3-CEC-arviointi

Published:

Tämä tutkimuskemikaali, joka tunnetaan nimellä 3-kloorietikatinoni tai 3-CEC, on viime vuosina kasvattanut suosiotaan sen stimuloivien vaikutusten vuoksi. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin 3-CEC:tä ja sen historiaa, annostusta, vaikutuksia ja sivuvaikutuksia.

Yleistä tietoa 3-CEC:stä

Aloitamme tutkimuskemikaalien tarkastelun käsittelemällä yleisiä tietoja tästä kiehtovasta aineesta. 3-CEC eli 3-kloorietikatinoni on katinonin (synteettinen stimulantti) luokkaan kuuluva stimulantti. Se on keinotekoisesti suunniteltu jäljittelemään amfetamiinien ja muiden stimulanttien vaikutuksia. Se tunnetaan myös nimellä 3-sykloheksyylimetkatinoni tai ”hekseni”.

3-CEC:n kemiallinen kaava on C11H14ClND, ja sen molekyylipaino on 211. Se on ulkonäöltään valkoista kiteistä ja maultaan katkeraa. Sitä myydään yleensä jauheena, mutta sitä voidaan myydä myös kiteinä. Käyttäjät ottavat sitä suun kautta, nenän kautta, höyrystämällä tai peräpuikon kautta.

3-CEC:n historia

Jatkamme 3-CEC-katsausta käsittelemällä yksityiskohtaisesti tämän lääkkeen historiaa. 3-CEC-tutkimuskemikaalin historia on lyhyt, sillä se perustettiin vasta vuonna 2015. Sen valmisti ryhmä kemisteitä, jotka halusivat valmistaa uuden stimulantin tutkimuskäyttöön. Sittemmin siitä on tullut suosittu virkistyskäyttäjien keskuudessa, jotka etsivät voimakasta ja pitkäkestoista huumaa.

Koska 3-CEC on tullut markkinoille vasta hiljattain, sen pitkäaikaisista vaikutuksista ei ole paljon tietoa. Verkkokauppapaikoilla korostetaan, että sitä ei ole tarkoitettu ihmisten tai eläinten nautittavaksi. Varhaiset tutkimukset viittaavat kuitenkin siihen, että sillä on samanlainen vaikutusmekanismi kuin muilla katinoniyhdisteillä, kuten metylonilla ja MDPV:llä.

3-CEC-tutkimuskemikaalin oikeudellinen asema on kyseenalainen, mutta se on todennäköisesti laillisten huumausaineiden luettelossa, riippuen sijainnistasi. Monilla alueilla tämä aine on yksinkertaisesti niin uusi, ettei sitä ole arvioitu muiden laillisten huumeiden joukossa. Mahdollisten tutkijoiden on oltava varovaisia, kun he päättävät tilata tämän lääkkeen.

Annostus ja antaminen

3-CEC:n annostus ja antotapa riippuvat siitä, miten sitä käytetään. Alla on lueteltu joitakin yleisimpiä tapoja ottaa 3-CEC.

Suun kautta annostelu

Yleisin tapa ottaa 3-CEC on suun kautta, yleensä kapselin tai tabletin muodossa. Suositeltu annos suun kautta annettavaksi on 50-100 mg. Suun kautta annettavan lääkkeen vaikutusten alkaminen voi kestää kauemmin, mutta ne voivat kestää jopa kuusi tuntia.

Nenän täyttäminen

Nenään puhaltaminen tai nuuskaaminen on toinen suosittu tapa käyttää 3-CEC:tä. Se voi kuitenkin olla erittäin kivulias nenänieluille, joten jotkut käyttäjät välttävät mieluummin tätä menetelmää. Annos nenän kautta annosteltuna on 20-50 mg. Nenään puhalluksen vaikutukset alkavat yleensä muutamassa minuutissa ja voivat kestää jopa neljä tuntia.

Höyrystyminen

Vähemmän suosittu tapa käyttää 3-CEC:tä on höyrystäminen. Suositeltu annos höyrystämiseen on 10-30 mg käyttäjän sietokyvyn mukaan. Höyrystämisen vaikutukset alkavat yleensä muutamassa minuutissa ja voivat kestää jopa kolme tuntia.

Suppositorio

Jotkut käyttäjät kertovat käyttävänsä 3-CEC:tä peräpuikkona, mutta tämä käyttötapa ei ole yleinen. Jos käyttäjät käyttävät tätä peräpuikkona, annos on 20-40 mg. Tämän menetelmän vaikutukset alkavat 15-30 minuutissa ja voivat kestää jopa neljä tuntia.

