6-APB (Benzofury) arvostelu

Published:

6-APB, joka tunnetaan myös nimellä Benzofury, on saavuttanut suosiota viime vuosina sen ainutlaatuisten vaikutusten vuoksi. Niihin kuuluvat kohonneet tunteet, euforia ja korkeammat energiatasot. Mutta mikä on 6-APB ja miten se toimii? Lue tästä kattava opas tästä suositusta juhlalääkkeestä.

Yleistä tietoa 6-APB:stä (Benzofury)

Aloittaaksemme 6-APB-arvostelun, käymme läpi yleisiä tietoja lääkkeestä. Sen pitkä nimi on 6-(2-Aminopropyyli)bentsofuraani, mutta yleisemmin sitä kutsutaan 6-APB:ksi tai bentsofuryyriksi. Se on synteettinen empatogeeni (tunteita vahvistava lääke), joka kuuluu amfetamiini- ja fenetyyliamiinihuumeiden luokkaan. Muiden empatogeenien, kuten MDMA:n (ekstaasi), tavoin se toimii lisäämällä serotoniinin, dopamiinin ja noradrenaliinin vapautumista aivoissa. Tämän seurauksena käyttäjä kokee onnellisuuden, empatian ja euforian tunteita.

Yleensä 6-APB-tutkimuskemikaalia myydään jauheena, vaikka käyttäjät voivat myös saada sen kapseleina tai tabletteina. Se otetaan yleensä suun kautta, mutta sitä voidaan myös nuuskia, höyrystää tai käyttää peräpuikkona. Huomaa, että 6-APB ei ole laillisten huumeiden luettelossa monissa maissa, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Turkissa.

Koska lääke on ollut käytössä vasta alle muutaman vuosikymmenen ajan, tämän lääkkeen profiilista puuttuu paljon tietoa. Sen myrkyllisyydestä, yhteisvaikutuksista ja pitkäaikaisvaikutuksista tiedetään vain vähän. Vaikka käyttäjät voivat löytää sitä verkosta tutkimuskemikaalien myyjien kautta, jokaisen, joka päättää ottaa sitä, on oltava hyvin perillä mahdollisista seurauksista ja harjoitettava haittojen vähentämistekniikoita.

6-APB:n (bentsofuryylin) historiaa

Seuraavaksi käsitellään 6-APB:n historiaa tässä tutkimuskemikaalien tarkastelussa. 6-APB:n kehitti ensimmäisen kerran Purduen yliopiston kemisti David E. Nichols 1990-luvun alussa. Nichols halusi valmistaa uuden lääkkeen, jolla olisi MDMA:n empatogeeniset vaikutukset mutta vähemmän sivuvaikutuksia. Hän havaitsi, että 6-APB oli voimakas serotoniinin vapauttaja, jolla oli lieviä dopamiinia ja noradrenaliinia vapauttavia vaikutuksia.

Ilmeisistä mahdollisuuksistaan huolimatta 6-APB pysyi suhteellisen tuntemattomana 2000-luvulle asti. Tuolloin se alkoi tulla huomatuksi bilehuumeena Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Sitä myytiin yleisesti katunimellä “Benzofury”, ja sitä markkinoitiin usein muiden laillisten huumausaineiden ohella vaihtoehtona MDMA:lle. Sen oikeudellista asemaa kuitenkin muutettiin lopulta, ja nyt se on valvottu aine monilla alueilla.

Annostus ja antaminen

Annostelun ja antamisen osalta 6-APB voidaan ottaa useilla tavoilla, mukaan lukien suun kautta, puhallettuna, höyrystettynä tai peräpuikkona. Annokset ovat tyypillisesti 15-120 mg.

Suun kautta annostelu

Yleisin tapa ottaa 6-APB on suun kautta. Jauhe voidaan sekoittaa juomaan tai laittaa kapseliin tai tablettiin ja niellä. Vaikutukset alkavat vaikuttaa 30 minuutista tuntiin ja voivat kestää jopa kymmenen tuntia.

Nenän täyttäminen

Jotkut ihmiset haluavat nuuskailla 6-APB: tä vaikutusten nopeamman alkamisen vuoksi. Tämä menetelmä on harvinaisempi, koska jauhe voi polttaa nenäkäytäviä. Joissakin tapauksissa aineen puhaltaminen voi auttaa käyttäjiä välttämään pahoinvointia.

Höyrystyminen

6-APB-tutkimuskemikaali voidaan höyrystää elektronisella höyrystimellä. Tämä menetelmä on harvinaisempi ja vaatii erikoislaitteita.

