3-MEC gjennomgang

Published:

Når det gjelder rusmidler, er 3-MEC en ganske populær. I utgangspunktet er det et sentralstimulerende middel med et unikt sett med egenskaper som vi skal grave i nedenfor. Denne artikkelen vil gi en full oversikt over 3-MEC, inkludert dets historie, dosering, administrasjonsmetoder, brukeranmeldelser, effekter og potensielle bivirkninger.

Generell informasjon om 3-MEC

La oss starte vår 3-MEC-gjennomgang med generell informasjon om dette stoffet. 3-MEC er en syntetisk forbindelse. Det faller inn under katinonklassen av medikamenter, som er naturlig forekommende sentralstimulerende midler som finnes i khat-planten. For å utvide, er khat-planten hjemmehørende i Øst-Afrika og den arabiske halvøy. Cathinone har blitt brukt i århundrer som et tradisjonelt sentralstimulerende middel, men bruken er nå først og fremst begrenset til de opprinnelige regionene på grunn av klassifiseringen som et kontrollert stoff i mange land.

Det er kjent som 3-Methylethcathinone eller 3-MEC og har en molekylformel C12H17NO. 3-MEC-forskningskjemikalien selges vanligvis som et hvitt krystallinsk pulver. Ofte brukes det som et rekreasjonsmiddel takket være dets stimulerende effekter. Neste i vår forskningskjemiske gjennomgang vil vi dekke 3-MECs korte historie.

Historien til 3-MEC

Dette stoffet har en relativt kort historie. 3-MEC dukket først opp på markedet som et forskningskjemikalie i 2012. På den tiden var det ikke mye brukt. I de påfølgende årene ble det populært som et rekreasjonsmiddel. Til å begynne med ble 3-MEC-forskningskjemikalien solgt sammen med andre lovlige stoffer som et lovlig alternativ til forbudte stoffer. Selgere oppførte den på nettet under forskjellige merkenavn. Men som med mange forskningskjemikalier, er langtidseffektene av 3-MEC ukjente. Det er for øyeblikket et kontrollert stoff i mange land, så vær oppmerksom på lokale forskrifter og restriksjoner hvis du søker juridiske topper.

Dosering og administrasjon

Doseringen og administreringen av 3-MEC forskningskjemikaliet varierer avhengig av brukerens toleranse og tiltenkte effekter. Å følge de riktige doseringsinstruksjonene er avgjørende for å redusere risikoen for bivirkninger eller overdose. Nedenfor er noen vanlige administrasjonsmetoder.

Muntlig administrasjon

De fleste brukere tar vanligvis 3-MEC gjennom oral administrering. Legemidlet måles i milligram, og du kan ta det oralt i kapsel- eller tablettform. Doseringen varierer fra 50 til 200 mg avhengig av brukerens erfaringsnivå.

Nasal insufflasjon

En annen mulig metode for å bruke 3-MEC er neseinnblåsing, også kjent som «snorting». I denne metoden vil brukeren knuse opp pulveret og deretter snøfte det gjennom neseborene. Doseringen for neseinnblåsning bør være lavere enn oral administrering, varierende fra ca. 20 mg til 100 mg.

Fordamping

Vaporizing 3-MEC er når brukeren varmer opp stoffet for å produsere damp. Dampen inhaleres deretter. Denne metoden er mindre vanlig enn oral administrering eller neseinnblåsing. I tillegg er det mer utfordrende å dosere nøyaktig.

Stikkpille

Stikkpilleadministrasjonen av 3-MEC-forskningskjemikaliet er også mulig, men sjelden. Denne administreringsmetoden er når brukeren setter stoffet inn i endetarmen. Det er avgjørende å få riktig dosering, da det kan være vanskelig å endre doseringen når stikkpillen er satt inn.

