden om restriktiv lovgivning, og eutylone selv menes at være blevet syntetiseret som erstatning for et tidligere lovligt high stof, der blev forbudt.

Bk-EBDB er ofte distribueret som pulver eller i krystallinske sten, der er offwhite med et grumset, brunligt udseende. Det fås også nogle gange i form af kapsler eller komprimeret til piller. Det kan være blandet med andre stoffer og mærket som “badesalt”.

Eutylon kan eller kan ikke påvises i en test, da katinoner og substituerede katinoner er notorisk svære at identificere. Dette udelukker ikke muligheden for påvisning via urinanalyse eller blodprøver.

Eutylons historie

Eutylon tilhører en gruppe af lignende substituerede katinoner, som først blev syntetiseret i 1960’erne. Det er nært beslægtet med et stof kaldet ephylone, som blev forbudt i flere lande så sent som i 2018, hvilket har givet anledning til eutylone som et alternativ med lignende virkninger. Eutylone oplevede en dramatisk stigning i den globale brug så sent som i 2019, og det er fortsat med at stige støt i popularitet som et rekreativt lovligt højstof siden da.

Eutylon er i øjeblikket teknisk set stadig lovligt i mange lande, selv om embedsmænd i Sverige har overvejet at udnævne det til et “farligt stof” i 2019. Som substitueret cathinon og syntetisk stimulerende stof kan det i nogle lande retsforfølges i henhold til generelle love, der forbyder hele klasser af stoffer i stedet for at nævne hvert enkelt forbudt stof individuelt. Brugere bør konsultere deres lokale lovgivning for at finde ud af, om eutylone er et lovligt stof i deres område.

Eutylone distribueres hovedsagelig via online-kanaler. Det kan også findes lokalt i nogle områder via individuelle leverandører og producenter. Det er typisk billigt, uanset hvor det kommer fra.

Dosering og administration

Stofbrug, selv med lovlige stoffer som bk-EBDB, bør gribes an med forsigtighed og med forståelse for alle risici og fordele.

Virkningerne af Eutylone kan variere afhængigt af:

 • doseringsmængde og -hyppighed
 • brugerens helbred, højde og vægt
 • brugerens tidligere erfaringer med stoffet
 • andre stoffer, der anvendes samtidig, herunder receptpligtig medicin
 • den anvendte administrationsmetode
 • brugerens tolerance over for dette eller lignende stoffer

Når du administrerer et stof, skal du bruge et testkit eller teststrimler for at sikre, at stoffet er legitimt, og følge skadesreduktionsprotokoller som f.eks. overvågning af ædruelighed for at opnå det bedste resultat.

Det anbefales at starte med en lille dosis i starten og derefter øge doseringen, efterhånden som du bliver mere fortrolig med virkningerne og den måde, din krop reagerer på bk-EBDB.

10-20 mg pr. 100 lbs. af kropsvægten er en typisk dosis til indgivelse via følgende metoder:

Oral indgift

Eutylone kan indgives oralt i kapsel- eller pilleform. Det blandes også ofte med en væske og indtages. Brugere anbefaler nogle gange at pakke pulver eller knuste krystaller ind i væv eller cigaretpapir og sluge det ved hjælp af en metode, der kaldes “bombing”.

Nasal insufflation

Nogle brugere foretrækker at indblæse (også beskrevet som “sniffe”) bk-EBDB i pulverform eller ved at knuse krystaller. Dette resulterer ofte i en hurtigere virkning. Denne metode er ofte ledsaget af en kort, men intens brændende fornemmelse i næsepassagerne.

Fordampning

Bk-EBDB fordamper eller ryges almindeligvis og inhaleres ved hjælp af en vaporizer eller pibe. Det anbefales ikke at bruge cigaretpapir, da løst pulver eller krystaller er svære at rulle og smelter, før de kan inhaleres.

Intravenøs administration

Brugere rapporterer om succes med at smelte eller opløse eutylone i væske og administrere det intravenøst. Ved intravenøs indgift af stoffer skal du bruge rene kanyler og afholde dig fra at dele dem med andre brugere for at forhindre spredning af smitsomme sygdomme.

Sublingual eller bukkal administration

Eutylone kan opløses under tungen eller mellem tandkødet og kinden for at blive absorberet i blodbanen. Nogle brugere bryder sig ikke om denne metode på grund af den tid, det tager at opløse den og eftersmagen. Det anbefales at drikke vand, efter at pulveret eller de knuste krystaller er opløst, for at skylle eventuelle rester ud af munden.

