Eutylone Research Chemical Review

Published:

Eutylone är en syntetisk katinon som vanligtvis förkortas som bk-EBDB. Till skillnad från naturligt förekommande katinoner syntetiseras eutylon av människor, även om det har en liknande kemisk sammansättning som den organiska föreningen. När eutylon används på fritiden ger det katinonliknande effekter som eufori och förbättrat fokus och energi.

Den här artikeln ger en översikt över bk-EBDB-kemikalieforskningen, som innehåller allmän information, historien om legal high, information om dosering och administrering, andra användarupplevelser och potentiella biverkningar.

Allmän information om Eutylone

Eutylon klassificeras som ett substituerat katinon som ett derivat av katinon, som förekommer naturligt i khatplantan i Afrika. Denna klass av droger utökas ständigt med nya substanser när laboratorier arbetar för att kringgå restriktiv lagstiftning, och eutylone tros ha syntetiserats som en ersättning för ett tidigare lagligt rusmedel som förbjöds.

Bk-EBDB distribueras ofta som ett pulver eller i kristallina stenar som är grumligt vita med ett grumligt, brunaktigt utseende. Det finns också ibland i form av kapslar eller komprimerade piller. Det kan blandas med andra ämnen och kallas “badsalt”.

Förekomsten av eutylon kan eller kan inte upptäckas i ett drogtest eftersom katinoner och substituerade katinoner är notoriskt svåra att identifiera. Detta utesluter dock inte möjligheten att upptäcka det genom urin- eller blodprov.

Eutylones historia

Eutylon tillhör en grupp av liknande substituerade katinoner som först syntetiserades på 1960-talet. Det är nära besläktat med en förening som kallas ephylon, som förbjöds i flera länder så sent som 2018, vilket gav upphov till eutylon som ett alternativ med liknande effekter. Eutylone såg en dramatisk ökning av den globala användningen så sent som 2019, och det har fortsatt att stadigt öka i popularitet som ett lagligt rekreationsmedel sedan dess.

Eutylon är fortfarande tekniskt sett lagligt i många länder, men tjänstemän i Sverige har övervägt att kalla det för ett “farligt ämne” 2019. Som substituerat katinon och syntetiskt stimulerande ämne kan det i vissa länder åtalas enligt övergripande lagar som förbjuder hela klasser av ämnen i stället för att nämna varje förbjudet ämne individuellt. Användare bör konsultera sina lokala förordningar för att avgöra om eutylone är en laglig drog i deras område.

Eutylone distribueras främst via online-kanaler. I vissa områden kan man också hitta den lokalt via enskilda leverantörer och tillverkare. Det är vanligtvis billigt, oavsett var det kommer ifrån.

Dosering och administrering

Användning av substanser, även lagliga droger som bk-EBDB, bör ske med försiktighet och med förståelse för alla risker och fördelar som är involverade.

Effekterna av Eutylone kan variera beroende på:

 • doseringsmängd och frekvens
 • Användarens hälsa, längd och vikt.
 • Användarens tidigare erfarenhet av ämnet.
 • Andra ämnen som används samtidigt, inklusive receptbelagda läkemedel.
 • Administreringsmetod.
 • Användarens tolerans för detta eller liknande ämnen.

När du administrerar någon substans bör du använda ett testkit eller testremsor för att säkerställa att läkemedlet är legitimt och följa skadebegränsningsprotokoll, som t.ex. övervakning av nykterister, för att få bästa möjliga resultat.

Det rekommenderas att börja med en liten dos till en början och sedan öka dosen när du blir mer bekant med effekterna och hur din kropp reagerar på bk-EBDB.

10-20 mg per 100 lbs. av kroppsvikten är en typisk dos för administrering via följande metoder:

Oral administrering

Eutylone kan administreras oralt i kapsel- eller pillerform. Den blandas också ofta med en vätska och intas. Användare rekommenderar ibland att pulver eller krossade kristaller lindas in i vävnadspapper eller cigarettpapper och sväljs genom en metod som kallas “bombning”.

Nasal inblåsning

Vissa användare föredrar att insufflera (även kallat “snorta”) bk-EBDB i pulverform eller genom att krossa kristaller. Detta resulterar ofta i snabbare effekter. Denna metod åtföljs ofta av en kort men intensiv brännande känsla i näsgångarna.

Förångning

Bk-EBDB förångas eller röks vanligen och inhaleras med hjälp av en förångare eller pipa. Det rekommenderas inte att använda cigarettpapper eftersom löst pulver eller kristaller är svåra att rulla och smälter innan de kan inhaleras.

