3-MeO-PCE:n tarkastelu

Published:

3-Metoksietisyklidiini (3-MeO-PCE) on dissosiatiivinen huume, joka on kemiallisesti sukua PCP:lle ja ketamiinille. Vapaa-ajan huumeiden käyttäjät ovat viime vuosina nauttineet sen ainutlaatuisista vaikutuksista, joihin kuuluvat dissosiaatio, euforia ja itsereflektio. Tässä artikkelissa tarkastelemme 3-MeO-PCE:n historiaa, annostustietoja, käyttökokemuksia ja mahdollisia haittavaikutuksia. Kun lukijat ymmärtävät paremmin tätä lääkettä, he voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä sen käytöstä ja ymmärtää paremmin 3-MeO-PCE:hen liittyviä mahdollisia riskejä ja hyötyjä.

Yleistä tietoa 3-MeO-PCE:stä

Aloitetaan tutkimuskemikaalien tarkastelu käymällä läpi tämän lääkkeen perusasiat. Se kuuluu aryylisykloheksyyliamiiniluokkaan, joka yleensä aiheuttaa dissosiaatioita. 3-MeO-PCE on synteettinen, eli sitä ei löydy luonnosta. Sitä myydään yleensä jauheena tai pelletteinä, ja se voidaan ottaa suun kautta, nenän kautta tai injektiona.

Huume on tunnettu dissosiatiivisista vaikutuksistaan, joihin voi kuulua irrallisuuden tunteita, aistivääristymiä ja muuttuneita tajunnantiloja. Sillä on myös stimuloivia vaikutuksia, joihin voi kuulua sydämen sykkeen, verenpaineen ja ruumiinlämmön nousu.

Koska 3-MeO-PCE:n käyttö on suhteellisen uutta, sen pitkäaikaisista vaikutuksista ei tiedetä paljon. Osana 3-MeO-PCE-arvosteluamme on myös tärkeää huomata, että tätä lääkettä ei ole tällä hetkellä hyväksytty lääketieteelliseen käyttöön, ja se on laiton monissa maissa. Yhdysvalloissa se on luokiteltu valvotuksi aineeksi Schedule I -luokituksessa. Kaikilla luettelossa I mainituilla huumeilla uskotaan olevan suuri väärinkäyttöpotentiaali, eikä niitä hyväksytä lääkinnälliseen käyttöön.

Kaiken kaikkiaan, vaikka 3-MeO-PCE on nyt hieman tunnetumpi joidenkin huumeiden käyttäjien keskuudessa, sinun tulisi ymmärtää sen käyttöön liittyvät mahdolliset riskit ja noudattaa varovaisuutta käyttäessäsi tätä tai mitä tahansa psykoaktiivista ainetta.

3-MeO-PCE:n historia

2000-luvun alussa lääkeyhtiö Parke-Davis syntetisoi ensimmäisen kerran 3-MeO-PCE:tä. Lääke valmistettiin alun perin mahdollista käyttöä varten anestesia- tai kipulääkkeenä. Sitä ei kuitenkaan koskaan markkinoitu lääkinnälliseen käyttöön.

3-MeO-PCE-tutkimuskemikaalia alettiin sen luomista seuraavina vuosina myydä harrastushuumeena maanalaisilla huumemarkkinoilla. Käyttäjät arvostivat sen erottuvia dissosiatiivisia vaikutuksia ja sen erityistä kykyä tuottaa sekä stimuloivia että rauhoittavia vaikutuksia.

Huolimatta sen kasvavasta suosiosta emme tiedä paljoa 3-MeO-PCE:n käytön historiasta virkistyshuumeena. Huumeet alkoivat todennäköisesti yleistyä huumausaineyhteisöissä 2010-luvun alussa, kun niiden saatavuus kasvoi.

Kuten edellä mainittiin, 3-MeO-PCE on nykyään luettelossa I mainittu aine, ja se on laiton monissa muissa maissa maailmassa. Laillisia huumeita etsivien käyttäjien on siis todennäköisesti jatkettava etsimistä. On monia huumeita, joilla saavutetaan Lailliset huumeet ja jotka elävät lain harmailla alueilla, mutta tämä huume on määritelty selkeästi.

Annostus ja antaminen

Käyttäjän paino, sietokyky ja halutut vaikutukset ovat kaikki tekijöitä, jotka on otettava huomioon annostusta ja antoa tarkasteltaessa. Voit kuitenkin noudattaa joitakin yleisiä ohjeita, ja voimme oppia paljon käyttäjien kertomuksista.

Kuten mainittu, 3-MeO-PCE voidaan ottaa suun kautta, nenän kautta tai injektiona. Vaikutukset voivat kestää 4-8 tuntia annostelusta ja annostuksesta riippuen.

On tärkeää aloittaa pienellä annoksella. Lisää sitä vähitellen tarpeen mukaan haittavaikutusten välttämiseksi. Käyttäjien tulisi myös välttää 3-MeO-PCE:n ottamista yhdessä muiden lääkkeiden kanssa, koska tämä voi lisätä negatiivisten yhteisvaikutusten ja haittavaikutusten riskiä.

Suun kautta annostelu

Suun kautta nautittaessa tyypillinen annosalue on 5-20 milligrammaa. Tämä voidaan ottaa kapseleina tai tabletteina. Nenän kautta nauttiminen on tehokkaampi antotapa, ja se vaatii yleensä pienemmän annoksen, 2-10 milligrammaa.

