2-FMA Onderzoek Chemisch Overzicht

Published:

2-Fluormethamfetamine (ook bekend als 2-FMA) is een amfetamine met effecten en chemische structuur die lijken op methamfetamine. Het wordt bijna uitsluitend gebruikt als recreatief stimulerend middel en onderzoekschemicaliën, en wordt gewoonlijk opgenomen in een klasse stoffen die designer drugs of legal highs worden genoemd.

Blijf lezen voor een overzicht van deze chemische onderzoeksstof met informatie over de algemene samenstelling, geschiedenis, dosering, administratie, 2-fluormethamfetamine beoordelingen, en mogelijke bijwerkingen van deze stof. Deze informatie is niet bedoeld als aanbeveling, maar om de lezer een overzicht te geven van het chemische onderzoek.

Algemene informatie over 2-fluormethamfetamine

2-Fluormethamfetamine staat bekend als een designeramfetamine die gebaseerd is op de moleculaire structuur van methamfetamine. Het staat bekend om de standaard stimulerende effecten en wordt vaak recreatief gebruikt als studiehulp of motivatieversterker. Het is iets minder bekend dan andere amfetaminen en uniek omdat het de serotoninereceptoren niet activeert.

2-FMA wordt vaak verkocht in poeder- of kristalvorm, maar kan op online markten ook verschijnen in andere vormen zoals pellets, capsules of pillen.

Er is een grote kans dat 2-FMA wordt ontdekt in een bloed-, urine-, huid- of haaranalyse, afhankelijk van het metabolisme en de gebruiksfrequentie van de gebruiker, vooral in panels die testen op amfetaminen.

Geschiedenis van 2-FMA

Er is weinig documentatie over de oorsprong van 2-fluormethamfetamine, maar het zou al in 2007 zijn opgedoken in distributiekanalen voor online onderzoekschemicaliën. Het is nauw verwant aan andere chemicaliën zoals 2-FA, 4-FA, 3-FMA en 4-FMA. Het wordt beschouwd als een analoog van methamfetamine, wat betekent dat het een soortgelijke moleculaire structuur heeft en bij mensen vergelijkbare effecten teweegbrengt. Het wordt ook vaak vergeleken met merkgeneesmiddelen op recept zoals Adderall, Dexedrine en meestal Vyvanse.

2-FMA wordt in vele landen, waaronder Canada, China, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne, beschouwd als een gereguleerde stof. Technisch gezien blijft het legaal in de VS, hoewel het vanwege zijn nauwe verwantschap met methamfetamine onder een van de vele overkoepelende wetten van verschillende staten kan vallen. Het bezit en de verkoop van 2-FMA is mogelijk ook illegaal op grond van de federale wet inzake analogen, hoewel deze wet vaak uitzonderingen maakt voor onderzoekschemicaliën en chemicaliën die niet voor menselijke consumptie zijn bestemd.

2-fluormethamfetamine wordt zowel online als offline gedistribueerd via individuele leveranciers. Het wordt aanbevolen dat gebruikers de legaliteit van 2-FMA binnen hun lokale jurisdictie onderzoeken om er zeker van te zijn dat de 2-FMA onderzoeksstof in hun regio als een legale drug wordt beschouwd.

Dosering en toediening

Middelengebruik, zelfs met legale drugs zoals 2-FMA, moet behoedzaam worden benaderd met inzicht in alle risico’s en voordelen. Enkele van de mogelijke negatieve bijwerkingen van 2-FMA staan aan het eind van dit artikel.

De effecten van 2-FMA kunnen verschillen afhankelijk van:

 • de dosering en de frequentie
 • de gezondheid, de lengte en het gewicht van de gebruiker
 • de eerdere ervaring van de gebruiker met de stof
 • andere stoffen die tegelijkertijd worden gebruikt, waaronder medicijnen op recept
 • de wijze van toediening
 • de tolerantie van de gebruiker voor deze of soortgelijke stoffen

Gebruik bij de toediening van welk middel dan ook een testkit of strips om de legitimiteit van de drug te garanderen en volg schadebeperkende protocollen zoals nuchter toezicht voor het beste resultaat.

Het wordt aanbevolen om aanvankelijk met een kleine dosis te beginnen en vervolgens de dosering te verhogen naarmate u meer vertrouwd raakt met de effecten en de manier waarop uw lichaam op 2-FMA reageert.

10-20mg per 100 pond. van het lichaamsgewicht is een typische dosis voor toediening via de volgende methoden:

Orale toediening

2-fluormethamfetamine kan oraal worden toegediend in capsule- of pilvorm, gemengd met een drinkvloeistof, ingeslikt in kristalvorm of ingenomen door poeder te wikkelen in een laagje tissue of sigarettenpapier.

