Evaluatie van 3-MeO-PCE

Published:

3-Methoxyeticyclidine (3-MeO-PCE) is een dissociatieve drug die chemisch verwant is aan PCP en ketamine. Recreatieve drugsgebruikers hebben de afgelopen jaren genoten van de unieke effecten ervan, waaronder gevoelens van dissociatie, euforie en zelfreflectie. In dit artikel onderzoeken we de geschiedenis van 3-MeO-PCE, doseringsinformatie, gebruikerservaringen en mogelijke bijwerkingen. Door dit geneesmiddel beter te begrijpen, kunnen lezers weloverwogen beslissingen nemen over het gebruik ervan en de potentiële risico’s en voordelen van 3-MeO-PCE beter begrijpen.

Algemene informatie over 3-MeO-PCE

Laten we om te beginnen de basisprincipes van deze drug doornemen. Het behoort tot de klasse van de arylcyclohexylamine stoffen, die in het algemeen dissociatie veroorzaken. 3-MeO-PCE is synthetisch, wat betekent dat het niet in de natuur voorkomt. Het wordt meestal verkocht in poeder- of korrelvorm en kan oraal, nasaal of via injectie worden ingenomen.

De drug staat bekend om zijn dissociatieve effecten, waaronder gevoelens van onthechting, zintuiglijke vervorming en veranderde bewustzijnstoestanden. Het heeft ook stimulerende effecten, zoals een verhoogde hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur.

Omdat het relatief nieuw is, is er niet veel bekend over de langetermijneffecten van 3-MeO-PCE gebruik. Als onderdeel van onze 3-MeO-PCE beoordeling is het ook belangrijk op te merken dat dit middel momenteel niet is goedgekeurd voor medisch gebruik en in veel landen illegaal is. In de VS staat het op lijst I van gecontroleerde stoffen. Alle drugs van lijst I worden geacht een hoog misbruikpotentieel te hebben en worden niet aanvaard voor medisch gebruik.

Al met al is 3-MeO-PCE nu wat bekender onder sommige recreatieve drugsgebruikers, maar je moet de potentiële risico’s van het gebruik ervan begrijpen en voorzichtig zijn met het gebruik van deze of andere psychoactieve stoffen.

Geschiedenis van 3-MeO-PCE

Begin jaren 2000 synthetiseerde het farmaceutische bedrijf Parke-Davis voor het eerst 3-MeO-PCE. Het middel werd oorspronkelijk gemaakt voor mogelijk gebruik als verdovingsmiddel of pijnstiller. Het is echter nooit op de markt gebracht voor medisch gebruik.

In de jaren na zijn creatie begon de 3-MeO-PCE onderzoekschemicalie op te duiken als recreatieve drug op de ondergrondse drugsmarkten. Gebruikers waardeerden de kenmerkende dissociatieve effecten en het speciale vermogen om zowel stimulerende als kalmerende effecten te produceren.

Ondanks de toenemende populariteit weten we niet veel over de geschiedenis van het gebruik van 3-MeO-PCE als recreatieve drug. De drug begon waarschijnlijk op te komen in online drugsgemeenschappen in de vroege jaren 2010 toen de beschikbaarheid ervan toenam.

Tegenwoordig is 3-MeO-PCE, zoals gezegd, een stof van lijst I en in veel andere landen wereldwijd illegaal. Dus gebruikers die op zoek zijn naar legale drugs zullen waarschijnlijk verder moeten zoeken. Er zijn veel drugs om Legal highs te bereiken die in grijze gebieden van de wet leven, maar deze is duidelijk gedefinieerd.

Dosering en toediening

Het gewicht van de gebruiker, de tolerantie en de gewenste effecten zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het onderzoek naar dosering en toediening. U kunt echter enkele algemene richtsnoeren volgen, en we kunnen veel leren van gebruikersrapporten.

Zoals gezegd kan 3-MeO-PCE oraal, nasaal of via injectie worden ingenomen. De effecten kunnen 4 tot 8 uur aanhouden, afhankelijk van de toediening en de dosering.

Het is belangrijk om met een lage dosis te beginnen. Verhoog daarna geleidelijk naar behoefte om nadelige effecten te voorkomen. Gebruikers moeten ook vermijden om 3-MeO-PCE samen met andere geneesmiddelen in te nemen, omdat dit het risico op negatieve interacties en bijwerkingen kan vergroten.