Uudelleen annostelu

3-CEC:n, kuten monien muidenkin lääkkeiden, uudelleen annostelu voi olla vaarallista. Tämä johtuu siitä, että se voi lisätä haittavaikutusten ja yliannostuksen riskiä. Odota vähintään neljä tuntia annosten välillä, jotta vältät useamman kuin yhden annoksen ottamisen yhdellä kertaa.

Käyttäjän 3-CEC arvostelut

Monet käyttäjät raportoivat positiivisia kokemuksia 3-CEC: stä ja huomioivat sen voimakkaat stimuloivat vaikutukset ja pitkäaikaisen keston. Yksilölliset kokemukset kuitenkin vaihtelevat, ja joillakin käyttäjillä voi esiintyä kielteisiä sivuvaikutuksia tai epämiellyttävää ”comedownia” vaikutusten häviämisen jälkeen. Kaikkiin käyttäjäarvosteluihin on siis suhtauduttava varauksella.

Vaikutusten alkaminen

Kuten edellä mainittiin, 3-CEC-tutkimuskemikaalin vaikutusten alkaminen vaihtelee kulutustavan mukaan. Suun kautta annostelun vaikutus voi kestää jopa 30-60 minuuttia, kun taas nenän kautta tapahtuva puhallus ja höyrystäminen voivat vaikuttaa muutamassa minuutissa.

Euforia

3-CEC:n pääasiallinen vaikutus on voimakas euforian tunne ja korkea energiataso. Kun 3-CEC nautitaan, se käynnistää dopamiinin vapautumisen. Tämä dopamiinin ryöppy voi johtaa voimakkaaseen euforian tunteeseen, jota käyttäjät kuvaavat ”ryntäykseksi” tai ”huumaavaksi”.

3-CEC:n aiheuttaman euforian voimakkuus ja kesto vaihtelevat kuitenkin yksilöstä, annoksesta ja käyttötavasta riippuen. Joissakin tapauksissa euforia ei välttämättä ole kovin voimakasta tai se ei ole pääasiallinen vaikutus.

Keskittyminen & motivaatio

Se voi myös lisätä keskittymistä, keskittymiskykyä ja motivaatiota. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet lisääntyneestä sosiaalisuudesta ja puheliaisuudesta sekä parantuneista seksuaalisista kokemuksista. Nämä vaikutukset voivat johtua dopamiinin vaikutuksesta, joka tuottaa euforiaa. Käyttäjät saattavat tuntea olevansa normaalia sitoutuneempia toimintaan, kuten lukemiseen tai opiskeluun.

Anticlimax (”Comedown”)

Kun vaikutus on ohi, jotkut käyttäjät saattavat kokea epämiellyttävää ”comedownia”. Tähän vaikutukseen voi kuulua masennuksen, väsymyksen ja ahdistuksen tunteita. Käyttäjät saattavat tuntea olonsa yleisesti epämukavaksi ja hermostuneeksi. Pysy nesteytettynä ja lepää riittävästi tänä aikana. Vältä jälleen uudelleen annostelua tai 3-CEC:n yhdistämistä muiden aineiden kanssa, sillä se voi olla vaarallista.

3-CEC:n mahdolliset haittavaikutukset

Kuten kaikilla muillakin piristeillä, myös 3-CEC:llä voi olla haittavaikutuksia, jotka vaihtelevat henkilöstä ja annoksesta riippuen. Alla on lueteltu joitakin 3-CEC:n raportoituja haittavaikutuksia.

  • Kohonnut syke ja verenpaine
  • Pupillin laajentuminen
  • Päänsärky
  • Pahoinvointi
  • Unettomuus
  • Ahdistus
  • Paranoia
  • Hallusinaatiot
  • Kohtaukset (harvinaisissa tapauksissa)
  • Sydänpysähdys (harvinaisissa tapauksissa)

Kuten muitakin huumeita, käytä 3-CEC:tä vastuullisesti ja vältä sen yhdistämistä muiden aineiden, erityisesti alkoholin ja muiden piristeiden kanssa. Käyttäjät ovat turvallisempia, kun he käyttävät haittojen vähentämistekniikoita, kuten aloittavat pienellä annoksella, säilyttävät nesteytyksen, pysyvät turvallisessa ympäristössä ja soittavat hätäkeskukseen, jos heillä on vakavia sivuvaikutuksia.

Related articles

Recent articles