3-CEC-beoordeling

Published:

Deze chemische stof voor onderzoek, bekend als 3-chloorethcathinon of 3-CEC, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de stimulerende effecten. In dit artikel gaan we dieper in op 3-CEC en de geschiedenis, dosering, effecten en bijwerkingen ervan.

Algemene informatie over 3-CEC

Om te beginnen met ons chemisch onderzoek, zullen we algemene informatie over deze intrigerende stof behandelen. 3-CEC, of 3-Chloorethcathinon, is een stimulerend middel in de klasse van cathinon (synthetische stimulerende middelen). Het is kunstmatig ontworpen om de effecten van amfetaminen en andere stimulerende middelen na te bootsen. Het staat ook bekend als 3-cyclohexylmethcathinone, of “hexen”.

De chemische formule van 3-CEC is C11H14ClND en het molecuulgewicht is 211. Het ziet er wit kristallijn uit en heeft een bittere smaak. Het wordt meestal verkocht in poedervorm, maar kan ook in kristalvorm worden verkocht. Gebruikers nemen het oraal, nasaal, door verdamping of via een zetpil.

Geschiedenis van 3-CEC

We gaan verder met onze 3-CEC beoordeling door in detail in te gaan op de geschiedenis van dit medicijn. De geschiedenis van het chemische 3-CEC onderzoek is kort, aangezien het pas in 2015 werd opgericht. Het werd gemaakt door een team scheikundigen die een nieuw stimulerend middel wilden maken voor onderzoeksdoeleinden. Sindsdien is het populair geworden onder recreatieve drugsgebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en langdurige high.

Omdat het pas sinds kort op de markt is, is er niet veel informatie beschikbaar over de langetermijneffecten van 3-CEC. Online marktplaatsen benadrukken dat het niet bedoeld is om door mensen of dieren geconsumeerd te worden. Vroeg onderzoek suggereert echter dat het een soortgelijk werkingsmechanisme heeft als andere cathinonverbindingen, zoals methylone en MDPV.

De legale status van de 3-CEC onderzoekschemicalie is twijfelachtig, maar het staat mogelijk op de lijst van legale highs, afhankelijk van je locatie. In veel gebieden is deze stof gewoon zo nieuw dat het nog niet is beoordeeld onder andere legale drugs. Potentiële onderzoekers moeten voorzichtig zijn met het bestellen van dit medicijn.

Dosering en toediening

De dosering en toediening van 3-CEC hangt af van hoe het wordt geconsumeerd. Hieronder staan enkele van de meest gebruikelijke manieren om 3-CEC in te nemen.

Orale toediening

De meest gebruikelijke manier om 3-CEC in te nemen is oraal, meestal in de vorm van een capsule of tablet. De aanbevolen dosering voor orale toediening ligt tussen de 50-100 mg. Bij orale toediening kan het langer duren voordat de effecten beginnen, maar ze kunnen tot zes uur aanhouden.

Nasale insufflatie

Nasale insufflatie, of snuiven, is een andere populaire manier om 3-CEC te consumeren. Het kan echter erg pijnlijk zijn voor de neusholtes, dus sommige gebruikers vermijden deze methode liever. De dosis voor neusinhalatie is 20-50 mg. De effecten van neusinsufflatie treden meestal binnen een paar minuten op en kunnen tot vier uur aanhouden.

Verdamping

Een minder populaire manier om 3-CEC te consumeren is via verdamping. De aanbevolen dosering voor verdamping ligt tussen de 10-30 mg, afhankelijk van het tolerantieniveau van de gebruiker. De effecten van verdamping treden meestal binnen een paar minuten op en kunnen tot drie uur aanhouden.

Zetpil

Sommige gebruikers melden dat ze 3-CEC als zetpil gebruiken, maar deze manier van gebruik is niet gebruikelijk. Als gebruikers dit als zetpil innemen, ligt de dosis tussen de 20-40 mg. De effecten van deze methode treden binnen 15-30 minuten in en kunnen tot vier uur aanhouden.

Redosing

Herdosering met 3-CEC kan, net als met veel andere geneesmiddelen, gevaarlijk zijn. Dat komt omdat het het risico op bijwerkingen en overdosering kan verhogen. Wacht minstens vier uur tussen de doses om te voorkomen dat je meer dan één dosis per keer neemt.

Gebruiker 3-CEC Beoordelingen

Veel gebruikers melden positieve ervaringen met 3-CEC en noemen de krachtige stimulerende effecten en de lange duur. Individuele ervaringen variëren echter en sommige gebruikers kunnen negatieve bijwerkingen of een onaangename “comedown” ervaren nadat de effecten zijn uitgewerkt. Alle gebruikersbeoordelingen moeten daarom met een korreltje zout worden genomen.

Begin van de effecten

Zoals gezegd varieert het begin van de effecten voor het 3-CEC onderzoekschemicaliën afhankelijk van de manier van consumptie. Orale toediening kan tot 30-60 minuten duren voordat het werkt, terwijl nasale insufflatie en verdamping binnen een paar minuten effect kunnen hebben.

Euphoria

Het belangrijkste effect van 3-CEC is een krachtig gevoel van euforie en een hoog energieniveau. Bij inname zorgt 3-CEC voor het vrijkomen van dopamine. Deze stoot dopamine kan leiden tot een gevoel van intense euforie, die gebruikers omschrijven als een “rush” of “high”.

De intensiteit en duur van de euforie van 3-CEC variëren echter afhankelijk van het individu, de dosis en de manier van gebruik. In sommige gevallen is de euforie niet erg uitgesproken of niet het belangrijkste effect.

Focus en motivatie

Het kan ook leiden tot een betere focus, concentratie en motivatie. Sommige gebruikers hebben een verhoogde sociabiliteit en spraakzaamheid gerapporteerd, evenals verbeterde seksuele ervaringen. Deze effecten kunnen het gevolg zijn van de dopaminestoot die euforie veroorzaakt. Gebruikers kunnen zich meer dan normaal betrokken voelen bij activiteiten zoals lezen of studeren.

Anticlimax (“Comedown”)

Nadat de effecten uitgewerkt zijn, kunnen sommige gebruikers een onaangename “comedown” ervaren. Dit effect kan bestaan uit gevoelens van depressie, vermoeidheid en angst. Gebruikers kunnen zich over het algemeen ongemakkelijk en nerveus voelen. Blijf tijdens deze periode gehydrateerd en neem voldoende rust. Nogmaals, vermijd herdosering of het combineren van 3-CEC met andere middelen, omdat dit gevaarlijk kan zijn.

Mogelijke bijwerkingen van 3-CEC

Net als elk ander stimulerend middel kan 3-CEC bijwerkingen hebben die variëren afhankelijk van de persoon en de dosis. Hieronder staan enkele gerapporteerde bijwerkingen van 3-CEC.

  • Verhoogde hartslag en bloeddruk
  • Pupilverwijding
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Slapeloosheid
  • Angst
  • Paranoia
  • Hallucinaties
  • Aanvallen (in zeldzame gevallen)
  • Hartstilstand (in zeldzame gevallen)

Net als bij andere drugs moet je 3-CEC verantwoord gebruiken en vermijden om het te combineren met andere middelen, vooral alcohol en andere stimulerende middelen. Gebruikers zijn veiliger als ze schadebeperkende technieken toepassen, zoals beginnen met een lage dosis, gehydrateerd blijven, in een veilige omgeving blijven en medische hulpdiensten bellen als ze ernstige bijwerkingen ervaren.

Related articles

Recent articles