1B-LSD Granskning

Published:

Psykedeliska substanser har funnits i tusentals år, men den moderna vetenskapen fortsätter att skapa nya föreningar som lockar dem som vill utforska förändrade medvetandetillstånd. En sådan förening är 1B-LSD, ett relativt nytt psykedeliskt medel som får dragkraft bland psykonauter. I den här artikeln dyker vi in i världen av 1B-LSD och utforskar dess historia, dosering, administrationsmetoder, effekter och potentiella biverkningar.

Allmän information om 1B-LSD

Vi börjar denna forskningskemiska granskning med allmän information om detta läkemedel. 1B-LSD, eller 1-butanoyl-lysergsyra dietylamid, är en syntetisk psykedelisk substans i lysergamidfamiljen. Det är kemiskt likt LSD men med en något modifierad struktur. Denna förening har utvecklats som ett alternativ till traditionell LSD och har fått ett rykte för sina unika och distinkta effekter.

Medan 1B-LSD fortfarande är relativt nytt, har det redan genererat en stark följd bland psykonauter. Många användare uppskattar dess enligt uppgift mildare och mer hanterbara effekter jämfört med traditionell LSD, vilket gör det till ett tilltalande val för dem som vill doppa tårna i världen av psykedelika.

Historik för 1B-LSD

Historien om forskningskemikalien 1B-LSD är relativt kort. I augusti 2016 dök den för första gången upp på den kemiska marknaden för onlineforskning. Dess ursprung är fortfarande ett mysterium eftersom vi inte har någon akademisk litteratur innan den dök upp på marknaden för forskningskemikalier. Det fanns dock en DEA-rapport från 1988 som förutspådde den potentiella användningen av 1-alkylerade lysergamidderivat som en metod för att kringgå lagar om kontrollerade substanser som förbjuder LSD. Och det är exakt vad som hände med 1B-LSD, så det verkar som om denna förutsägelse var korrekt.

I många länder är forskningskemikalien 1B-LSD fortfarande i en juridisk gråzon, eftersökt av individer som letar efter lagliga höjder. Vissa länder har klassificerat drogen som en kontrollerad substans. Bland dessa finns Tyskland, Japan, Schweiz och Storbritannien. I USA och Österrike är det inte tekniskt olagligt, men användare eller distributörer kan fortfarande åtalas. Så för alla användare som söker lagliga droger, se till att du kontrollerar lokala lagar och förordningar.

Dosering och administrering

Dosering och administrering av 1B-LSD varierar beroende på önskad intensitet av upplevelsen och individens preferenser. De vanligaste administreringsmetoderna är oralt intag, nasal insufflation, förångning och suppositorier. Observera att doseringsenheterna för detta läkemedel mäts i mikrogram, inte milligram. Doserna varierar vanligtvis mellan 15 och 300 µg.

Oral administrering

En metod för att ta 1B-LSD är genom oralt intag, vanligtvis som ett blotterpapper eller flytande lösning. En vanlig startdos varierar från 50 till 100 mikrogram, även om mer erfarna användare kan välja högre doser.

Nasal inblåsning

Användare kan också insufflera eller snorta 1B-LSD forskningskemikalien, men den här metoden är mindre vanlig. Användare rapporterar en snabbare effekt med denna metod, vilket kan leda till ökade biverkningar och kortare varaktighet.

Förångning

En annan administreringsmetod är förångning, där 1B-LSD upphettas och inhaleras som en ånga. Denna metod är också mindre vanlig och kräver en mer exakt dosering på grund av den snabbt insättande effekten. Användare bör vara försiktiga när de förångar 1B-LSD, eftersom det kan vara utmanande att kontrollera intensiteten.

Omdosering

Redosering med 1B-LSD rekommenderas inte generellt, eftersom det ökar risken för negativa biverkningar och minskar den totala upplevelsen. Användare bör vänta minst flera dagar eller veckor mellan resorna för att möjliggöra korrekt integration och reflektion.