Intravenös administrering

Användare rapporterar att de lyckats smälta eller lösa upp eutylon i vätska och ge det intravenöst. Vid intravenös administrering av substanser ska du använda rena nålar och avstå från att dela dem med andra användare för att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar.

Sublingual eller buccal administrering

Eutylone kan lösas upp under tungan eller mellan tandköttet och kinden för att absorberas i blodomloppet. Vissa användare ogillar denna metod på grund av den tid det tar att lösa upp den och eftersmaken. Det rekommenderas att du dricker vatten efter att pulvret eller de krossade kristallerna har lösts upp för att skölja ut eventuella rester ur munnen.

Administrering av suppositorier

Vissa användare föredrar att kapsla in eller lösa upp bk-EBDB och föra in det i rektum som ett alternativ till andra administreringssätt. Denna administreringsmetod förändrar vanligtvis inte substansens effekter och resulterar ofta i en snabbare effektutveckling jämfört med oral, nasal eller sublingual administrering.

Omdosering

Att ge efterföljande doser för att förlänga substansens effekt är vanligt förekommande när det gäller eutylon. Om du upplever negativa bieffekter rekommenderas det inte att dosera om. Eutylone kan framkalla ett tvång att ge nya doser som en vanlig biverkning. Vid omdosering bör du sträva efter att använda en lika stor eller mindre mängd som den första dosen tills du vet hur läkemedlet reagerar i ditt system.

Användare bk-EBDB Recensioner

Kemikalieundersökningar är ofta självrapporterade och bör betraktas som anekdotiska uppgifter, inte som bevis eller fakta. De tidslinjer och effekter som nämns i denna eutylone-recension är en approximation baserad på andra användares självrapporterade erfarenheter.

Början av effekterna

Effekterna av eutylone börjar i allmänhet börja verka inom 15-30 minuter efter administrering av den första dosen, beroende på administreringssättet och doseringsmängden. Effekterna rapporteras vara mellan 4-8 timmar och efterverkningar kan uppträda så länge som 24 timmar efter kvittningen.

Ökad energi

Användare rapporterar vanligtvis att de känner en ökning av energi, vakenhet och mental stimulering efter administrering av bk-EBDB, i likhet med andra syntetiska katinoner.

Euphoria

Eutylone ger enligt uppgift euforiska känslor som ofta beskrivs av erfarna användare som milda i jämförelse med andra stimulantia och katinoner. Det kan handla om känslor av lugn, komfort, tillfredsställelse eller en fysisk manifestation av mild värme. Det beskrivs också som en empatiogen och orsakar enligt uppgift en betydande ökning av användarens förmåga att känna empati för andra.

Ökad libido

Många användare rapporterar att de upplever en ökning av sin sexlust och sexuella attraktion mot andra som ett resultat av att administrera bk-EBDB. En ökad önskan om sexuell kontakt och/eller sexuella tankar och känslor är vanligt förekommande när du använder detta stimulerande medel.

Förbättrade fysiska sinnen

En allmän ökning av den fysiska upplevelsen av ljud, texturer, smaker och visuella förnimmelser rapporteras ofta som ett resultat av att använda bk-EBDB. Användarna kan få en ökad uppslukning i fysiska upplevelser som musik, konst och taktil stimulering.

Antiklimax

Den antiklimax som upplevs när effekterna av eutylone avtar rapporteras ofta vara mild, men resultaten kan skilja sig åt beroende på användarens tolerans, dosen och andra ämnen som tas i kombination. Den börjar vanligtvis sätta in inom 4-8 timmar efter den sista dosen och kan inkludera milda till måttliga känslor av ångest, depression eller nedstämdhet samt fysisk eller mental trötthet.

Potentiella biverkningar av Eutylone

Som med alla substanser finns det potentiella biverkningar av bk-EBDB. Några av de potentiella biverkningarna inkluderar (men är inte begränsade till):

 • Sömnlöshet
 • Yrsel och huvudvärk
 • Ångest
 • Käftsmällar och/eller tandslipning (även kallad bruxism)
 • Dehydrering
 • Minskad aptit
 • Arytmi
 • Svettning
 • Hypertermi
 • Ökade nivåer av agitation och aggression
 • Illamående
 • Kräkningar
 • Hypertoni
 • Kramper
 • Blödning
 • Paranoia eller psykos
 • Hallucinationer
 • Död

Om du upplever allvarliga negativa effekter ska du kontakta din lokala akutmottagning och meddela dem dosen och frekvensen av eutylone som du har administrerat själv för att förhindra reaktioner med andra läkemedel som de kan skriva ut för att förhindra ytterligare skador.

Related articles

Recent articles