Nenän täyttäminen

Tämän lääkkeen nenään puhaltaminen tai nuuskaaminen voi olla kivuliasta. Käyttäjät suosittelevat nenähuuhtelun tekemistä sen jälkeen kivun ja tippumisen minimoimiseksi. Tämän terävän ja katkeran jauheen liika käyttö voi aiheuttaa suurta epämukavuutta.

Höyrystyminen

Höyrystämisessä ainetta kuumennetaan, kunnes se muuttuu kaasuksi tai höyryksi, ja sitten se hengitetään sisään. Kun käyttäjät höyrystävät 3-MeO-PCE:tä, vaikutus alkaa nopeasti, mutta vaikutus lakkaa nopeammin. Tämän lääkkeen höyrystäminen voi olla vaarallista keuhkovaurioiden tai myrkyllisten sivutuotteiden vuoksi, joista emme ehkä vielä tiedä.

Injektio

Tämän lääkkeen pistäminen on tehokkain antotapa. Käyttäjien on siis noudatettava varovaisuutta. Suositeltu injektioannos on 1-5 milligrammaa.

Uudelleen annostelu

Sen arvaamattomuuden ja tehon vuoksi tätä lääkettä ei yleensä pidä annostella uudelleen. Uudelleen annostelulla tarkoitetaan useampien annosten ottamista ensimmäisen annoksen jälkeen. Lisäksi yksi annos voi kestää jopa 8 tuntia, joten uudelleen annostelu voi johtaa kestoon, joka on käyttäjälle hankala.

Käyttäjän 3-ME-PCE arvostelut

Seuraavassa on joitakin yleisiä teemoja, joita löydämme käyttäjäraporteista.

Monet käyttäjät raportoivat, että 3-MeO-PCE:llä on voimakkaita dissosiatiivisia vaikutuksia, jotka voivat aiheuttaa todellisuudesta irtautumisen tunteita, vääristynyttä ajan ja paikan tuntemusta sekä muutoksia aistihavainnoissa. Eräs käyttäjä kuvasi kehon sekavuuden tunnetta kuin roikkuisi ylinopeutta ajavan auton ulkopuolella.

Jotkut käyttäjät ovat kertoneet kokeneensa euforiaa ja rauhantunnetta 3-MeO-PCE:tä käytettäessä. Toisaalta toiset ovat raportoineet tuntevansa olonsa levottomaksi, ahdistuneeksi tai vainoharhaiseksi.

On raportoitu sekä myönteisistä että kielteisistä fyysisistä vaikutuksista. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet kohonneesta sykkeestä, verenpaineesta ja ruumiinlämmöstä, kun taas toiset ovat raportoineet pahoinvoinnista ja muista ruoansulatuskanavan ongelmista.

Käyttäjät ovat myös raportoineet negatiivisista psykologisista vaikutuksista. Jotkut käyttäjät ovat kertoneet kokeneensa ahdistusta, vainoharhaisuutta ja jopa psykoosia lääkkeen käytön jälkeen. On tärkeää huomata, että nämä raportit perustuvat yksittäisiin kokemuksiin, eivätkä ne välttämättä edusta lääkkeen vaikutuksia kaikkiin.

Vaikutusten alkaminen

3-MeO-PCE:n vaikutusten alkaminen voi vaihdella useista tekijöistä, kuten käyttäjän painosta, sietokyvystä ja antotavasta riippuen. Seuraavassa on joitakin yleisiä ohjeita:

  • Suun kautta: 3-MeO-PCE:n vaikutukset tuntuvat yleensä 30-60 minuutin kuluessa nauttimisesta.
  • Nenän kautta tapahtuva kulutus: Käyttäjät tuntevat vaikutukset 10-30 minuutin kuluessa nauttimisesta.
  • Injektio: Käyttäjät voivat tuntea vaikutukset välittömästi, muutamasta sekunnista minuuttiin injektion jälkeen.

3-ME-PCE:n mahdolliset haittavaikutukset

Seuraavassa on lueteltu joitakin 3-MeO-PCE:n mahdollisia sivuvaikutuksia:

  • Fyysinen: kohonnut syke, verenpaine ja ruumiinlämpö; pahoinvointi, oksentelu ja muut ruoansulatuskanavan ongelmat.
  • Psykologiset: dissosiaatio, muuttunut todellisuuden, ajan ja paikan tajunta; ahdistus, vainoharhaisuus ja psykoosi.
  • Kognitiiviset: muistin, keskittymisen ja päätöksenteon vaikeudet.
  • Riippuvuus: pitkäaikaisen käytön yhteydessä voi syntyä riippuvuus ja riippuvuus.

Näitä haittavaikutuksia ei välttämättä esiinny kaikilla käyttäjillä, ja niiden vakavuus ja kesto voivat vaihdella henkilöstä toiseen. Käyttäjien on noudatettava varovaisuutta 3-MeO-PCE:tä käytettäessä. Kysy aina terveydenhuollon ammattilaiselta kaikista 3-MeO-PCE-tutkimuskemikaaliin liittyvistä mahdollisista riskeistä ja haittavaikutuksista.

Related articles

Recent articles