3-MeO-PCP gjennomgang

Published:

I verden av dissosiative rusmidler har 3-MeO-PCP vunnet popularitet de siste årene blant narkotikabrukere som søker endrede bevissthetstilstander. Det er et derivat av PCP (fencyklidin) og er kjent for sine kraftige og langvarige effekter. I denne artikkelen vil vi gi en 3-MeO-PCP- gjennomgang, inkludert historikk, dosering, brukeropplevelse og bivirkninger. Vi skal grave i hvordan dette stoffet har utviklet seg over tid og hvilke risikoer og fordeler som følger med det. Hvis du vurderer å bruke 3-MeO-PCP eller bare er interessert i å lære mer om det, er denne artikkelen den perfekte starten.

Generell informasjon om 3-MeO-PCP

La oss starte vår 3-MeO-PCP-gjennomgang med å dekke generell informasjon. 3-MeO-PCP (3-Methoxyphencyclidine) tilhører arylcykloheksylaminklassen av forbindelser. Denne klassen består utelukkende av legemidler som er dissosiative anestetika. Det har vært tilgjengelig på rusmiddelmarkedet siden midten av 2010-tallet og selges vanligvis som et hvitt krystallinsk pulver eller i kapsel- eller tablettform.

Populariteten til 3-MeO-PCP-forskningskjemikaliet har vokst de siste årene. Folk som ønsker psykedeliske opplevelser eller leter etter alternativer til andre dissosiative stoffer som ketamin og PCP har blitt fans av dette nye stoffet.

Imidlertid har stoffets styrke og langvarige effekter også ført til bekymringer om potensialet for misbruk og skade. På grunn av dets status som et forskningskjemikalie og dets relativt nylige opptreden i narkotikamarkedet, er lite kjent om de langsiktige effektene av bruk av 3-MeO-PCP

Selv om dette forskningskjemikaliet regnes som et av mange lovlige stoffer eller gråsonemedisiner i noen land, er det helt ulovlig i andre land. Så for lesere som søker Lovlige rusmidler , er det best å undersøke 3-MeO-PCPs status der du befinner deg.

Historien om 3-MeO-PCP

Nå er det tid for historiedelen av denne 3-MeO-PCP forskningskjemiske gjennomgangen. Tilbake på midten av 1900-tallet ble PCP (fencyklidin), hovedforbindelsen til 3-MeO-PCP, først utviklet som et anestesimiddel. PCP ble brukt som et kirurgisk bedøvelsesmiddel. Imidlertid førte bivirkningene, inkludert hallusinasjoner, forvirring og delirium, til seponering.

Så, på slutten av 1960- og 1970-tallet, ble PCP et rekreasjonsmiddel, og statusen endret til et populært gatenarkotika. Imidlertid førte dets høye toksisitet og uforutsigbare effekter til at det til slutt ble klassifisert som et Schedule II-kontrollert stoff av US Drug Enforcement Administration (DEA) i 1978.

På 2000-tallet begynte nye derivater av PCP, inkludert 3-MeO-PCP, å dukke opp på markedet for fritidsmedisiner som «forskningskjemikalier» eller designermedisiner. Disse forbindelsene ble markedsført som lovlige alternativer til andre dissosiative stoffer som ketamin og PCP. De ble ofte solgt på nett eller i hovedbutikker.

3-MeO-PCP ble først syntetisert i 1979 av et forskerteam ved Parke-Davis, et datterselskap av Pfizer. Selv om det var ment å være et potensielt anestesimiddel, ble det aldri markedsført for medisinsk bruk. I 2010 rapporterte et annet forskerteam om dets psykoaktive egenskaper for første gang etter å ha undersøkt stoffets effekter på dyr. Siden den gang har 3-MeO-PCP blitt mer populær blant visse narkotikabrukere.

Dosering og administrasjon

Som med de fleste legemidler, varierer doseringen og administreringen av 3-MeO-PCP basert på flere faktorer. Doser varierer fra 2 mg (lett dose) til 25 mg (tung dose). Brukere anbefales alltid å starte med lave doser og utvise forsiktighet siden effektene kan være uforutsigbare avhengig av brukerens biokjemi og andre faktorer.

For oralt inntak tar 3-MeO-PCP-brukere vanligvis en kapsel eller tablett. Orale doser varierer fra 5-20 mg, med effekter som varer opptil 6-8 timer. Når det brukes nasalt, blir 3-MeO-PCP vanligvis konsumert som et pulver og blir mer potent. Nasale doser kan falle mellom 5 og 10 mg, med effekter som varer opptil 4-6 timer.

Bruker 3-MeO-PCP anmeldelser

Brukere av 3-MeO-PCP har rapportert om et bredt spekter av erfaringer. De inkluderer følelser av eufori, dissosiasjon og hallusinasjoner. Mange brukere rapporterer at stoffet gir intense og langvarige effekter, som faktisk kan være utfordrende å håndtere. Noen brukere har rapportert at de opplever en følelse av løsrivelse fra omgivelsene, noe som kan være desorienterende og til og med forårsake angst eller panikk.

Når brukere tar lavere doser, er effekten annerledes enn ved høyere doser. For eksempel, ved lave doser, kan brukere føle økt følsomhet i hørsel, syn og kroppsbevegelser. Men når dosen øker, blir disse symptomene til dempet hørsel og tap av kroppskontroll.

Brukere kan føle euforisk følsomhet for alle kroppens nerveender. Følelsen av fysisk eufori er angivelig lik følelsen av ketamin. Hvis brukere opplever smerte før de tar dosen, vil den forsvinne.

Utbruddet av effekter

Utbruddet av effekter for 3-MeO-PCP avhenger av administrasjonsmåte, dosering og individuell toleranse. Generelt tar effektene alt fra 15 minutter til 2 timer før de blir merkbare, avhengig av hvordan brukeren administrerte stoffet.

Oralt inntak kan ta opptil 2 timer før stoffet har effekt. Med denne metoden absorberes stoffet gjennom mage-tarmkanalen og metaboliseres av leveren før det når blodbanen og hjernen.

Når det konsumeres nasalt, kan 3-MeO-PCP tre i kraft raskere, selv innen 15-30 minutter etter inntak. Neseforbruk er generelt mer potent enn oralt inntak og kan føre til en mer intens inntreden av effekter.

Intravenøst inntak gir en nesten umiddelbar effekt. Denne typen forbruk anses å være den sterkeste og mest risikofylte forbruksmetoden og bør kun forsøkes av erfarne brukere i en kontrollert setting. Viktigere, brukere må være forsiktige uansett hvilken metode som brukes siden effekten av 3-MeO-PCP kan variere mye avhengig av biokjemi, dosering og mer.

Potensielle bivirkninger av 3-MeO-PCP

De potensielle bivirkningene ved bruk av 3-MeO-PCP kan være alvorlige og uforutsigbare, så det er avgjørende å bli godt kjent med dem. Her er noen av de rapporterte bivirkningene:

  • Hallusinasjoner og vrangforestillinger
  • Økt hjertefrekvens og blodtrykk
  • Kvalme og oppkast
  • Muskelsvakhet og skjelvinger
  • Nummenhet eller prikking i ekstremitetene
  • Respirasjonsdepresjon eller stans
  • Kramper eller kramper
  • Koma eller død i sjeldne tilfeller
  • Avhengighet og abstinenssymptomer ved langvarig bruk

Hvis noen opplever dårlige bivirkninger etter bruk av 3-MeO-PCP, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart. Alvorlighetsgraden av bivirkningene kan variere mye, og noen kan være potensielt livstruende.

Related articles

Recent articles