3-MEC-arviointi

Published:

Virkistyshuumeiden osalta 3-MEC on melko suosittu huume. Pohjimmiltaan se on stimulantti, jolla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, joita käsittelemme jäljempänä. Tässä artikkelissa annetaan kattava yleiskatsaus 3-MEC:stä, mukaan lukien sen historia, annostus, antotavat, käyttäjien arviot, vaikutukset ja mahdolliset haittavaikutukset.

Yleistä tietoa 3-MEC:stä

Aloitetaan 3-MEC-arviointi yleistiedoilla tästä lääkkeestä. 3-MEC on synteettinen yhdiste. Se kuuluu katinonihuumeiden luokkaan, jotka ovat luonnossa esiintyviä stimulantteja, joita esiintyy khat-kasvissa. Khat-kasvi on kotoisin Itä-Afrikasta ja Arabian niemimaalta. Katinonia on käytetty vuosisatojen ajan perinteisenä stimulanttina, mutta sen käyttö on nykyään rajoitettu pääasiassa sen alkuperäisalueille, koska se on luokiteltu valvotuksi aineeksi monissa maissa.

Se tunnetaan nimellä 3-Metylethcathinone tai 3-MEC , ja sen molekyylikaava on C12H17NO. Tutkimuskemikaali 3-MEC myydään yleensä valkoisena kiteisenä jauheena. Usein sitä käytetään virkistyshuumeena sen stimuloivien vaikutusten ansiosta. Seuraavaksi tutkimuskemikaalikatsauksessamme käsittelemme 3-MEC:n lyhyttä historiaa.

3-MEC:n historia

Tällä lääkkeellä on suhteellisen lyhyt historia. 3-MEC tuli markkinoille ensimmäisen kerran tutkimuskemikaalina vuonna 2012. Siihen aikaan sitä ei käytetty laajalti. Seuraavina vuosina se saavutti suosiota virkistyshuumeena. Aluksi 3-MEC-tutkimuskemikaalia myytiin muiden laillisten huumeiden kanssa laillisena vaihtoehtona kielletyille aineille. Myyjät listasivat sen verkossa eri tuotenimillä. Kuten monien tutkimuskemikaalien kohdalla, 3-MEC:n pitkäaikaisvaikutuksia ei kuitenkaan tunneta. Se on tällä hetkellä valvottu aine monissa maissa, joten ole tietoinen paikallisista määräyksistä ja rajoituksista, jos etsit laillisia huumeita.

Annostus ja antaminen

3-MEC-tutkimuskemikaalin annostus ja antaminen vaihtelevat käyttäjän sietokyvyn ja tavoiteltujen vaikutusten mukaan. Oikeiden annostusohjeiden noudattaminen on ratkaisevan tärkeää haittavaikutusten tai yliannostuksen riskin pienentämiseksi. Alla on lueteltu joitakin yleisiä hallintamenetelmiä.

Suun kautta annostelu

Useimmat käyttäjät ottavat 3-MEC:n yleensä suun kautta. Lääke mitataan milligrammoina, ja voit ottaa sen suun kautta kapselin tai tabletin muodossa. Annostus vaihtelee 50 ja 200 mg välillä käyttäjän kokemustasosta riippuen.

Nenän täyttäminen

Toinen mahdollinen 3-MEC:n käyttötapa on nenään puhallus, joka tunnetaan myös nimellä “nuuskaaminen”. Tässä menetelmässä käyttäjä murskasi jauheen ja nuuskaisi sen sitten sieraimiin. Nenään puhallettavan annoksen tulisi olla pienempi kuin suun kautta annettavan annoksen, noin 20 mg:sta 100 mg:aan.

Höyrystyminen

3-MEC:n höyrystäminen tarkoittaa, että käyttäjä lämmittää lääkkeen höyryn tuottamiseksi. Tämän jälkeen höyry hengitetään sisään. Tämä menetelmä on harvinaisempi kuin suun kautta annostelu tai nenään puhallus. Lisäksi tarkan annostelun tekeminen on haastavampaa.

Suppositorio

Myös 3-MEC-tutkimuskemikaalin antaminen peräpuoleen on mahdollista mutta harvinaista. Tämä antotapa on, kun käyttäjä asettaa lääkkeen peräsuoleen. On erittäin tärkeää, että annostus on oikea, sillä annostusta voi olla vaikea muuttaa, kun peräpuikko on asetettu.

Uudelleen annostelu

Uudelleen annostelu tarkoittaa 3-MEC:n lisäannosten ottamista sen jälkeen, kun ensimmäinen annos on kulunut loppuun. Yliannostuksen välttämiseksi on tärkeää odottaa ensimmäisten vaikutusten alkamista ennen uudelleen annostelua. Yleensä uudelleen annostelua ei suositella, varsinkaan suhteellisen uusien aineiden, kuten 3-MEC:n, kohdalla. Uudelleen annostelun tiheys ja annostus riippuvat käyttäjän sietokyvystä ja tarkoituksellisista vaikutuksista.

