2F-Ketamin (2-FDCK) granskning

Published:

2F-ketamin, även kallat 2-fluorodeschloroketamin (2-FDCK), liknar strukturellt ketamin och har på senare tid blivit populärt bland rekreationsmissbrukare. Dess effekter liknar också ketamin, men vissa användare rapporterar att effekten är längre.

I den här artikeln kommer vi att utforska historien om 2F-Ketamine och ge en fullständig 2F-Ketamine forskning kemisk granskning. Vi kommer också att diskutera doseringsinformation för fritidsbruk, inklusive effekterna av olika doser på användarens upplevelse. Dessutom kommer vi att utforska läkemedlets subjektiva användarupplevelser och biverkningar.

I slutet av den här artikeln om 2F-Ketamine kommer du att förstå läkemedlets fördelar och potentiella risker, så att du kan fatta välgrundade beslut om dess användning.

Allmän information om 2F-Ketamin (2-FDCK)

För att inleda denna granskning av forskningskemikalier tar vi upp allmän information. 2F-Ketamin, känt som 2-fluorodeschloroketamin (2-FDCK) eller 2F-K, är ett dissociativt bedövningsmedel som syntetiserades i slutet av 1950-talet. Forskningskemikalien 2F-K härstammar från ketamin, ett välkänt bedövningsmedel som ofta används inom human- och veterinärmedicinen. Liksom ketamin fungerar 2F-Ketamin genom att blockera specifika receptorer i hjärnan. Detta leder i sin tur till ett dissociativt tillstånd med förändrad perception, hallucinationer och en känsla av distansering.

2F-K kan snusas, rökas eller lösas upp i en vätska och injiceras. Läkemedlets varaktighet kan variera beroende på dosen och personen. Totalt sett varar effekten dock i mellan 2 och 6 timmar.

Om du letar efter Lagliga droger ska du tänka dig för eftersom 2F-K inte är tillåtet. 2F-Ketamin har inte godkänts för användning i kliniska sammanhang, men används ofta som rekreationsdrog.

Historik om 2F-Ketamin (2-FDCK)

2F-Ketamin syntetiserades först i slutet av 1950-talet som en del av en serie ketaminderivat. Ketamin hade utvecklats bara några år tidigare, 1962. Kort därefter började ketamin användas i stor utsträckning i kliniska sammanhang på grund av dess snabba uppkomst, smärtstillande effekter och förmåga att framkalla ett dissociativt tillstånd.

2F-K var en potentiell ersättning för ketamin men godkändes aldrig för klinisk användning. Faktum är att den var i stort sett okänd fram till 2010-talet, då den började bli populär som rekreationsdrog.

Sedan dess har 2F-K ökat i popularitet. Folk använder den på raves, klubbar och andra sociala evenemang. Användning har också rapporterats bland personer som söker lindring av kronisk smärta, depression och ångest, även om det finns begränsad forskning om effekten av 2F-Ketamin för dessa ändamål.

Dosering och administrering

säljs vanligtvis som ett vitt pulver eller en kristall. Dosering och administrering varierar beroende på många faktorer. Dessa faktorer omfattar tolerans, administreringsmetod och önskade effekter.

Som med alla läkemedel är det nödvändigt att använda 2F-Ketamine på ett ansvarsfullt sätt. Börja med en låg dos för att mäta effekterna. Följande är allmänna riktlinjer för doser av 2F-Ketamin vid fritidsbruk:

Låg dos: 10-30 mg

Vanlig dos: 30-80 mg

Stark dos: 80-150 mg

Tung dos: 150+ mg

2F-Ketamin kan administreras på flera olika sätt, bland annat genom oralt intag, insufflation (sniffning) och injektion. Att injicera 2F-Ketamin är extremt farligt och rekommenderas inte under några omständigheter.

2F-K är särskilt kraftfullt. Det har potentiella risker och biverkningar och bör endast användas med korrekt medicinsk övervakning. Eftersom det inte finns med på listan över lagliga droger kan det dock bli svårt. Skadebegränsningsstrategier som allergitestning, renhetstestning, användning av noggranna mätinstrument och undvikande av polydroganvändning (två eller flera droger samtidigt) kan också bidra till att minimera riskerna.

Användare 2F-Ketamine (2-FDCK) Recensioner

Användarnas erfarenheter av 2F-Ketamin varierar kraftigt beroende på person, dosering och administreringsmetod. Det finns dock vissa allmänna trender och mönster som bygger på användarnas rapporter och recensioner.

Personer som använt detta läkemedel rapporterar, kanske förutsägbart, att det ger effekter som liknar dem av ketamin. Dessa inkluderar ett dissociativt tillstånd, förändrad uppfattning, hallucinationer och verklighetsfrånvaro. Vissa användare har dock rapporterat att effekterna av 2F-K är mildare och längre varaktiga än ketaminets.

Vissa användare rapporterar om lindring av depression och en känsla av frihet. Reflexerna kan vara nedsatta när de bedövande effekterna börjar verka. Höga doser (80-150 mg) ger en stark smärttolerans och kan ge konstiga känslor av fragmentering i kroppen.

Början av effekterna

Effekterna börjar snabbt, med toppeffekter inom 30 minuter till en timme efter användning. Som nämnts varar effekten i 2 till 6 timmar. Effekterna är bland annat följande:

 • Förändrad uppfattning av tid och rum
 • Dissociativt tillstånd och känsla av att vara avskild från verkligheten; desorientering.
 • Hallucinationer, både visuella och auditiva.
 • Förändringar i humör och känslor
 • Eufori och avslappning
 • Ökad självreflektion
 • Domningar och stickningar i kroppen
 • Minskad ångest och stress, sömnighet
 • Minskad smärtupplevelse
 • Synförvrängning och oskärpa
 • Förändringar i hörseluppfattningen (ekon och förvrängningar).
 • Ökad känslighet för ljus och ljud

Vissa användare rapporterar att de känner en känsla av eufori, avslappning och klar i huvudet. Andra rapporterar att de känner sig förvirrade och desorienterade. Många användare rapporterar om förändringar i sin uppfattning av tid och rum. De kan till och med få livliga hallucinationer och humörsvängningar.

Potentiella biverkningar av 2F-Ketamine (2-FDCK)

Några av de potentiella biverkningarna av 2F-Ketamine baserat på användarrapporter och forskningsstudier inkluderar:

 • Illamående och kräkningar
 • Förlust av koordination och balans
 • Yrsel
 • Förvirring, kognitiv nedsättning
 • Ökad hjärtfrekvens och ökat blodtryck
 • Andningssvårigheter
 • Koma eller medvetslöshet
 • Kramper och konvulsioner
 • Lever- och njurskador
 • Beroende

Risken för och svårighetsgraden av dessa biverkningar kan variera. De beror på faktorer som personens hälsa, dosen och användningsfrekvensen samt administreringsmetoden. Att injicera 2F-Ketamin är särskilt farligt och avråds starkt från detta på grund av de allvarliga risker som är förknippade med intravenös användning av droger.

Långvarig användning av 2F-Ketamin kan också leda till fysiskt och psykiskt beroende, abstinenssymtom och andra hälsokonsekvenser. Det är därför viktigt att använda läkemedlet på ett ansvarsfullt sätt. Sök professionell hjälp om du eller någon du känner kämpar med missbruk eller beroende.

På det hela taget kan 2F-K ge upphov till en rad subjektiva upplevelser, men riskerna måste tas på allvar. Det bör endast användas under en vårdprofessionells vägledning eller i en kontrollerad miljö med övervakning. Skadebegränsningsstrategier kan också bidra till att minimera riskerna.

Related articles

Recent articles