Användare 1B-LSD Recensioner

1B-LSD-användare rapporterar ofta en mängd olika effekter, inklusive förändringar i uppfattning, visuella och känslor. Observera att alla online-användare 1B-LSD-recension är subjektiva, så de kanske inte förutsäger andra individers upplevelse.

Början av effekterna

Effekterna inträder vanligtvis inom 20 till 60 minuter efter intag, beroende på administreringsmetod.

Visuell förändring

Enligt användarrecensioner är en anmärkningsvärd effekt av 1B-LSD visuell förändring. Användarna beskriver att de ser livfulla färger, intrikata mönster och geometriska former. Dessa är fascinerande, stimulerande och respektingivande. De kan se ut som förbättringar av användarens befintliga miljö eller som helt nya upplevelser från sinnesögat. Intensiteten i dessa synförändringar varierar beroende på dos. Forskningskemikalien 1B-LSD kan orsaka färgskiftningar, spårning, förvrängningar och skärning av landskap.

Emotionell förstärkning

En annan vanligt rapporterad effekt av 1B-LSD är känslomässig förstärkning. Användare beskriver ofta att de känner en djup känsla av empati och känslomässig öppenhet under påverkan av substansen. Denna känslomässiga förstärkning kan leda till ökad samhörighet med andra och introspektiva stunder som hjälper människor att förstå sina känslor bättre. Många användare rapporterar också känslor av kärlek, medkänsla och samhörighet med naturen och universum, vilket kan bidra till en djupgående känsla av välbefinnande och personlig utveckling. För vissa är denna aspekt av 1B-LSD-upplevelsen terapeutisk och ger värdefulla insikter i deras känslomässiga landskap.

Fysisk eufori

Fysisk eufori är en annan effekt som ofta citeras i användarrecensioner av 1B-LSD. Användarna beskriver förnimmelser av njutning och avslappning i hela kroppen, och vissa liknar känslan vid en mild, varm omfamning. Denna fysiska eufori kan åtföljas av en känsla av lätthet, vilket får användarna att känna sig som om de flyter eller rör sig utan ansträngning. För vissa manifesterar denna känsla också som vågor av nöje som verkar stråla inifrån, vilket ökar den totala njutningen av 1B-LSD-upplevelsen. Den fysiska eufori som upplevs när man använder 1B-LSD kan vara särskilt lockande för dem som söker en mer sensuell, kroppsfokuserad psykedelisk resa.

Anticlimax (”Comedown”)

Comedown från 1B-LSD är vanligtvis gradvis och mild, med de flesta användare som rapporterar en återgång till baslinjen inom 8 till 12 timmar. Användaren kan känna sig fysiskt och psykiskt utmattad efter upplevelsen men bör återgå till normal funktion inom en dag eller två.

Potentiella biverkningar av 1B-LSD

Liksom alla psykedeliska ämnen bär forskningskemikalien 1B-LSD potentialen för biverkningar. Även om många användare rapporterar positiva erfarenheter är det viktigt att vara medveten om de möjliga riskerna och att använda substansen på ett ansvarsfullt sätt.

  • Illamående och obehag i mag-tarmkanalen
  • Ökad hjärtfrekvens och ökat blodtryck
  • Ångest och panikattacker
  • Paranoia och vanföreställningar
  • Koncentrationssvårigheter och minnesstörningar
  • Sömnlöshet och rastlöshet
  • Utvidgade pupiller och ökad ljuskänslighet
  • Muskelspänningar och skakningar
  • Uttorkning och muntorrhet
  • HPPD (Hallucinogen Persisting Perception Disorder) är- en sällsynt men möjlig biverkning där användare upplever synstörningar efter att substansen har klingat av.

Om du får allvarliga biverkningar ska du ringa larmcentralen och söka läkarvård. Som alltid är din säkerhet den viktigaste faktorn. Det är bäst att ha en pålitlig vän i närheten om du försöker ta några nya substanser och kom ihåg att använda skademinimeringsstrategier för att få en så säker upplevelse som möjligt.

Related articles

Recent articles