3-MeO-PCP-arviointi

Published:

Dissosiatiivisten huumeiden maailmassa 3-MeO-PCP on kasvattanut suosiotaan viime vuosina muuntuneita tajunnantiloja etsivien huumeidenkäyttäjien keskuudessa. Se on PCP:n (fenyklidiini) johdannainen, ja se tunnetaan voimakkaista ja pitkäkestoisista vaikutuksistaan. Tässä artikkelissa tarjoamme 3-MeO-PCP-arvostelun, mukaan lukien sen historia, annostus, käyttökokemukset ja sivuvaikutukset. Tutkimme, miten tämä lääke on kehittynyt ajan myötä ja mitä riskejä ja hyötyjä siihen liittyy. Jos harkitset 3-MeO-PCP:n käyttöä tai olet yksinkertaisesti kiinnostunut oppimaan siitä lisää, tämä artikkeli on täydellinen aloitus.

Yleistä tietoa 3-MeO-PCP:stä

Aloitetaan 3-MeO-PCP:n tarkastelu käsittelemällä yleisiä tietoja. 3-MeO-PCP (3-Metoksifenksiklidiini) kuuluu aryylisykloheksyyliamiinien luokkaan. Tämä luokka koostuu yksinomaan lääkkeistä, jotka ovat dissosiatiivisia anesteetteja. Se on ollut saatavilla vapaa-ajan huumausainemarkkinoilla 2010-luvun puolivälistä lähtien, ja sitä myydään yleensä valkoisena kiteisenä jauheena tai kapselin tai tabletin muodossa.

3-MeO-PCP-tutkimuskemikaalin suosio on kasvanut viime vuosina. Ihmiset, jotka haluavat psykedeelisiä kokemuksia tai etsivät vaihtoehtoja muille dissosiatiivisille huumeille, kuten ketamiinille ja PCP:lle, ovat tulleet tämän uuden lääkkeen faneiksi.

Lääkkeen teho ja pitkäkestoiset vaikutukset ovat kuitenkin aiheuttaneet huolta myös sen mahdollisesta väärinkäytöstä ja haitoista. Koska 3-MeO-PCP on tutkimuskemikaali ja koska se on suhteellisen hiljattain ilmestynyt huumausainemarkkinoille, tiedetään vain vähän 3-MeO-PCP:n käytön pitkäaikaisvaikutuksista.

Vaikka tätä tutkimuskemikaalia pidetään joissakin maissa yhtenä monista laillisista huumeista tai harmaan alueen huumeista, muissa maissa se on täysin laitonta. Joten, lukijoiden, jotka etsivät Lailliset huumeet, on parasta tutkia 3-MeO-PCP:n asemaa omalla paikkakunnallasi.

3-MeO-PCP:n historia

Nyt on aika palata tämän 3-MeO-PCP-tutkimuskemikaalin tarkastelun historiaosaan. PCP (fenyklidiini), 3-MeO-PCP:n kantayhdiste, kehitettiin ensimmäisen kerran anestesia-aineeksi 1900-luvun puolivälissä. PCP:tä käytettiin kirurgisena anestesiana. Sen sivuvaikutukset, kuten hallusinaatiot, sekavuus ja delirium, johtivat kuitenkin sen käytön lopettamiseen.

Sitten 1960-luvun lopulla ja 1970-luvulla PCP:stä tuli viihdehuume, ja sen asema muuttui suosituksi katuhuumeeksi. Sen suuri myrkyllisyys ja arvaamattomat vaikutukset johtivat kuitenkin siihen, että Yhdysvaltain huumevirasto (DEA) luokitteli sen lopulta valvotuksi aineeksi luetteloon II vuonna 1978.

2000-luvulla PCP:n uusia johdannaisia, kuten 3-MeO-PCP:tä, alkoi ilmestyä vapaa-ajan huumausainemarkkinoille “tutkimuskemikaaleina” tai design-huumeina. Näitä yhdisteitä markkinoitiin laillisina vaihtoehtoina muille dissosiatiivisille huumeille, kuten ketamiinille ja PCP:lle. Niitä myytiin usein verkossa tai pääkaupoissa.

Pfizerin tytäryhtiön Parke-Davisin tutkimusryhmä syntetisoi 3-MeO-PCP:n ensimmäisen kerran vuonna 1979. Vaikka se oli tarkoitettu potentiaaliseksi anestesia-aineeksi, sitä ei koskaan markkinoitu lääketieteelliseen käyttöön. Vuonna 2010 eräs toinen tutkimusryhmä raportoi ensimmäistä kertaa sen psykoaktiivisista ominaisuuksista tutkittuaan lääkkeen vaikutuksia eläimiin. Sittemmin 3-MeO-PCP:stä on tullut yhä suositumpi tiettyjen huumeiden käyttäjien keskuudessa.

