Er 1P LSD lovligt? Here Are the Facts

Published:

1-propionyl-lysergsyrediethylamid, almindeligvis kendt som 1P LSD, er et populært alternativ til det velkendte stof LSD (lysergsyrediethylamid). Ægte LSD er selvfølgelig guldstandarden, men besiddelsen af det har været kriminaliseret i det meste af verden i flere årtier.

Hvis forbuddets historie har lært os noget, så er det, at folk, der vil have noget, vil finde en måde at få det på, uanset hvad. Flere alternativer er blevet skabt gennem årene, og 1P LSD er utvivlsomt en favorit blandt erfarne psykonauter.

1P LSD forklaret

1P LSD blev først formuleret i 2015 og solgt online som et “designer drug”. Dets kemiske struktur er anderledes end LSD’s, men det er en funktionel analog. Det betyder, at oplevelsen og effekten er næsten identisk med effekten af LSD.

Grunden til, at 1P LSD og lignende stoffer er skabt, er for at forsøge at omgå eksisterende love, der forbyder besiddelse af LSD. De forskellige kemiske strukturer betyder, at det tager tid for regeringer at opdatere deres love til at omfatte nye formuleringer.

Er 1P LSD lovligt?

Selvom LSD har været ulovligt i lang tid, er lovligheden af dets funktionelle analoger meget mindre ligetil. Regeringer er berygtede for at tage lang tid om at opdatere deres love, hvilket betyder, at nogle ting kan forblive uopdagede i et stykke tid.

Der er forskellige niveauer af lovlighed, som 1P LSD falder ind under, afhængigt af landet. Det kan betragtes som helt ulovligt, ikke-planlagt, medmindre det er til konsum, eller ikke-planlagt uden restriktioner. Der er små variationer i specifikke lande, men det falder generelt ind under disse tre kategorier.

Når det gælder EU, falder medlemslandene typisk i en af to kategorier. De fleste lande tillader salg og besiddelse af 1P LSD, medmindre det er til konsum. Nogle få lande forbyder det direkte, men ikke nær så mange, som man kunne forvente.

Love efter land

Den nemmeste måde at forklare lovligheden af 1P LSD i EU er at opremse de lande, hvor det er helt forbudt. Det er ulovligt til ethvert formål i Kroatien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Frankrig, Letland, Litauen, Rumænien og Sverige. De andre europæiske lande, hvor det er helt forbudt, er Storbritannien, Norge og Schweiz.

Næsten alle andre lande i EU har nogle restriktioner på 1P LSD. Disse restriktioner gælder generelt kun for salg af 1P LSD til konsum, men de kan variere en smule. Tyskland tillader for eksempel kun 1P LSD til brug i industrielle eller videnskabelige applikationer.

Hvorfor er det ikke ulovligt?

Lovgivningen er meget bred og streng med hensyn til, hvad der må sælges til menneskeføde. De er meget mindre strikse med hensyn til, hvad folk må besidde, især hvis der er en gyldig grund til deres besiddelse.

1P LSD og lignende stoffer, såsom LSZ, betragtes som forskningskemikalier. Derfor kan de sælges og besiddes til forskningsformål. Bortset fra Tyskland, som kræver professionelle omgivelser, er der ingen begrænsninger for, hvem der kan forske i 1P LSD.

Det gælder selvfølgelig ikke alle steder, som det fremgår af listen over forbudte lande, men det er grunden til, at mange lande tillader salg og besiddelse af det. Andre lande vil måske forbyde det i fremtiden, men lige nu ser en stor del af EU gennem fingre med det, hvis der ikke er bevis for, at man har til hensigt at forbruge det.

Related articles

Recent articles