3-MEC-beoordeling

Published:

Op het gebied van recreatieve drugs is 3-MEC vrij populair. In principe is het een stimulerend middel met unieke eigenschappen waar we hieronder dieper op in zullen gaan. Dit artikel geeft een volledig overzicht van 3-MEC, inclusief de geschiedenis, dosering, toedieningsmethoden, gebruikerservaringen, effecten en mogelijke bijwerkingen.

Algemene informatie over 3-MEC

Laten we onze 3-MEC beoordeling beginnen met algemene informatie over dit medicijn. 3-MEC is een synthetische verbinding. Het valt onder de cathinon klasse van drugs, die van nature voorkomende stimulerende middelen zijn die gevonden worden in de khat plant. De khatplant komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika en het Arabische schiereiland. Cathinone wordt al eeuwenlang gebruikt als een traditioneel stimulerend middel, maar het gebruik ervan is nu voornamelijk beperkt tot de regio’s waar het vandaan komt vanwege de classificatie als gereguleerde stof in veel landen.

Het staat bekend als 3-Methylethcathinone of 3-MEC en heeft als molecuulformule C12H17NO. De chemische stof 3-MEC voor onderzoek wordt meestal verkocht als een wit kristallijn poeder. Vaak wordt het gebruikt als recreatieve drug dankzij de stimulerende effecten. De volgende stap in ons chemisch onderzoek is de korte geschiedenis van 3-MEC.

Geschiedenis van 3-MEC

Dit medicijn heeft een relatief korte geschiedenis. 3-MEC kwam in 2012 voor het eerst op de markt als onderzoekschemicaliën. In die tijd werd het nog niet veel gebruikt. In de jaren daarna won het aan populariteit als recreatieve drug. In het begin werd de 3-MEC onderzoekschemicaliën samen met andere legale drugs verkocht als legaal alternatief voor verboden middelen. Verkopers vermeldden het online onder verschillende merknamen. Zoals bij veel chemische stoffen voor onderzoek, zijn de langetermijneffecten van 3-MEC echter onbekend. Het is momenteel in veel landen een gecontroleerde substantie, dus wees je bewust van de lokale regelgeving en beperkingen als je op zoek bent naar legale highs.

Dosering en toediening

De dosering en toediening van de chemische stof 3-MEC variëren afhankelijk van de tolerantie van de gebruiker en de beoogde effecten. Het volgen van de juiste doseringsinstructies is cruciaal om het risico op bijwerkingen of overdosering te verlagen. Hieronder staan enkele veelgebruikte toedieningsmethoden.

Orale toediening

De meeste gebruikers nemen 3-MEC in via orale toediening. Het medicijn wordt gemeten in milligrammen en je kunt het oraal innemen in capsule- of tabletvorm. De dosering varieert van 50 tot 200 mg, afhankelijk van het ervaringsniveau van de gebruiker.

Nasale insufflatie

Een andere mogelijke methode om 3-MEC te gebruiken is neusinsufflatie, ook bekend als “snuiven”. Bij deze methode vermaalt de gebruiker het poeder en snuift het dan door de neusgaten. De dosering voor nasale insufflatie moet lager zijn dan bij orale toediening, variërend van ongeveer 20 mg tot 100 mg.

Verdamping

Bij het verdampen van 3-MEC verhit de gebruiker de drug om damp te produceren. De damp wordt vervolgens geïnhaleerd. Deze methode is minder gebruikelijk dan orale toediening of nasale insufflatie. Bovendien is het moeilijker om nauwkeurig te doseren.

Zetpil

De zetpil toediening van de 3-MEC onderzoekschemicaliën is ook mogelijk, maar zeldzaam. Bij deze toedieningsmethode brengt de gebruiker het geneesmiddel in het rectum. Het is cruciaal om de dosering goed te krijgen, omdat het moeilijk kan zijn om de dosering te veranderen als de zetpil eenmaal is ingebracht.

Redosing

Redoseren betekent het nemen van extra doses 3-MEC nadat de eerste dosis is uitgewerkt. Het is cruciaal om te wachten op het begin van de eerste effecten voordat je een nieuwe dosis neemt om overdosering te voorkomen. Over het algemeen wordt herdosering niet aanbevolen, vooral niet bij relatief nieuwe stoffen zoals 3-MEC. De herhalingsfrequentie en dosering zijn afhankelijk van het tolerantieniveau van de gebruiker en de opzettelijke effecten.