Redoserer

Redosering betyr å ta ytterligere doser av 3-MEC etter at den første dosen er utslitt. Det er avgjørende å vente på de første effektene før du gjør om på nytt for å unngå overdose. Generelt anbefales ikke omdosering, spesielt med relativt nye stoffer som 3-MEC. Gjendoseringsfrekvensen og doseringen avhenger av brukerens toleransenivå og de tilsiktede effektene.

Bruker 3-MEC anmeldelser

Brukeranmeldelser av 3-MEC avslører svært forskjellige erfaringer. Noen rapporterer om en positiv opplevelse, mens andre rapporterer om negative bivirkninger. Uansett hva, bør du være forsiktig med brukeranmeldelser, siden opplevelser er helt subjektive. Noen brukere beskriver 3-MEC som et euforisk og energigivende stoff, mens andre rapporterer at de føler seg engstelige, nervøse og irritable.

Utbruddet av effekter

Utbruddet av 3-MEC-forskningskjemikaliet avhenger av hvordan det tas. For eksempel tar oral administrering vanligvis lengre tid å tre i kraft enn neseinnblåsing, med effekter som begynner å slå inn etter 30-60 minutter. Brukere føler effekten av neseinnblåsning i løpet av minutter, men de slites også av raskere enn oral administrering. Fordamping og stikkpilleadministrering har en raskere innsettende effekt enn oral administrering.

Eufori

Mange brukere av 3-MEC rapporterer at de føler seg euforiske etter å ha tatt stoffet. De beskriver følelsen som intens og behagelig. Under dette fenomenet føler brukere et rush av positive følelser. Folk rapporterer også at de føler seg mer vennlige og snakkesalige mens de opplever eufori. Noen brukere har imidlertid rapportert om negative bivirkninger, som økt angst eller paranoia når de har opplevd denne effekten.

Forbedret fokus

En annen vanlig effekt rapportert av brukere av 3-MEC er forbedret fokus. Brukere rapporterer at de føler seg mer oppmerksomme og i stand til å konsentrere seg bedre mens de er påvirket. Denne effekten kan hjelpe de som trenger å fullføre oppgaver som krever mye mental innsats. Det er imidlertid verdt å merke seg at noen brukere har rapportert at de opplever problemer med å fokusere eller en følelse av nervøsitet.

Økt energi

Økt energi er en annen effekt som brukere av 3-MEC ofte rapporterer. Brukere har rapportert at de føler seg mer våken, våken og energisk etter å ha tatt stoffet. Denne effekten kan være nyttig for de som trenger ekstra energi for å fullføre oppgaver. Noen brukere har imidlertid rapportert at de føler seg overstimulerte eller rastløse, og andre har opplevd problemer med å sove etter å ha tatt stoffet.

Antiklimaks («Comedown»)

Antiklimaks eller «comedown» av 3-MEC kan være ubehagelig for noen brukere. Det er perioden etter at stoffets virkning avtar, og brukere kan oppleve utmattelse, depresjon og irritabilitet. Varigheten av antiklimakset varierer avhengig av brukerens dosering og bruksfrekvens. Noen brukere rapporterer også at de opplever en bakrus-aktig følelse dagen etter å ha tatt 3-MEC.

Potensielle bivirkninger av 3-MEC

Som ethvert medikament kan 3-MEC gi bivirkninger. Disse avhenger av brukerens dosering og bruksfrekvens. Noen vanlige bivirkninger av 3-MEC inkluderer følgende

 • Økt hjertefrekvens og blodtrykk
 • Utvidede pupiller
 • Tørr i munnen
 • Svette
 • Muskelspenninger
 • Vanskeligheter med å sove
 • Angst, paranoia og agitasjon
 • Hodepine
 • Kvalme og oppkast
 • Brystsmerter
 • Anfall
 • Psykotiske episoder

Som nevnt er 3-MEC forskningskjemikaliet et relativt nytt medikament med ukjente langtidseffekter. Legemidlets sikkerhetsprofil har ikke blitt grundig undersøkt, og det er potensielle risikoer forbundet med bruken. Søk lege hvis du opplever alvorlige bivirkninger.

Related articles

Recent articles