Käyttäjän 3-MEC arvostelut

Käyttäjien arviot 3-MEC:stä paljastavat hyvin erilaisia kokemuksia. Jotkut raportoivat myönteisistä kokemuksista, kun taas toiset raportoivat kielteisistä sivuvaikutuksista. Oli miten oli, käyttäjien arvosteluihin on suhtauduttava varovaisesti, sillä kokemukset ovat täysin subjektiivisia. Jotkut käyttäjät kuvaavat 3-MEC:tä euforisena ja energisoivana lääkkeenä, kun taas toiset kertovat tuntevansa olonsa ahdistuneeksi, hermostuneeksi ja ärtyneeksi.

Vaikutusten alkaminen

3-MEC-tutkimuskemikaalin vaikutus riippuu siitä, miten se otetaan. Esimerkiksi suun kautta annostelun vaikutus kestää yleensä kauemmin kuin nenään puhalluksen, ja vaikutukset alkavat näkyä 30-60 minuutin kuluttua. Käyttäjät tuntevat nenään puhalluksen vaikutukset muutamassa minuutissa, mutta ne myös häviävät nopeammin kuin suun kautta annettuna. Höyrystämällä ja peräpuikkojen antamisella vaikutukset alkavat nopeammin kuin suun kautta annostelulla.

Euforia

Monet 3-MEC:n käyttäjät raportoivat tuntevansa olonsa euforiseksi lääkkeen käytön jälkeen. He kuvaavat tunnetta voimakkaaksi ja miellyttäväksi. Tämän ilmiön aikana käyttäjät tuntevat positiivisten tunteiden ryntäyksen. Ihmiset kertovat myös tuntevansa olonsa ystävällisemmäksi ja puheliaammaksi euforiaa kokiessaan. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet negatiivisista sivuvaikutuksista, kuten lisääntyneestä ahdistuneisuudesta tai vainoharhaisuudesta, kun he ovat kokeneet tämän vaikutuksen.

Parannettu tarkennus

Toinen yleinen vaikutus, josta 3-MEC:n käyttäjät ovat raportoineet, on parempi keskittyminen. Käyttäjät raportoivat tuntevansa olonsa tarkkaavaisemmaksi ja pystyvänsä keskittymään paremmin vaikutuksen alaisena. Tämä vaikutus voi auttaa niitä, joiden on suoritettava paljon henkistä ponnistelua vaativia tehtäviä. On kuitenkin syytä huomata, että jotkut käyttäjät ovat raportoineet keskittymisvaikeuksista tai hermostuneisuuden tunteesta.

Lisääntynyt energia

Lisääntynyt energia on toinen vaikutus, josta 3-MEC:n käyttäjät yleisesti raportoivat. Käyttäjät ovat raportoineet tuntevansa olonsa valppaammaksi, valppaammaksi ja energisemmäksi lääkkeen ottamisen jälkeen. Tämä vaikutus voi olla hyödyllinen niille, jotka tarvitsevat lisäenergiaa tehtävien suorittamiseen. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet tuntevansa itsensä ylivirittyneiksi tai levottomiksi, ja toisilla on ollut univaikeuksia lääkkeen ottamisen jälkeen.

Anticlimax (“Comedown”)

3-MEC:n antikliimaksi tai “comedown” voi olla epämiellyttävä joillekin käyttäjille. Se on ajanjakso sen jälkeen, kun huumeiden vaikutus lakkaa, ja käyttäjät voivat kokea uupumusta, masennusta ja ärtyneisyyttä. Antikliimaksin kesto vaihtelee käyttäjän annostuksen ja käyttötiheyden mukaan. Jotkut käyttäjät raportoivat myös kokevansa krapulan kaltaista tunnetta 3-MEC:n ottamista seuraavana päivänä.

3-MEC:n mahdolliset haittavaikutukset

Kuten kaikki lääkkeet, myös 3-MEC voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Nämä riippuvat käyttäjän annostuksesta ja käyttötiheydestä. Joitakin 3-MEC:n yleisiä haittavaikutuksia ovat seuraavat

 • Kohonnut syke ja verenpaine
 • Laajentuneet pupillit
 • Kuiva suu
 • Hikoilu
 • Lihasjännitys
 • Univaikeudet
 • Ahdistus, vainoharhaisuus ja levottomuus.
 • Päänsärky
 • Pahoinvointi ja oksentelu
 • Rintakipu
 • Kohtaukset
 • Psykoottiset jaksot

Kuten mainittiin, 3-MEC-tutkimuskemikaali on suhteellisen uusi lääke, jonka pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta. Lääkkeen turvallisuusprofiilia ei ole tutkittu laajasti, ja sen käyttöön liittyy mahdollisia riskejä. Hakeudu lääkärin hoitoon, jos sinulla on vakavia haittavaikutuksia.

Related articles

Recent articles