Översyn av 3-MeO-PCE

Published:

3-Metoxyeticyklidin (3-MeO-PCE) är en dissociativ drog som är kemiskt besläktad med PCP och ketamin. Fritidsdroganvändare har under de senaste åren haft dess unika effekter, som inkluderar känslor av dissociation, eufori och självreflektion. I den här artikeln undersöker vi historien om 3-MeO-PCE, doseringsinformation, användarupplevelse och potentiella biverkningar. Genom att bättre förstå detta läkemedel kan läsarna fatta välgrundade beslut om dess användning och bättre förstå de potentiella risker och fördelar som är förknippade med 3-MeO-PCE.

Allmän information om 3-MeO-PCE

För att börja vår granskning av forskningskemikalier ska vi gå igenom grunderna för detta läkemedel. Det tillhör arylcyklohexylaminklassen av ämnen som i allmänhet orsakar dissociation. 3-MeO-PCE är syntetiskt, vilket innebär att det inte finns i naturen. Det säljs vanligtvis i pulver- eller pelletsform och kan tas oralt, nasalt eller via injektion.

Drogen är känd för sina dissociativa effekter, som kan inkludera känslor av distansering, sinnesförvrängning och förändrade medvetandetillstånd. Det har också stimulerande effekter som kan leda till ökad hjärtfrekvens, blodtryck och kroppstemperatur.

På grund av att det är relativt nytt finns det inte mycket känt om de långsiktiga effekterna av användning av 3-MeO-PCE. Som en del av vår granskning av 3-MeO-PCE är det också viktigt att notera att detta läkemedel för närvarande inte är godkänt för medicinsk användning och är olagligt i många länder. I USA klassificeras det som en kontrollerad substans i förteckning I. Alla droger i förteckning I anses ha en hög risk för missbruk och är inte accepterade för medicinsk användning.

Även om 3-MeO-PCE är lite mer välkänt bland vissa användare av rekreationsdroger bör du förstå de potentiella riskerna med dess användning och vara försiktig när du använder detta eller någon annan psykoaktiv substans.

Historik om 3-MeO-PCE

I början av 2000-talet syntetiserade läkemedelsföretaget Parke-Davis för första gången 3-MeO-PCE. Läkemedlet tillverkades ursprungligen för att kunna användas som bedövningsmedel eller analgetikum. Det salufördes dock aldrig för medicinsk användning.

Åren efter att den skapades började forskningskemikalien 3-MeO-PCE dyka upp som en rekreationsdrog på underjordiska drogmarknader. Användarna uppskattade dess distinkta dissociativa effekter och dess speciella förmåga att ge både stimulerande och lugnande effekter.

Trots dess ökande popularitet vet vi inte mycket om 3-MeO-PCE:s historia som rekreationsdrog. Drogen började troligen få större genomslag i droggemenskaper på nätet i början av 2010-talet i takt med att tillgängligheten ökade.

I dag är 3-MeO-PCE, som nämnts, ett ämne i förteckning I och olagligt i många andra länder i världen. Användare som söker lagliga droger måste därför troligen fortsätta att leta. Det finns många droger för att uppnå Lagliga droger som lever i lagens gråzoner, men den här drogen har definierats tydligt.

Dosering och administrering

Användarens vikt, tolerans och önskade effekter är alla faktorer att ta hänsyn till när man undersöker dosering och administrering. Du kan dock följa vissa allmänna riktlinjer och vi kan lära oss mycket av användarrapporter.

Som nämnts kan 3-MeO-PCE tas oralt, nasalt eller genom injektion. Effekterna kan hålla i sig mellan 4 och 8 timmar, beroende på administrering och dosering.

Det är viktigt att börja med en låg dos. Öka därefter gradvis vid behov för att undvika negativa effekter. Användare bör också undvika att ta 3-MeO-PCE tillsammans med andra läkemedel, eftersom detta kan öka risken för negativa interaktioner och biverkningar.

