Översyn av 3-MeO-PCP

Published:

I världen av dissociativa droger har 3-MeO-PCP på senare år vunnit popularitet bland användare som söker förändrade medvetandetillstånd. Det är ett derivat av PCP (fencyklidin) och är känt för sina starka och långvariga effekter. I den här artikeln kommer vi att ge en 3-MeO-PCP-recension, inklusive dess historia, dosering, användarupplevelse och biverkningar. Vi ska undersöka hur detta läkemedel har utvecklats över tid och vilka risker och fördelar det medför. Om du funderar på att använda 3-MeO-PCP eller bara är intresserad av att lära dig mer om det är den här artikeln en perfekt start.

Allmän information om 3-MeO-PCP

Låt oss börja vår 3-MeO-PCP-granskning med allmän information. 3-MeO-PCP (3-Methoxyphencyklidin) tillhör klassen arylcyklohexylaminföreningar. Denna klass består enbart av droger som är dissociativa bedövningsmedel. Det har funnits tillgängligt på marknaden för fritidsdroger sedan mitten av 2010-talet och säljs vanligtvis som ett vitt kristallint pulver eller i kapsel- eller tablettform.

Populariteten för forskningskemikalien 3-MeO-PCP har ökat under de senaste åren. Människor som vill ha psykedeliska upplevelser eller söker alternativ till andra dissociativa droger som ketamin och PCP har blivit fans av denna nya drog.

Men läkemedlets styrka och långvariga effekter har också lett till oro för dess potential för missbruk och skador. På grund av att 3-MeO-PCP är en forskningskemikalie och att det nyligen har dykt upp på läkemedelsmarknaden är det inte mycket som är känt om de långsiktiga effekterna av att använda 3-MeO-PCP.

Även om denna forskningskemikalie betraktas som en av många lagliga droger eller droger i gråzonen i vissa länder, är den helt olaglig i andra länder. Så för läsare som vill ha Lagliga droger är det bäst att undersöka 3-MeO-PCP:s status på din plats.

Historik om 3-MeO-PCP

Nu är det dags för historieavsnittet i denna 3-MeO-PCP forskningskemikaliegranskning. I mitten av 1900-talet utvecklades PCP (fencyklidin), moderföreningen av 3-MeO-PCP, först som ett bedövningsmedel. PCP användes som kirurgiskt bedövningsmedel. Biverkningarna, inklusive hallucinationer, förvirring och delirium, ledde dock till att läkemedlet avbröts.

I slutet av 1960- och 1970-talet blev PCP en rekreationsdrog och dess status ändrades till en populär gatudrog. Dess höga toxicitet och oförutsägbara effekter ledde dock till att den amerikanska läkemedelsmyndigheten DEA 1978 klassificerade den som en kontrollerad substans i förteckning II.

På 2000-talet började nya PCP-derivat, inklusive 3-MeO-PCP, dyka upp på marknaden för fritidsdroger som “forskningskemikalier” eller designerdroger. Dessa föreningar marknadsfördes som lagliga alternativ till andra dissociativa droger som ketamin och PCP. De såldes ofta på nätet eller i head shops.

3-MeO-PCP syntetiserades för första gången 1979 av ett forskarlag på Parke-Davis, ett dotterbolag till Pfizer. Även om det var tänkt att vara ett potentiellt bedövningsmedel marknadsfördes det aldrig för medicinsk användning. År 2010 rapporterade en annan forskargrupp för första gången om dess psykoaktiva egenskaper efter att ha undersökt läkemedlets effekter på djur. Sedan dess har 3-MeO-PCP blivit mer populärt bland vissa narkotikamissbrukare.

Dosering och administrering

Som med de flesta läkemedel varierar doseringen och administreringen av 3-MeO-PCP beroende på flera faktorer. Doserna varierar från 2 mg (lätt dos) till 25 mg (hög dos). Användare rekommenderas alltid att börja med låga doser och vara försiktiga eftersom effekterna kan vara oförutsägbara beroende på användarens biokemi och andra faktorer.

För oral konsumtion tar 3-MeO-PCP-användare vanligtvis en kapsel eller tablett. Orala doser varierar från 5-20 mg, med effekter som varar upp till 6-8 timmar. När 3-MeO-PCP används nasalt konsumeras det vanligtvis som ett pulver och blir mer potent. Nasala doser kan ligga mellan 5 och 10 mg, med effekter som varar upp till 4-6 timmar.

Användare 3-MeO-PCP Recensioner

Användare av 3-MeO-PCP har rapporterat om många olika erfarenheter. De omfattar känslor av eufori, dissociation och hallucinationer. Många användare rapporterar att läkemedlet ger intensiva och långvariga effekter, som faktiskt kan vara svåra att hantera. Vissa användare har rapporterat att de har upplevt en känsla av att vara avskilda från sin omgivning, vilket kan vara förvirrande och till och med orsaka ångest eller panik.

När användarna tar lägre doser är effekterna annorlunda än vid högre doser. Vid låga doser kan användarna till exempel känna ökad känslighet i hörsel, syn och kroppsrörelser. Men när dosen ökar förvandlas dessa symptom till dämpad hörsel och förlust av kroppskontroll.

Användarna kan känna euforisk känslighet i alla kroppens nervändar. Känslan av fysisk eufori uppges likna den av ketamin. Om användarna upplever smärta innan de tar sin dos, kommer den att försvinna.

Början av effekterna

Effekten av 3-MeO-PCP börjar uppträda beroende på administreringsmetod, dosering och individuell tolerans. I allmänhet tar det mellan 15 minuter och 2 timmar innan effekterna blir märkbara, beroende på hur användaren har administrerat läkemedlet.

Det kan ta upp till två timmar innan läkemedlet börjar verka. Med denna metod absorberas läkemedlet genom mag-tarmkanalen och metaboliseras av levern innan det når blodomloppet och hjärnan.

När 3-MeO-PCP konsumeras nasalt kan det få effekt snabbare, även inom 15-30 minuter efter konsumtion. Nasal konsumtion är generellt sett mer potent än oral konsumtion och kan ge intensivare effekter.

Intravenöst intag ger en nästan omedelbar effekt. Denna typ av konsumtion anses vara den starkaste och mest riskfyllda metoden och bör endast prövas av erfarna användare i en kontrollerad miljö. Det är viktigt att användarna är försiktiga oavsett vilken metod som används eftersom effekterna av 3-MeO-PCP kan variera kraftigt beroende på biokemi, dosering med mera.

Potentiella biverkningar av 3-MeO-PCP

De potentiella biverkningarna av användningen av 3-MeO-PCP kan vara allvarliga och oförutsägbara, så det är viktigt att du känner till dem. Här är några av de rapporterade biverkningarna:

  • Hallucinationer och vanföreställningar
  • Ökad hjärtfrekvens och ökat blodtryck
  • Illamående och kräkningar
  • Muskelsvaghet och skakningar
  • Domningar eller stickningar i extremiteterna
  • Andningsdepression eller andningsstopp
  • Kramper eller konvulsioner
  • Koma eller död i sällsynta fall
  • Beroende och abstinenssymtom vid långvarig användning

Om någon upplever dåliga biverkningar efter att ha använt 3-MeO-PCP är det viktigt att omedelbart söka läkarvård. Svårighetsgraden av biverkningarna kan variera kraftigt och vissa kan vara potentiellt livshotande.

Related articles

Recent articles