Suppositorio

Vaikka 6-APB ei ole yleinen antotapa, sitä voidaan käyttää myös peräpuikkona. Vaikutusten sanotaan olevan voimakkaampia ja alkavan nopeammin kuin suun kautta annettuna.

Uudelleen annostelu

6-APB:n uudelleen annostelua ei suositella, koska se voi lisätä haitallisten vaikutusten riskiä. Käyttäjien tulisi käyttää aloitusannos loppuun yliannostuksen välttämiseksi.

Käyttäjän 6-APB (Benzofury) arvostelut

Monet 6-APB:n käyttäjät raportoivat positiivisista vaikutuksista, mukaan lukien euforian tunteet, lisääntynyt sosiaalisuus ja miellyttävästi parannetut aistikokemukset. Kuten kaikilla lääkkeillä, myös lääkkeillä on kuitenkin mahdollisia haittavaikutuksia, joita käsittelemme myöhemmin tässä artikkelissa. Tarkastellaan ensin tärkeimpiä etuja.

Vaikutusten alkaminen

6-APB:n vaikutukset alkavat tyypillisesti 30 minuutin kuluessa. Ne voivat asettua nopeammin, jos käyttäjä nuuskaa lääkettä. Vaikutusten alkaminen riippuu myös aineenvaihdunnasta ja voi vaihdella henkilöittäin.

Euforia

6-APB:n pääasiallinen vaikutus on onnellisuuden, empatian ja euforian tunne. Monet käyttäjät raportoivat tuntevansa itsensä sosiaalisemmaksi, puheliaammaksi ja enemmän yhteydessä muihin sen vaikutuksen alaisena. Yleensä tämä on ensimmäinen havaittava vaikutus. Sitä voi kuitenkin edeltää fyysinen pistely.

Muuttunut käsitys

Jotkut ihmiset kokevat voimakkaampia aistikokemuksia, kuten kirkkaampia värejä tai elävämpiä ääniä. Esimerkiksi tutut kappaleet saattavat kuulostaa tavallista miellyttävämmiltä ja rytmisemmiltä. Käyttäjät voivat havaita kasvoja, muotoja tai kuvioita siellä, missä niitä ei ole. Keskisuurilla tai suurilla annoksilla näkö voi täristä tai hämärtyä. Tämän lääkkeen aiheuttamia visuaalisia vaikutuksia on kuitenkin vaikea ennustaa, ja ne vaihtelevat suuresti käyttäjien välillä annoksesta riippuen. Käyttäjät voivat nähdä myös “jälkiä”, jotka ovat lyhyitä tai pitkiä jälkiä, jotka seuraavat liikkuvia kohteita.

Fyysinen stimulaatio

Tärkeimpien vaikutusten lisäksi jotkut käyttäjät raportoivat fyysisistä tuntemuksista, kuten sydämen sykkeen noususta, hikoilusta ja lihasjännityksestä. He saattavat tuntea kihelmöintiä koko kehossaan ja kokea seksuaalista stimulaatiota. Jotkut käyttäjät kuvaavat fyysistä stimulaatiota lämpimän energian aaltoina, jotka säteilevät kehon läpi.

Anticlimax (“Comedown”)

6-APB:n vaikutukset voivat kestää useita tunteja. Lopulta ne alkavat kulua pois, ja käyttäjät kertovat tuntevansa “antikliimaksin” tai “comedownin”, kun tämä tapahtuu. Tähän voi kuulua surun, ärtyneisyyden tai ahdistuksen tunteita. Pysy tämän vaiheen aikana nesteytettynä ja lepää runsaasti. Älä annostele 6-APB-tutkimuskemikaalia uudelleen.

6-APB: n (bentsofuryn) mahdolliset sivuvaikutukset

Vaikka 6-APB voi tarjota miellyttävän ja euforisen kokemuksen, se ei ole riskitön. Joitakin 6-APB:n mahdollisia sivuvaikutuksia ovat seuraavat:

  • Kohonnut syke ja verenpaine
  • Hypertermia (ylikuumeneminen)
  • Kuivuminen
  • Päänsärky
  • Unettomuus
  • Ahdistus- tai paniikkikohtaukset
  • Pahoinvointi ja oksentelu
  • Serotoniinioireyhtymä (serotoniinin ylikuormitus; vain vakavissa tapauksissa).

Muista, että 6-APB:n pitkäaikaisvaikutuksia ei vielä täysin tunneta. Lisäksi on tärkeää noudattaa varovaisuutta 6-APB:tä käytettäessä, koska se ei ole laillinen huume monissa maissa. Sen puhtaus ja annostus voivat olla epävarmoja.

Related articles

Recent articles