Oral administrering

För oral konsumtion är ett typiskt doseringsintervall mellan 5 och 20 milligram. Det kan tas i kapsel- eller tablettform. Nasal konsumtion är en mer potent administreringsmetod och kräver vanligtvis en lägre dosering på 2 till 10 milligram.

Nasal inblåsning

Nasal insufflation eller sniffning kan vara smärtsamt för detta läkemedel. Användare rekommenderar att du sköljer näsan efteråt för att minimera smärta och dropp. Om du inte tar upp detta skarpa och bittra pulver kan det orsaka stora obehagskänslor.

Förångning

Förångning innebär att ämnet värms upp tills det omvandlas till gas eller ånga och sedan andas in det. När användarna förångar 3-MeO-PCE är effekten snabb, men den avtar snabbare. Att förånga detta läkemedel kan vara riskabelt på grund av lungskador eller giftiga biprodukter som vi kanske inte känner till ännu.

Injektion

Injektion av detta läkemedel är den mest effektiva metoden för administrering. Användarna bör därför vara försiktiga. Den rekommenderade dosen för injektion är mellan 1 och 5 milligram.

Omdosering

På grund av dess oförutsägbarhet och styrka bör detta läkemedel i allmänhet inte omdoseras. Omdosering innebär att man tar fler doser efter den första dosen. Dessutom kan en dos räcka i upp till åtta timmar, så om doseringen ändras kan det leda till en varaktighet som blir besvärlig för användaren.

Användare 3-ME-PCE Recensioner

Här är några allmänna teman som vi hittar i användarrapporterna.

Många användare rapporterar att 3-MeO-PCE har starka dissociativa effekter som kan ge en känsla av att vara avskild från verkligheten, en förvrängd känsla av tid och rum och förändringar i sinnesuppfattningen. En användare beskrev känslan av desorientering av kroppen som att hänga utanför en bil som kör i hög fart.

Vissa användare har rapporterat att de har upplevt eufori och en känsla av frid när de använt 3-MeO-PCE. Å andra sidan har andra rapporterat att de känner sig oroliga, ängsliga eller paranoida.

Det finns rapporter om både positiva och negativa fysiska effekter. Vissa användare har rapporterat ökad hjärtfrekvens, blodtryck och kroppstemperatur, medan andra har rapporterat illamående och andra gastrointestinala problem.

Användare har också rapporterat om negativa psykologiska effekter. Vissa användare har rapporterat att de har upplevt ångest, paranoia och till och med psykos efter att ha använt läkemedlet. Det är viktigt att notera att dessa rapporter baseras på individuella erfarenheter och kanske inte representerar läkemedlets effekter på alla.

Början av effekterna

Effekten av 3-MeO-PCE kan variera beroende på flera faktorer, inklusive användarens vikt, tolerans och administreringsväg. Här är några allmänna riktlinjer:

  • Oral konsumtion: Effekterna av 3-MeO-PCE kan normalt kännas inom 30 till 60 minuter efter intag.
  • Förbrukning i näsan: Användare känner effekterna inom 10 till 30 minuter efter intag.
  • Injektion: Användare kan känna effekterna omedelbart, inom några sekunder till en minut efter injektionen.

Potentiella biverkningar av 3-ME-PCE

Här är några av de potentiella biverkningarna av 3-MeO-PCE:

  • Fysiskt: ökad hjärtfrekvens, blodtryck och kroppstemperatur; illamående, kräkningar och andra gastrointestinala problem.
  • Psykologiskt: dissociation, förändrad känsla av verklighet, tid och rum, ångest, paranoia och psykos.
  • Kognitivt: svårigheter med minne, koncentration och beslutsfattande.
  • Beroende: Risk för beroende och beroende vid långvarig användning.

Dessa biverkningar kanske inte uppträder hos alla användare, och deras svårighetsgrad och varaktighet kan skilja sig från person till person. Användarna bör vara försiktiga när de använder 3-MeO-PCE. Vänd dig alltid till en sjukvårdspersonal om du är orolig för de potentiella riskerna och biverkningarna med forskningskemikalie 3-MeO-PCE.

Related articles

Recent articles