Gebruiker 3-MEC Beoordelingen

Beoordelingen van gebruikers van 3-MEC laten zeer verschillende ervaringen zien. Sommigen melden een positieve ervaring, terwijl anderen negatieve bijwerkingen melden. Hoe dan ook, je moet gebruikersbeoordelingen voorzichtig benaderen, omdat ervaringen volledig subjectief zijn. Sommige gebruikers beschrijven 3-MEC als een euforische en opwekkende drug, terwijl anderen melden dat ze zich angstig, nerveus en prikkelbaar voelen.

Begin van de effecten

De werking van de chemische stof 3-MEC hangt af van hoe het wordt ingenomen. Zo duurt het bij orale toediening meestal langer voordat het effect optreedt dan bij nasale insufflatie, waarbij het effect na 30-60 minuten begint. Gebruikers voelen de effecten van neusinsufflatie binnen enkele minuten, maar ze slijten ook sneller dan bij orale toediening. Verdampen en het toedienen van zetpillen hebben een sneller begin van de effecten dan orale toediening.

Euphoria

Veel gebruikers van 3-MEC melden dat ze zich euforisch voelen na inname van de drug. Ze beschrijven het gevoel als intens en plezierig. Tijdens dit fenomeen voelen gebruikers een roes van positieve emoties. Mensen melden ook dat ze zich vriendelijker en spraakzamer voelen terwijl ze euforie ervaren. Sommige gebruikers hebben echter negatieve bijwerkingen gemeld, zoals verhoogde angst of paranoia wanneer ze dit effect ervaren.

Verbeterde focus

Een ander veelvoorkomend effect dat wordt gemeld door gebruikers van 3-MEC is een betere concentratie. Gebruikers melden dat ze onder invloed oplettender zijn en zich beter kunnen concentreren. Dit effect kan mensen helpen die taken moeten uitvoeren die veel mentale inspanning vereisen. Het is echter de moeite waard om op te merken dat sommige gebruikers hebben gemeld moeite te hebben met focussen of een gevoel van schokkerigheid te ervaren.

Verhoogde energie

Meer energie is een ander effect dat gebruikers van 3-MEC vaak melden. Gebruikers hebben gemeld dat ze zich alerter, wakkerder en energieker voelen na inname van de drug. Dit effect kan nuttig zijn voor wie extra energie nodig heeft om taken te voltooien. Sommige gebruikers hebben echter gemeld dat ze zich overprikkeld of rusteloos voelen, en anderen hebben slaapproblemen ervaren na inname van de drug.

Anticlimax (“Comedown”)

De anticlimax of “comedown” van 3-MEC kan voor sommige gebruikers onaangenaam zijn. Het is de periode nadat de effecten van de drug zijn uitgewerkt, en gebruikers kunnen uitputting, depressie en prikkelbaarheid ervaren. De duur van de anticlimax varieert afhankelijk van de dosering en de gebruiksfrequentie. Sommige gebruikers melden ook dat ze de dag na inname van 3-MEC een katerachtig gevoel hebben.

Mogelijke bijwerkingen van 3-MEC

Zoals elk geneesmiddel kan 3-MEC bijwerkingen hebben. Deze zijn afhankelijk van de dosering en gebruiksfrequentie van de gebruiker. Enkele veel voorkomende bijwerkingen van 3-MEC zijn

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verwijde pupillen
 • Droge mond
 • Zweten
 • Spierspanning
 • Moeite met slapen
 • Angst, paranoia en agitatie
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid en braken
 • Pijn op de borst
 • Aanvallen
 • Psychotische episodes

Zoals gezegd is de chemische stof 3-MEC een relatief nieuw medicijn met onbekende langetermijneffecten. Het veiligheidsprofiel van het medicijn is niet uitgebreid onderzocht en er zijn potentiële risico’s verbonden aan het gebruik ervan. Zoek medische hulp als je ernstige bijwerkingen ervaart.

Related articles

Recent articles