3-CEC Granskning

Published:

Denna forskningskemikalie, känd som 3-Chloroethcathinone eller 3-CEC, har ökat i popularitet de senaste åren på grund av dess stimulerande effekter. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på 3-CEC och dess historia, dosering, effekter och biverkningar.

Allmän information om 3-CEC

För att inleda vår granskning av forskningskemikalier kommer vi att täcka allmän information om detta spännande ämne. 3-CEC, eller 3-Chloroethcathinone, är ett stimulerande medel i katinonklassen (syntetiskt stimulerande medel) av droger. Det är artificiellt utformat för att efterlikna effekterna av amfetamin och andra stimulantia. Det är också känt som 3-cyklohexylmetkatinon, eller “hexen”.

Den kemiska formeln för 3-CEC är C11H14ClND och dess molekylvikt är 211. Det har ett vitt kristallint utseende och en bitter smak. Det säljs vanligtvis i pulverform men kan också säljas i kristallform. Användarna tar det oralt, nasalt, genom förångning eller via ett suppositorium.

Historien om 3-CEC

Vi fortsätter vår granskning av 3-CEC genom att gå in i detalj på detta läkemedels historia. Forskningskemikalien 3-CEC har en kort historia eftersom den skapades först 2015. Det framställdes av ett team kemister som ville ta fram ett nytt stimulerande medel för forskningsändamål. Sedan dess har det blivit populärt bland rekreationsanvändare som letar efter en potent och långvarig hög.

Eftersom 3-CEC nyligen kommit ut på marknaden finns det inte mycket information tillgänglig om de långsiktiga effekterna av 3-CEC. Online-marknadsplatser betonar att det inte är tänkt att konsumeras av människor eller djur. Tidig forskning tyder dock på att det har en liknande verkningsmekanism som andra katinonföreningar, såsom metylon och MDPV.

Den rättsliga statusen för forskningskemikalien 3-CEC är tveksam, men det är möjligt att den finns med på listan över lagliga highs, beroende på var du befinner dig. På många områden är denna substans helt enkelt så ny att den inte har utvärderats bland andra lagliga droger. Potentiella forskare måste vara försiktiga när de beslutar sig för att beställa detta läkemedel.

Dosering och administrering

Dosering och administrering av 3-CEC beror på hur det intas. Några av de vanligaste sätten att ta 3-CEC anges nedan.

Oral administrering

Det vanligaste sättet att ta 3-CEC är oralt, vanligtvis i form av en kapsel eller tablett. Den rekommenderade dosen för oral administrering är mellan 50-100 mg. Effekterna av oral administrering kan ta längre tid innan de börjar verka, men de kan vara i upp till sex timmar.

Nasal inblåsning

Nasal inblåsning, eller snortning, är ett annat populärt sätt att konsumera 3-CEC. Det kan dock vara mycket smärtsamt för näshålorna, så vissa användare föredrar att undvika denna metod. Dosen för nasal insufflation är 20-50 mg. Effekterna av nasal insufflation börjar vanligtvis inom några minuter och kan pågå i upp till fyra timmar.

Förångning

Ett mindre populärt sätt att konsumera 3-CEC är via förångning. Den rekommenderade dosen för förångning är mellan 10-30 mg, beroende på användarens toleransnivå. Effekterna av förångning börjar vanligtvis inom några minuter och kan pågå i upp till tre timmar.

Suppositorium

Vissa användare rapporterar att de använder 3-CEC som suppositorium, men denna konsumtionsmetod är inte vanlig. Om användare tar detta som ett suppositorium, skulle dosen vara mellan 20-40 mg. Effekterna efter denna metod börjar verka inom 15-30 minuter och kan vara i upp till fyra timmar.

Omdosering

Redosering med 3-CEC, liksom med många andra läkemedel, kan vara farligt. Det beror på att det kan öka risken för biverkningar och överdosering. Vänta minst fyra timmar mellan doserna för att undvika att ta mer än en dos vid ett och samma tillfälle.

Användare 3-CEC Recensioner

Många användare rapporterar positiva erfarenheter med 3-CEC och noterar dess kraftfulla stimulerande effekter och långvariga varaktighet. Men individuella erfarenheter varierar, och vissa användare kan uppleva negativa biverkningar eller en obehaglig “comedown” efter att effekterna avtar. Alla användarrecensioner bör därför tas med en nypa salt.

Början av effekterna

Som nämnts varierar effekterna för forskningskemikalien 3-CEC beroende på konsumtionsmetod. Oral administrering kan ta upp till 30-60 minuter innan effekten inträder, medan nasal insufflation och vaporisering kan ge effekt inom några minuter.

Euphoria

Den huvudsakliga effekten av 3-CEC är en kraftfull känsla av eufori och höga energinivåer. Vid konsumtion utlöser 3-CEC en frisättning av dopamin. Denna dopaminrusning kan leda till en känsla av intensiv eufori, som användarna beskriver som en “rusning” eller “hög”.

Intensiteten och varaktigheten av euforin från 3-CEC varierar dock beroende på individ, dos och konsumtionsmetod. I vissa fall kanske euforin inte är särskilt uttalad eller kanske inte är den huvudsakliga effekten.

Fokus och motivation

Det kan också leda till ökad fokusering, koncentration och motivation. Vissa användare har rapporterat ökad sällskaplighet och pratsamhet samt förbättrade sexuella upplevelser. Dessa effekter kan bero på dopaminrusningen som ger eufori. Användarna kan känna sig mer engagerade än normalt i aktiviteter som att läsa eller studera.

Anticlimax (“Comedown”)

När effekterna avtar kan vissa användare uppleva en obehaglig “nedgång”. Denna effekt kan inkludera känslor av depression, trötthet och ångest. Användare kan känna sig allmänt obekväma och nervösa. Håll dig hydratiserad och få tillräckligt med vila under denna period. Återigen, undvik att dosera eller kombinera 3-CEC med andra ämnen, eftersom det kan vara farligt.

Potentiella biverkningar av 3-CEC

Liksom alla andra centralstimulerande medel kan 3-CEC ha biverkningar som varierar beroende på person och dos. Nedan följer några av de rapporterade biverkningarna av 3-CEC.

  • Ökad hjärtfrekvens och ökat blodtryck
  • Utvidgning av pupillen
  • Huvudvärk
  • Illamående
  • Sömnlöshet
  • Ångest
  • Paranoia
  • Hallucinationer
  • Kramper (i sällsynta fall)
  • Hjärtstillestånd (i sällsynta fall)

Som med andra droger ska 3-CEC användas ansvarsfullt och inte kombineras med andra substanser, särskilt alkohol och andra stimulantia. Användarna är säkrare om de använder skadebegränsande metoder, som att börja med en låg dos, hålla sig hydrerade, vistas i en säker miljö och ringa sjukvården om de upplever allvarliga biverkningar.

Related articles

Recent articles