Administration af suppositorier

Nogle brugere foretrækker at indkapsle eller opløse bk-EBDB og indsætte det i endetarmen som et alternativ til andre administrationsformer. Denne indgiftsmetode ændrer typisk ikke stoffets virkning og resulterer ofte i en hurtigere virkning end ved oral, nasal eller sublingual indgift.

Omdosering

Indgivelse af efterfølgende doser for at forlænge stoffets virkning er almindelig praksis med eutylon. Hvis du oplever negative bivirkninger, anbefales det ikke at give en ny dosis. Eutylone kan fremkalde en tvang til at give en ny dosis som en almindelig bivirkning. Når du omdoserer, skal du forsøge at bruge en lige stor eller mindre mængde end den oprindelige dosis, indtil du ved, hvordan lægemidlet reagerer i dit system.

Anmeldelser fra brugere bk-EBDB

Kemiske forskningsanmeldelser er ofte selvrapporterede og bør tages som anekdotiske oplysninger, ikke som beviser eller fakta. De tidslinjer og virkninger, der er nævnt i denne eutylone anmeldelse, er en tilnærmelse baseret på andre brugeres selvrapporterede erfaringer.

Begyndelse af virkningerne

Virkningerne af eutylone begynder generelt at virke inden for 15-30 minutter efter indgivelse af den første dosis, afhængigt af indgiftsmetoden og doseringsmængden. Virkningerne er rapporteret til at vare mellem 4-8 timer, og eftervirkninger kan opleves i op til 24 timer efter forskydningen.

Øget energi

Brugere rapporterer typisk, at de føler en stigning i energi, årvågenhed og mental stimulering efter indgivelse af bk-EBDB, svarende til andre syntetiske katinoner.

Eufori

Eutylone giver efter sigende euforiske følelser, som erfarne brugere ofte beskriver som milde i forhold til andre stimulanser og katinoner. Dette kan omfatte følelser af ro, komfort, tilfredshed eller en fysisk manifestation af blid varme. Det er også beskrevet som et empatiogen og forårsager angiveligt en betydelig stigning i brugerens evne til at føle empati med andre.

Øget Libido

Mange brugere rapporterer, at de oplever en stigning i deres sexlyst og seksuelle tiltrækning til andre som følge af indgivelse af bk-EBDB. Et øget ønske om seksuel kontakt og/eller seksuelle tanker og følelser opleves ofte ved brug af dette stimulerende middel.

Forbedrede fysiske sanser

En generel stigning i den fysiske opfattelse af lyde, teksturer, smagsoplevelser og visuelle fornemmelser rapporteres ofte som et resultat af at bruge bk-EBDB. Brugerne kan opleve en øget fordybelse i fysiske oplevelser som musik, kunst og taktil stimulering.

Antiklimaks

Den antiklimaks, der opleves, når virkningerne af eutylone aftager, rapporteres normalt at være mild, men resultaterne kan variere afhængigt af brugerens tolerance, doseringen og andre stoffer, der tages i kombination. Den indtræder normalt inden for 4-8 timer efter den sidste dosis og kan omfatte milde til moderate følelser af angst, depression eller dårligt humør og fysisk eller mental træthed.

Potentielle bivirkninger af Eutylone

Som med ethvert stof er der potentielle bivirkninger af bk-EBDB. Nogle af de potentielle bivirkninger omfatter (men er ikke begrænset til):

 • Søvnløshed
 • Svimmelhed og hovedpine
 • Angst
 • Kæbeknusning og/eller tandslibning (også kendt som bruxisme)
 • Dehydrering
 • Nedsat appetit
 • Arytmi
 • Svedende
 • Hypertermi
 • Øget grad af agitation og aggression
 • Kvalme
 • Opkastning
 • Hypertension
 • Anfald
 • Blødning
 • Paranoia eller psykose
 • Hallucinationer
 • Død

Hvis du oplever alvorlige negative virkninger, skal du kontakte din lokale skadestue og fortælle dem om doseringen og hyppigheden af eutylone, som du har selvadministreret, for at forhindre reaktioner med andre lægemidler, som de kan ordinere for at forhindre yderligere skade.

Related articles

Recent articles