2F-Ketamin (2-FDCK) gjennomgang

Published:

2F-Ketamin, også kalt 2-Fluorodeschloroketamine (2-FDCK), er strukturelt lik ketamin og har nylig vunnet popularitet blant rusmiddelbrukere. Effektene ligner også på ketamin, med noen brukere som rapporterer om lengre virketid.

I denne artikkelen vil vi utforske historien til 2F-Ketamine og gi en fullstendig 2F-Ketamine forskningskjemisk gjennomgang. Vi vil også diskutere doseringsinformasjon for rekreasjonsbruk, inkludert effekten av ulike doser på brukerens opplevelse. I tillegg vil vi utforske dette stoffets subjektive brukeropplevelser og bivirkninger.

Ved slutten av denne 2F-Ketamine-gjennomgangsartikkelen vil du forstå stoffets fordeler og potensielle risikoer, slik at du kan ta informerte beslutninger om bruken.

Generell informasjon om 2F-Ketamin (2-FDCK)

For å starte denne forskningskjemiske gjennomgangen, vil vi dekke generell informasjon. 2F-Ketamin, kjent som 2-Fluorodeschloroketamine (2-FDCK) eller 2F-K, er et dissosiativt anestesimiddel som først ble syntetisert på slutten av 1950-tallet. 2F-K-forskningskjemikalien stammer fra ketamin, et velkjent bedøvelsesmiddel som vanligvis brukes i human- og veterinærmedisin. I likhet med ketamin virker 2F-ketamin ved å blokkere spesifikke hjernereseptorer. I sin tur fører dette til en dissosiativ tilstand som kommer med endret oppfatning, hallusinasjoner og en følelse av løsrivelse.

2F-K kan sniffes, røykes eller oppløses i en væske og injiseres. Legemidlets varighet kan variere avhengig av dose og person. Totalt sett varer effektene alt fra 2 til 6 timer.

Hvis du leter etter Lovlige rusmidler , tenk deg om to ganger fordi 2F-K ikke er tillatt. Mens 2F-ketamin ikke er godkjent for bruk i kliniske omgivelser, brukes det ofte som et rekreasjonsmedikament.

Historie om 2F-ketamin (2-FDCK)

2F-Ketamin ble først syntetisert på slutten av 1950-tallet som en del av en serie derivater av ketamin. Ketamin hadde blitt utviklet bare noen få år tidligere, i 1962. Like etter ble ketamin mye brukt i kliniske omgivelser på grunn av dets raske inntreden, smertestillende effekter og evnen til å indusere en dissosiativ tilstand.

2F-K var en potensiell erstatning for ketamin, men ble aldri godkjent for klinisk bruk. Faktisk forble det stort sett ukjent frem til 2010-tallet, da det begynte å bli populært som et rekreasjonsmiddel.

Siden den gang har 2F-K økt i popularitet. Folk bruker det på raves, klubber og andre sosiale arrangementer. Bruken er også rapportert blant personer som søker lindring fra kronisk smerte, depresjon og angst, selv om det er begrenset forskning på effekten av 2F-ketamin for disse formålene.

Dosering og administrasjon

selges vanligvis som et hvitt pulver eller krystall. Doseringen og administreringen varierer avhengig av mange faktorer. Disse faktorene inkluderer toleranse, administreringsmetode og ønskede effekter.

Som med alle medikamenter, er det nødvendig å bruke 2F-ketamin på en ansvarlig måte. Start med en lav dose for å måle effekten. Følgende er generelle retningslinjer for dosering av 2F-ketamin når det brukes til rekreasjon:

Lav dose: 10-30 mg

Vanlig dose: 30-80 mg

Sterk dose: 80-150 mg

Tung dose: 150+ mg

2F-Ketamin kan administreres via flere metoder, inkludert oralt inntak, insufflasjon (snorting) og injeksjon. Injeksjon av 2F-ketamin er ekstremt farlig og anbefales ikke under noen omstendighet.