Nasale insufflatie

2-FMA kan nasaal worden geïnhaleerd of gesnoven. Deze methode leidt vaak tot een sneller begin van de effecten en zou tijdelijke vlagen van oncontroleerbaar trillen en koortsig transpireren veroorzaken, maar deze effecten zouden binnen enkele minuten verdwijnen.

Verdamping

Net als andere amfetaminen kan 2-fluormethamfetamine worden opgelost in een verdampingsvloeistof en geïnhaleerd met een verdamper of gerookt in een pijp. Deze methode houdt een verhoogd risico in, aangezien de chemische samenstelling van de stof wordt gewijzigd.

Redosing

Sommige gebruikers dienen volgende doses toe om de effecten tegen te gaan of te voorkomen dat ze uitgewerkt raken, als middel om de high van 2-FMA te verlengen. Dit middel kan een sterke drang tot herdosering opwekken (zoals andere amfetaminen) en deze bijwerking moet worden overwogen wanneer extra doses worden overwogen. Probeer bij herdosering een gelijke of kleinere hoeveelheid te gebruiken dan de oorspronkelijke dosis, totdat u weet hoe het middel in uw systeem reageert.

Gebruiker 2-FMA Beoordelingen

Beoordelingen van chemische stoffen uit onderzoek zijn vaak zelfgerapporteerd en moeten anekdotisch worden opgevat, niet als bewijs of feit. De hier genoemde termijnen en effecten zijn bij benadering gebaseerd op de zelfgerapporteerde ervaring van andere gebruikers.

Begin van de effecten

Gebruikers kunnen verwachten dat ze de effecten van 2-fluormethamfetamine binnen 30-60 minuten beginnen te voelen, afhankelijk van de dosering en de wijze van toediening. 2-FMA duren naar verluidt 4-8 uur vanaf het begin. Gebruikers melden doorgaans een geleidelijk begin, hoewel toediening via neusinhalatie kan leiden tot een sneller begin en een haastig gevoel.

Verbeterde stemming

Veel gebruikers melden een tijdelijk verhoogde stemming en een aangenamere houding onder invloed van 2-FMA. Dit kan op zijn beurt leiden tot meer gezelligheid en ontremming. Dit effect kan in hoge doses omslaan, waardoor gebruikers in plaats daarvan ongemak en agitatie voelen.

Verhoogde productiviteit

Een van de belangrijkste voordelen die gebruikers consequent melden bij het gebruik van 2-fluormethamfetamine is een betere concentratie en motivatie om taken te voltooien. Daarom wordt het vaak vergeleken met Vyvanse, Adderall en andere “studiedrugs”.

Verhoogd libido

Veel gebruikers melden een toename van hun geslachtsdrift als gevolg van de toediening van 2-FMA. Gebruikers kunnen een verhoogd verlangen naar seksueel contact voelen of een toename van seksuele gedachten en gevoelens hebben na de eerste en volgende doses.

Energie Boost

Een lichte toename van energie en een onderdrukt verlangen om te rusten is een andere veel voorkomende ervaring bij het gebruik van 2-FMA. Gebruikers melden vaak dat ze zich wakkerder, alerter en verkwikt voelen. Dit kan slaapproblemen veroorzaken, zowel tijdens als na de duur van de werking van de drug.

Euphoria

Gebruikers melden gevoelens van euforie die milder zijn dan bij andere amfetaminen, waardoor de kans op afleiding en concentratieproblemen afneemt. Dit effect wordt alleen gemeld bij lichte tot matige doses, omdat hogere doses de euforische effecten drastisch lijken te versterken en concentratieproblemen veroorzaken.

Anticlimax

Volgens de zelfgerapporteerde beoordelingen van gebruikers van 2-FMA is de compensatie van de effecten zacht in vergelijking met andere amfetaminen en stimulerende middelen in typische doses. Lichte prikkelbaarheid, slapeloosheid, slaperigheid en een laag humeur kunnen worden ervaren als gevolg van hoge doses, afhankelijk van de gebruiker.

Mogelijke bijwerkingen van 2-FMA

Zoals bij elke stof zijn er potentiële bijwerkingen van 2-FMA. Enkele van de mogelijke bijwerkingen zijn (maar zijn niet beperkt tot):

 • Koorts
 • Duizeligheid
 • Overmatige jeuk
 • Verminderde eetlust en mogelijk gewichtsverlies
 • Tandenknarsen en/of kaakklemmen
 • Zweten
 • Agitatie en agressie
 • Lage stemming
 • Slapeloosheid en onregelmatige slaappatronen
 • Hypertensie
 • Aanvallen
 • Paranoia
 • Hallucinaties
 • Dood

Als u ernstige negatieve effecten ondervindt, neem dan contact op met uw plaatselijke spoeddienst en laat hen de dosering en frequentie van 2-FMA weten die u zelf hebt toegediend om reacties met andere geneesmiddelen te voorkomen die zij eventueel voorschrijven om verdere schade te voorkomen.

Related articles

Recent articles