Orale toediening

Voor oraal gebruik ligt een typische dosering tussen 5 en 20 milligram. Dit kan in capsule- of tabletvorm worden ingenomen. Inname via de neus is een krachtiger toedieningsmethode en vereist doorgaans een lagere dosering van 2 tot 10 milligram.

Nasale insufflatie

Nasale insufflatie, of snuiven, kan pijnlijk zijn bij dit middel. Gebruikers raden aan na afloop een neusspoeling te doen om de pijn en het druppelen te minimaliseren. Het inslikken van dit scherpe en bittere poeder kan veel ongemak veroorzaken.

Verdamping

Bij verdamping wordt de stof verhit tot hij verandert in gas of damp, waarna hij wordt ingeademd. Wanneer gebruikers 3-MeO-PCE verdampen, beginnen de effecten snel, maar slijten ze sneller. Het verdampen van deze drug kan riskant zijn vanwege longschade of giftige bijproducten die we misschien nog niet kennen.

Injectie

Injecteren van dit middel is de krachtigste manier van toediening. Gebruikers moeten dus voorzichtig zijn. De aanbevolen dosering voor injectie ligt tussen 1 en 5 milligram.

Redosing

Wegens zijn onvoorspelbaarheid en kracht moet dit middel in het algemeen niet opnieuw worden gedoseerd. Opnieuw doseren betekent meer doses innemen na de eerste dosis. Bovendien kan één dosis tot 8 uur duren, zodat herdosering kan leiden tot een duur die lastig wordt voor de gebruiker.

Gebruiker 3-ME-PCE Beoordelingen

Hier zijn enkele algemene thema’s die wij in gebruikersrapporten aantreffen.

Veel gebruikers melden dat 3-MeO-PCE sterke dissociatieve effecten heeft die kunnen leiden tot gevoelens van onthechting van de werkelijkheid, een verwrongen gevoel van tijd en ruimte, en veranderingen in de zintuiglijke waarneming. Eén gebruiker beschreef het gevoel van desoriëntatie alsof je buiten een rijdende auto hangt.

Sommige gebruikers hebben gemeld euforie en een gevoel van vrede te ervaren bij het gebruik van 3-MeO-PCE. Aan de andere kant hebben anderen gemeld zich geagiteerd, angstig of paranoïde te voelen.

Er zijn meldingen van zowel positieve als negatieve fysieke effecten. Sommige gebruikers hebben melding gemaakt van verhoogde hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur, terwijl anderen misselijkheid en andere maagdarmproblemen hebben gemeld.

Gebruikers hebben ook negatieve psychologische effecten gemeld. Sommige gebruikers hebben melding gemaakt van angst, paranoia en zelfs psychose na het gebruik van de drug. Het is belangrijk op te merken dat deze rapporten gebaseerd zijn op individuele ervaringen en mogelijk niet de effecten van de drug op iedereen weergeven.

Begin van de effecten

Het begin van de effecten van 3-MeO-PCE kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gewicht van de gebruiker, de tolerantie en de wijze van toediening. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  • Orale inname: De effecten van 3-MeO-PCE zijn normaal gesproken binnen 30 tot 60 minuten na inname merkbaar.
  • Inname via de neus: Gebruikers voelen de effecten binnen 10 tot 30 minuten na inname.
  • Injectie: Gebruikers kunnen de effecten onmiddellijk voelen, binnen enkele seconden tot een minuut na de injectie.

Mogelijke bijwerkingen van 3-ME-PCE

Hier zijn enkele van de mogelijke bijwerkingen van 3-MeO-PCE:

  • Fysiek: verhoogde hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur; misselijkheid, braken en andere gastro-intestinale problemen.
  • Psychologisch: dissociatie, veranderd gevoel van realiteit, tijd en ruimte; angst, paranoia en psychose.
  • Cognitief: problemen met geheugen, concentratie en besluitvorming
  • Verslaving: kans op verslaving en afhankelijkheid bij langdurig gebruik

Deze bijwerkingen treden niet bij alle gebruikers op, en de ernst en duur van de effecten kunnen van persoon tot persoon verschillen. Gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van 3-MeO-PCE. Ga altijd naar een arts met zorgen over de mogelijke risico’s en bijwerkingen van de 3-MeO-PCE onderzoekschemicaliën.

Related articles

Recent articles