Spesielt er 2F-K veldig potent. Det har potensielle risikoer og bivirkninger og bør kun brukes med riktig medisinsk tilsyn. Men siden det ikke er på listen over lovlige rusmidler, kan det vise seg å være vanskelig. Skadereduksjonsstrategier som allergitesting, renhetstesting, bruk av nøyaktige måleverktøy og unngåelse av blandingsbruk (to eller flere legemidler samtidig), kan også bidra til å minimere risikoen.

Bruker 2F-Ketamine (2-FDCK) anmeldelser

Brukererfaringer med 2F-Ketamin varierer mye avhengig av person, dosering og administreringsmåte. Det er imidlertid noen generelle trender og mønstre basert på brukerrapporter og anmeldelser.

Folk som brukte dette stoffet rapporterer, kanskje forutsigbart, at det gir effekter som ligner på ketamin. Disse inkluderer en dissosiativ tilstand, endret oppfatning, hallusinasjoner og løsrivelse fra virkeligheten. Noen brukere har imidlertid rapportert at effekten av 2F-K er mildere og langvarig enn effekten av ketamin.

Noen brukere rapporterer lindring fra depresjon og en følelse av frihet. Reflekser kan reduseres etter hvert som bedøvelseseffektene slår inn. Sterke doser (80-150 mg) forårsaker sterk smertetoleranse og kan forårsake merkelige følelser av fragmentering i kroppen.

Utbruddet av effekter

Effekten begynner raskt, med maksimal effekt innen 30 minutter til en time etter bruk. Som nevnt varer effektene 2 til 6 timer. Effekter inkluderer følgende:

 • Endret oppfatning av tid og rom
 • Dissosiativ tilstand og følelse av løsrivelse fra virkeligheten; desorientering
 • Hallusinasjoner, både visuelle og auditive
 • Endringer i humør og følelser
 • Eufori og avslapning
 • Økt selvrefleksjon
 • Nummenhet og prikkende følelser i kroppen
 • Redusert angst og stress, døsighet
 • Redusert smerteoppfatning
 • Visuell forvrengning og uskarphet
 • Endringer i auditiv persepsjon (ekko og forvrengninger)
 • Økt følsomhet for lys og lyd

Noen brukere rapporterer at de føler en følelse av eufori, avslapning og klarhet i hodet. Andre rapporterer at de føler seg forvirret og desorientert. Mange brukere rapporterer endringer i deres oppfatning av tid og rom. De kan til og med ha livlige hallusinasjoner og humørsvingninger.

Potensielle bivirkninger av 2F-Ketamin (2-FDCK)

Noen av de potensielle bivirkningene av 2F-ketamin basert på brukerrapporter og forskningsstudier inkluderer:

 • Kvalme og oppkast
 • Koordinasjon og balansetap
 • Svimmelhet
 • Forvirring, kognitiv svikt
 • Økt hjertefrekvens og blodtrykk
 • Pustevansker
 • Koma eller bevisstløshet
 • Kramper og kramper
 • Lever- og nyreskader
 • Avhengighet

Risikoen og alvorlighetsgraden av disse bivirkningene kan variere. De avhenger av faktorer som en persons helse, dosen og bruksfrekvensen og administreringsmetoden. Injeksjon av 2F-ketamin er spesielt farlig og frarådes kraftig på grunn av de alvorlige risikoene forbundet med intravenøs bruk av narkotika.

Langvarig bruk av 2F-ketamin kan også føre til fysisk og psykisk avhengighet, abstinenssymptomer og andre helsemessige konsekvenser. Som sådan er det viktig å bruke stoffet ansvarlig. Søk profesjonell hjelp hvis du eller noen du kjenner sliter med avhengighet eller avhengighet.

Totalt sett, mens 2F-K kan produsere en rekke subjektive opplevelser, må risikoene tas på alvor. Den skal kun brukes under veiledning av helsepersonell eller i kontrollerte omgivelser med tilsyn. Skadereduksjonsstrategier kan også bidra til å minimere risiko.

Related articles

Recent articles