6-APB (Benzofury) Anmeldelse

Published:

6-APB, også kendt som Benzofury, er blevet populært i de senere år på grund af dets unikke virkninger. De omfatter øgede følelser, eufori og højere energiniveauer. Men hvad er 6-APB, og hvordan virker det? Læs videre for at få en omfattende guide til dette populære feststof.

Generel information om 6-APB (Benzofury)

For at starte vores 6-APB-gennemgang vil vi gennemgå generelle oplysninger om stoffet. Det lange navn er 6-(2-Aminopropyl)benzofuran, men det er mere almindeligt omtalt som 6-APB eller Benzofury. Det er et syntetisk empathogen (stof, der forstærker følelser) i amfetamin- og phenethylamin-klasserne. Ligesom andre empathogener, herunder MDMA (ecstasy), virker det ved at øge frigivelsen af serotonin, dopamin og noradrenalin i hjernen. Som et resultat oplever brugeren følelser af lykke, empati og eufori.

Normalt sælges forskningskemikaliet 6-APB i pulverform, men brugerne kan også få fat i det i kapsler eller tabletter. Det tages normalt gennem munden, men det kan også sniffes, fordampes eller bruges som stikpille. Bemærk, at 6-APB ikke er på listen over lovlige stoffer i mange lande, herunder Storbritannien, Australien, New Zealand, Sverige, Schweiz og Tyrkiet.

Da stoffet kun har eksisteret i mindre end et par årtier, mangler der en masse information i stoffets profil. Man ved kun lidt om dets toksicitet, interaktioner og langtidseffekter. Selvom brugere kan finde det online via leverandører af forskningskemikalier, skal enhver, der vælger at tage det, være velbevandret i de potentielle konsekvenser og praktisere skadesreduktionsteknikker.

Historien om 6-APB (Benzofury)

Lad os derefter gennemgå historien om 6-APB i denne kemiske forskningsoversigt. 6-APB blev først skabt af David E. Nichols, en kemiker ved Purdue University, i begyndelsen af 1990’erne. Nichols ønskede at fremstille et nyt stof med MDMA’s empatiske virkninger, men med færre bivirkninger. Han opdagede, at 6-APB var en kraftig serotoninfrigiver med milde dopamin- og noradrenalinfrigørende effekter.

På trods af dets åbenlyse potentiale forblev 6-APB relativt ukendt indtil 2000’erne. På det tidspunkt begyndte det at blive bemærket som et partydrug i Storbritannien. Det blev almindeligvis solgt under gadenavnet “Benzofury” og blev ofte markedsført sammen med andre lovlige rusmidler som et alternativ til MDMA. Men dets juridiske status blev til sidst ændret, og nu er det et kontrolleret stof i mange regioner.

Dosering og administration

Når det kommer til dosering og administration, kan 6-APB tages på flere måder, herunder oralt, insuffleret, fordampet eller brugt som suppositorium. Doser er typisk mellem 15 og 120 mg.

Oral indgift

Den mest almindelige måde at tage 6-APB på er oralt. Pulveret kan blandes i en drink eller puttes i en kapsel eller tablet og sluges. Virkningen begynder at indfinde sig inden for 30 minutter til en time og kan vare i op til ti timer.

Nasal insufflation

Nogle mennesker foretrækker at sniffe 6-APB for at få en hurtigere virkning. Denne metode er mindre almindelig, da pulveret kan brænde næsepassagerne. I nogle tilfælde kan indblæsning af et stof hjælpe brugerne med at undgå at få kvalme.

Fordampning

Forskningskemikaliet 6-APB kan fordampes ved hjælp af en elektronisk fordamper. Denne metode er mindre almindelig og kræver specialudstyr.

Suppositorium

Selvom det ikke er en almindelig administrationsmetode, kan 6-APB også bruges som stikpille. Virkningerne siges at være mere intense og hurtigere indsættende end ved oral indtagelse.

Omdosering

Det anbefales ikke at tage en ny dosis 6-APB, da det kan øge risikoen for skadelige virkninger. Brugere bør vente med at tage deres første dosis for at undgå overdosering.

Brugeranmeldelser af 6-APB (Benzofury)

Mange brugere af 6-APB rapporterer om positive virkninger, herunder følelser af eufori, øget omgængelighed og behageligt forbedrede sanseoplevelser. Men som med ethvert andet lægemiddel er der også potentielle negative virkninger, som vi vil diskutere senere i denne artikel. Lad os først se på de vigtigste fordele.

Begyndelse af virkningerne

Virkningen af 6-APB begynder typisk at indtræde inden for 30 minutter. De kan sætte sig hurtigere, hvis brugeren sniffer stoffet. Virkningen afhænger også af stofskiftet og kan variere fra person til person.

Eufori

Hovedvirkningen af 6-APB er en følelse af lykke, empati og eufori. Mange brugere rapporterer, at de føler sig mere sociale, snakkesalige og forbundet med andre, mens de er under indflydelse. Det er som regel den første mærkbare effekt. Men fysiske prikkende fornemmelser kan gå forud for det.

Ændret opfattelse

Nogle mennesker oplever forstærkede sanseoplevelser som lysere farver eller mere levende lyde. For eksempel kan velkendte sange lyde mere behagelige og rytmiske end normalt. Brugere kan se ansigter, former eller mønstre, hvor der ikke er nogen. Ved mellemstore til store doser kan synet vibrere eller blive sløret. Men de visuelle effekter af dette stof er svære at forudsige og varierer meget fra bruger til bruger, afhængigt af dosis. Brugere kan også se “tracere”, som er korte eller lange spor, der følger objekter i bevægelse.

Fysisk stimulering

Ud over de primære virkninger rapporterer nogle brugere om fysiske fornemmelser som øget hjertefrekvens, svedtendens og muskelspændinger. De kan føle sig prikkende over hele kroppen og opleve seksuel stimulation. Nogle brugere beskriver den fysiske stimulering som bølger af varm energi, der stråler gennem kroppen.

Anticlimax (“Comedown”)

Virkningen af 6-APB kan vare i flere timer. Til sidst vil de begynde at aftage, og brugere rapporterer, at de føler et “antiklimaks” eller en “nedtur”, når dette sker. Det kan være følelser af tristhed, irritabilitet eller angst. I denne fase skal du holde dig hydreret og få masser af hvile. Igen må du ikke tage en ny dosis af forskningskemikaliet 6-APB.

Potentielle bivirkninger af 6-APB (benzofury)

Selvom 6-APB kan give en behagelig og euforisk oplevelse, er det ikke uden risici. Nogle af de potentielle bivirkninger ved 6-APB omfatter følgende:

  • Øget hjertefrekvens og blodtryk
  • Hypertermi (overophedning)
  • Dehydrering
  • Hovedpine
  • Søvnløshed
  • Angst- eller panikanfald
  • Kvalme og opkastning
  • Serotoninsyndrom (overbelastning af serotonin; kun i alvorlige tilfælde)

Husk, at langtidsvirkningerne af 6-APB endnu ikke er helt klarlagt. Det er også vigtigt at være forsigtig, når man bruger 6-APB, da det ikke er et lovligt stof i mange lande. Dets renhed og dosering kan være usikker.

Related articles

Recent articles