Er 1P LSD lovlig? Here Are the Facts

Published:

1-propionyl-lysergsyredietylamid, ofte kalt 1P LSD, er et populært alternativ til det velkjente stoffet LSD (lysergsyredietylamid). Ekte LSD er selvfølgelig gullstandarden, men besittelse av LSD har vært kriminalisert i det meste av verden i flere tiår.

Hvis det er noe forbudshistorien har lært oss, er det at folk som vil ha noe, finner en måte å få det på, uansett hva. Det har blitt utviklet flere alternativer opp gjennom årene, og 1P LSD er utvilsomt en favoritt blant erfarne psykonauter.

1P LSD forklart

1P LSD ble først formulert i 2015 og solgt på nettet som et “designerdop”. Den kjemiske strukturen er annerledes enn LSD, men er en funksjonell analog. Det betyr at opplevelsen og effekten er nesten identisk med effekten av LSD.

Grunnen til at 1P LSD og lignende stoffer skapes, er for å omgå eksisterende lover som forbyr besittelse av LSD. På grunn av de ulike kjemiske strukturene tar det tid for myndighetene å oppdatere lovene for å inkludere nye formuleringer.

Er 1P LSD lovlig?

Selv om LSD har vært ulovlig i lang tid, er lovligheten av de funksjonelle analogene mye vanskeligere å avgjøre. Myndighetene er kjent for å bruke lang tid på å oppdatere lovene sine, noe som betyr at enkelte ting kan forbli uoppdaget en stund.

Det er forskjellige nivåer av lovlighet 1P LSD faller inn under, avhengig av land. Det kan betraktes som helt ulovlig, uregulert med mindre det er til konsum, eller uregulert uten restriksjoner. Det er små variasjoner i enkelte land, men generelt faller det inn under disse tre kategoriene.

Når det gjelder EU, faller medlemslandene vanligvis i én av to kategorier. De fleste land tillater salg og besittelse av 1P LSD med mindre det er til konsum. Noen få land forbyr det direkte, men ikke på langt nær så mange som man skulle tro.

Lover etter land

Den enkleste måten å forklare lovligheten av 1P LSD i EU på er å liste opp landene der det er totalforbudt. Det er ulovlig uansett formål i Danmark, Estland, Frankrike, Latvia, Litauen, Kroatia, Romania, Sverige, Tsjekkia og Tsjekkia. De andre europeiske landene der det er totalforbudt, er Storbritannia, Norge og Sveits.

Nesten alle andre land i EU har restriksjoner på 1P LSD. Disse restriksjonene gjelder vanligvis bare salg av 1P LSD til konsum, men de kan variere noe. I Tyskland er det for eksempel kun tillatt å bruke 1P LSD til industrielle eller vitenskapelige formål.

Hvorfor er det ikke ulovlig?

Lovene er svært omfattende og strenge når det gjelder hva som er tillatt å selge til konsum. De er mye mindre strenge når det gjelder hva folk kan eie, spesielt hvis det er en gyldig grunn til besittelsen.

1P LSD og lignende stoffer, som LSZ, regnes som forskningskjemikalier. Derfor kan de selges og besittes til forskningsformål. Bortsett fra i Tyskland, som krever en profesjonell setting, er det ingen begrensninger på hvem som kan forske på 1P LSD.

Dette gjelder selvsagt ikke overalt, noe som fremgår av listen over forbudte land, men det er grunnen til at mange land tillater salg og besittelse. Det kan hende at andre land vil forby det i fremtiden, men foreløpig ser store deler av EU gjennom fingrene med det hvis det ikke kan bevises at man har til hensikt å konsumere det.

Related articles

Recent articles