6-APB (Benzofury) gjennomgang

Published:

6-APB, også kjent som Benzofury, har vunnet popularitet de siste årene for sine unike effekter. Disse inkluderer økte følelser, eufori og høyere energinivåer. Men hva er 6-APB, og hvordan fungerer det? Les videre for en omfattende guide til dette populære feststoffet.

Generell informasjon om 6-APB (Benzofury)

For å starte vår 6-APB-gjennomgang, vil vi gå gjennom generell informasjon om stoffet. Det lange navnet er 6-(2-Aminopropyl)benzofuran, men det er oftere referert til som 6-APB eller Benzofury. Det er et syntetisk empathogen (medikament som forsterker følelser) i stoffklassene amfetamin og fenetylamin. Som andre empatogener, inkludert MDMA (ecstasy), virker det ved å øke frigjøringen av serotonin, dopamin og noradrenalin i hjernen. Som et resultat opplever brukeren følelser av lykke, empati og eufori.

Vanligvis selges 6-APB-forskningskjemikaliet i pulverform, selv om brukere også kan få tak i det i kapsler eller tabletter. Det tas vanligvis gjennom munnen, men det kan også snøres, fordampes eller brukes som stikkpille. Merk at 6-APB ikke er på listen over lovlige rusmidler i mange land, inkludert Storbritannia, Australia, New Zealand, Sverige, Sveits og Tyrkia.

Siden stoffet kun har eksistert i mindre enn noen få tiår, mangler mye informasjon fra dette stoffets profil. Lite er kjent om toksisitet, interaksjoner og langtidseffekter. Selv om brukere kan finne det på nettet via leverandører av kjemiske kjemikalier, må alle som velger å ta det være godt kjent med de potensielle konsekvensene og praktisere skadereduksjonsteknikker.

Historien om 6-APB (Benzofury)

La oss deretter dekke historien til 6-APB i denne kjemiske forskningsgjennomgangen. 6-APB ble først opprettet av David E. Nichols, en kjemiker ved Purdue University, på begynnelsen av 1990-tallet. Nichols ønsket å lage et nytt medikament med de empatogene effektene av MDMA, men med færre bivirkninger. Han oppdaget at 6-APB var en potent serotoninfrigjører med milde dopamin- og noradrenalin-frigjørende effekter.

Til tross for det tilsynelatende potensialet, forble 6-APB relativt uklart frem til 2000-tallet. På den tiden begynte det å bli lagt merke til som et feststoff i Storbritannia. Det ble ofte solgt under gatenavnet “Benzofury” og ble ofte markedsført sammen med andre juridiske høyder som et alternativ til MDMA. Imidlertid ble dens juridiske status til slutt endret, og nå er det et kontrollert stoff i mange regioner.

Dosering og administrasjon

Når det gjelder dosering og administrering, kan 6-APB tas på flere måter, inkludert oralt, insufflert, fordampet eller brukt som stikkpille. Doser er vanligvis mellom 15 og 120 mg.

Muntlig administrasjon

Den vanligste måten å ta 6-APB på er oralt. Pulveret kan blandes med en drink eller settes i en kapsel eller tablett og svelges. Effektene begynner å slå inn i løpet av 30 minutter til en time og kan vare opptil ti timer.

Nasal insufflasjon

Noen mennesker foretrekker å snøfte 6-APB for en raskere inntreden av effekter. Denne metoden er mindre vanlig, da pulveret kan brenne nesegangene. I noen tilfeller kan innblåsing av et stoff hjelpe brukere med å unngå å bli kvalme.

Fordamping

6-APB-forskningskjemikaliet kan fordampes ved hjelp av en elektronisk fordamper. Denne metoden er mindre vanlig og krever spesialutstyr.

Stikkpille

Selv om det ikke er en vanlig administrasjonsmetode, kan 6-APB også brukes som stikkpille. Effektene sies å være mer intense og har en raskere inntreden enn oral administrering.

Redoserer

Det anbefales ikke å gjøre om med 6-APB fordi det kan øke risikoen for skadelige effekter. Brukere bør kjøre ut sin startdose for å unngå overdosering.

Bruker 6-APB (Benzofury) anmeldelser

Mange brukere av 6-APB rapporterer positive effekter, inkludert følelser av eufori, økt omgjengelighet og behagelig forbedrede sanseopplevelser. Men som med ethvert stoff, er det også potensielle negative effekter, som vi vil diskutere senere i denne artikkelen. La oss først undersøke de viktigste fordelene.

Utbruddet av effekter

Effektene av 6-APB begynner vanligvis å slå inn innen 30 minutter. De kan finne seg raskere hvis brukeren fnyser stoffet. Utbruddet av effekter avhenger også av metabolisme og kan variere fra person til person.

Eufori

Hovedeffekten av 6-APB er en følelse av lykke, empati og eufori. Mange brukere rapporterer at de føler seg mer sosiale, snakkesalige og knyttet til andre mens de er under påvirkning. Vanligvis er dette den første merkbare effekten. Imidlertid kan fysiske prikkende følelser gå foran det.

Endret oppfatning

Noen mennesker opplever økte sanseopplevelser som lysere farger eller mer levende lyder. For eksempel kan kjente sanger høres morsommere og rytmiske ut enn vanlig. Brukere kan oppdage ansikter, former eller mønstre der det ikke er noen. Ved middels til store doser kan synet vibrere eller uskarpt. Visuelle effekter forårsaket av dette stoffet er imidlertid vanskelige å forutsi og varierer sterkt blant brukere, avhengig av dosen. Brukere kan også se “sporere”, som er korte eller lange stier som følger objekter i bevegelse.

Fysisk stimulering

I tillegg til hovedeffektene rapporterer noen brukere å ha fysiske opplevelser som økt hjertefrekvens, svette og muskelspenninger. De kan føle prikking over hele kroppen og oppleve seksuell stimulering. Noen brukere beskriver den fysiske stimuleringen som bølger av varm energi som stråler ut gjennom kroppen.

Antiklimaks (“Comedown”)

Effekten av 6-APB kan vare i flere timer. Etter hvert vil de begynne å avta, og brukere rapporterer at de føler et “antiklimaks” eller “comedown” når dette skjer. Dette kan inkludere følelser av tristhet, irritabilitet eller angst. I denne fasen, hold deg hydrert og få mye hvile. Igjen, ikke gjenta 6-APB-forskningskjemikalien.

Potensielle bivirkninger av 6-APB (benzofury)

Selv om 6-APB kan gi en behagelig og euforisk opplevelse, er det ikke uten risiko. Noen potensielle bivirkninger av 6-APB inkluderer følgende:

  • Økt hjertefrekvens og blodtrykk
  • Hypertermi (overoppheting)
  • Dehydrering
  • Hodepine
  • Søvnløshet
  • Angst eller panikkanfall
  • Kvalme og oppkast
  • Serotonergt syndrom (overbelastning av serotonin; bare i alvorlige tilfeller)

Husk at de langsiktige effektene av 6-APB ennå ikke er fullt ut forstått. Det er også viktig å være forsiktig når du bruker 6-APB, siden det ikke er et lovlig stoff i mange land. Dens renhet og dosering kan være usikker.

Related articles

Recent articles