Annostus ja antaminen

Kuten useimpien lääkkeiden kohdalla, 3-MeO-PCP:n annostus ja antotapa vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan. Annokset vaihtelevat 2 mg:sta (kevyt annos) 25 mg:aan (raskas annos). Käyttäjiä kehotetaan aina aloittamaan pienillä annoksilla ja noudattamaan varovaisuutta, koska vaikutukset voivat olla arvaamattomia riippuen käyttäjän biokemiasta ja muista tekijöistä.

Suun kautta nautittavaksi 3-MeO-PCP:n käyttäjät ottavat yleensä kapselin tai tabletin. Suun kautta otettavat annokset vaihtelevat 5-20 mg:n välillä, ja vaikutukset kestävät jopa 6-8 tuntia. Kun 3-MeO-PCP:tä käytetään nenän kautta, se kulutetaan tyypillisesti jauheena ja siitä tulee voimakkaampaa. Nenäannokset voivat olla 5 tai 10 mg, ja vaikutukset kestävät jopa 4-6 tuntia.

Käyttäjän 3-MeO-PCP arvostelut

3-MeO-PCP:n käyttäjät ovat raportoineet monenlaisista kokemuksista. Niihin kuuluvat euforian tunteet, dissosiaatio ja hallusinaatiot. Monet käyttäjät kertovat, että lääke tuottaa voimakkaita ja pitkäkestoisia vaikutuksia, joiden hallinta voi olla haastavaa. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet kokevansa irrottautumisen tunnetta ympäristöstään, mikä voi olla hämmentävää ja aiheuttaa jopa ahdistusta tai paniikkia.

Kun käyttäjät käyttävät pienempiä annoksia, vaikutukset ovat erilaiset kuin suuremmilla annoksilla. Pienillä annoksilla käyttäjät voivat esimerkiksi tuntea herkempää kuuloa, näköä ja kehon liikkeitä. Mutta annoksen kasvaessa nämä oireet muuttuvat vaimeaksi kuuloksi ja kehonhallinnan menetykseksi.

Käyttäjät voivat tuntea euforista herkkyyttä kaikille kehon hermopäätteille. Fyysisen euforian tunteen kerrotaan olevan samanlainen kuin ketamiinin. Jos käyttäjillä on kipua ennen annoksen ottamista, se häviää.

Vaikutusten alkaminen

3-MeO-PCP:n vaikutusten alkaminen riippuu antotavasta, annoksesta ja yksilöllisestä sietokyvystä. Yleensä vaikutukset näkyvät 15 minuutista 2 tuntiin riippuen siitä, miten käyttäjä on käyttänyt lääkettä.

Suun kautta nautittuna lääkkeen vaikutus voi kestää jopa 2 tuntia. Tällä menetelmällä lääke imeytyy ruoansulatuskanavan kautta ja metaboloituu maksassa ennen kuin se pääsee verenkiertoon ja aivoihin.

Nenän kautta nautittuna 3-MeO-PCP voi vaikuttaa nopeammin, jopa 15-30 minuutin kuluessa nauttimisesta. Nenän kautta nauttiminen on yleensä voimakkaampaa kuin suun kautta nauttiminen, ja vaikutukset voivat alkaa voimakkaammin.

Suonensisäinen käyttö vaikuttaa lähes välittömästi. Tämäntyyppistä kulutusta pidetään vahvimpana ja riskialttiimpana kulutustapana, ja vain kokeneiden käyttäjien tulisi kokeilla sitä valvotuissa olosuhteissa. On tärkeää, että käyttäjät ovat varovaisia riippumatta siitä, mitä menetelmää käytetään, sillä 3-MeO-PCP:n vaikutukset voivat vaihdella suuresti biokemiasta, annoksesta ja muista tekijöistä riippuen.

3-MeO-PCP:n mahdolliset haittavaikutukset

3-MeO-PCP:n käytön mahdolliset sivuvaikutukset voivat olla vakavia ja arvaamattomia, joten on tärkeää perehtyä niihin hyvin. Seuraavassa on joitakin raportoituja haittavaikutuksia:

  • Hallusinaatiot ja harhaluulot
  • Kohonnut syke ja verenpaine
  • Pahoinvointi ja oksentelu
  • Lihasheikkous ja vapina
  • Tunnottomuus tai pistely raajoissa
  • Hengityslama tai hengityksen pysähtyminen
  • Kohtaukset tai kouristukset
  • Harvinaisissa tapauksissa kooma tai kuolema
  • Riippuvuus ja vieroitusoireet pitkäaikaisessa käytössä

Jos joku kokee huonoja sivuvaikutuksia 3-MeO-PCP:n käytön jälkeen, on tärkeää hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon. Sivuvaikutusten vakavuus voi vaihdella suuresti, ja jotkut niistä voivat olla mahdollisesti hengenvaarallisia.

Related articles

Recent articles