2-FMA Research Chemical Review

Published:

2-Fluormetamfetamin (även känt som 2-FMA) är ett amfetamin med effekter och kemisk struktur som liknar metamfetamin. Det används nästan uteslutande som en stimulans för rekreation och forskningskemikalie och ingår ofta i en klass av ämnen som kallas designerdroger eller legal highs.

Fortsätt läsa för en översikt över denna forskningskemikalie som innehåller information om den allmänna sammansättningen, historia, dosering, administration, 2-fluorometamfetamin recensioner och potentiella biverkningar av detta ämne. Denna information är inte avsedd som en rekommendation, utan snarare för att ge läsarna en omfattande bild av den kemiska forskningen.

Allmän information om 2-fluormetamfetamin

2-fluormetamfetamin är känt som ett designat amfetamin som är baserat på metamfetaminets molekylära struktur. Det är känt för att ge standardmässiga stimulerande effekter och används ofta som rekreationsmedel för studier eller för att öka motivationen. Det är något mindre känt jämfört med andra amfetaminer och är unikt eftersom det inte aktiverar serotoninreceptorer.

2-FMA säljs ofta i pulver- eller kristallform, men kan också förekomma på online-marknader i andra former som pellets, kapslar eller piller.

Det finns en stor möjlighet att 2-FMA kommer att upptäckas i en blod-, urin-, hud- eller håranalys beroende på användarens metabolism och användningsfrekvens, särskilt i paneler som testar för amfetamin.

Historien om 2-FMA

Det finns lite dokumentation om ursprunget till 2-fluorometamfetamin, men det rapporteras ha dykt upp i distributionskanaler för forskningskemikalier på nätet redan 2007. Det är nära besläktat med andra kemikalier som 2-FA, 4-FA, 3-FMA och 4-FMA. Det anses vara en analog till metamfetamin, vilket innebär att det har en liknande molekylär struktur och ger jämförbara effekter hos människor. Det jämförs också ofta med receptbelagda läkemedel som Adderall, Dexedrine och oftast Vyvanse.

2-FMA anses vara ett kontrollerat ämne i många länder, bland annat Kanada, Kina, Tyskland, Nya Zeeland, Schweiz, Turkiet, Storbritannien, Tyskland, Ukraina och Kanada. Det är tekniskt sett fortfarande lagligt i USA, men eftersom det är nära besläktat med metamfetamin kan det falla under en av de många paraplylagar som antagits av olika delstater. Innehav och försäljning av 2-FMA är också potentiellt olagligt enligt Federal Analogue Act, även om denna lag ofta ger utrymme för forskningskemikalier och kemikalier som inte är märkta för mänsklig konsumtion.

2-fluormetamfetamin distribueras både online och offline via enskilda leverantörer. Det rekommenderas att användarna undersöker lagligheten av 2-FMA inom sin lokala jurisdiktion för att säkerställa att 2-FMA-kemikalieforskningen anses vara en laglig drog i deras region.

Dosering och administrering

Användning av substanser, även lagliga droger som 2-FMA, bör ske med försiktighet och med förståelse för alla risker och fördelar som är involverade. Några av de potentiella negativa biverkningarna av 2-FMA finns i slutet av denna artikel.

Effekterna av 2-FMA kan variera beroende på:

 • doseringsmängd och frekvens
 • Användarens hälsa, längd och vikt.
 • Användarens tidigare erfarenhet av ämnet.
 • Andra ämnen som används samtidigt, inklusive receptbelagda läkemedel.
 • Administreringsmetod.
 • Användarens tolerans för detta eller liknande ämnen.

När du administrerar någon substans bör du använda ett testkit eller testremsor för att säkerställa att läkemedlet är legitimt och följa skadebegränsningsprotokoll, som t.ex. övervakning av nykterister, för att få bästa möjliga resultat.

Det rekommenderas att börja med en liten dos till en början och sedan öka dosen när du blir mer bekant med effekterna och hur din kropp reagerar på 2-FMA.

10-20 mg per 100 lbs. av kroppsvikten är en typisk dos för administrering via följande metoder:

Oral administrering

2-fluormetamfetamin kan administreras oralt i kapsel- eller pillerform, blandas med en dricksvätska, sväljas i kristallform eller intas genom att pulver lindas in i ett lager av mjukpapper eller cigarettpapper.

Nasal inblåsning

2-FMA kan insuffleras nasalt eller snortas. Denna metod ger ofta snabbare effekt och sägs ge tillfälliga anfall av okontrollerbara skakningar och feberartad svettning, men dessa effekter avtar inom några minuter.

Förångning

Liksom andra amfetaminer kan 2-fluormetamfetamin lösas upp i en förångningsvätska och inhaleras med hjälp av en förångare eller rökas i en pipa. Denna metod innebär en ökad risk för fara eftersom den ändrar substansens kemiska sammansättning.

Omdosering

Vissa användare ger efterföljande doser för att motverka eller förhindra att effekterna avtar för att förlänga ruset från 2-FMA. Denna substans kan framkalla ett intensivt behov av att dosera om (som andra amfetaminer) och denna biverkning bör beaktas när man överväger ytterligare doser. Vid omdosering bör du sträva efter att använda en lika stor eller mindre mängd som den första dosen tills du vet hur läkemedlet reagerar i ditt system.

Användare 2-FMA Recensioner

Kemikalieundersökningar är ofta självrapporterade och bör betraktas som anekdotiska uppgifter, inte som bevis eller fakta. De tidslinjer och effekter som nämns här är en uppskattning baserad på andra användares självrapporterade erfarenheter.

Början av effekterna

Användare kan förvänta sig att börja känna effekterna av 2-fluorometamfetamin inom 30-60 minuter, beroende på dosen och administreringsmetoden. 2-FMA rapporteras pågå i 4-8 timmar från början. Användare rapporterar vanligtvis om en gradvis uppkomst, även om administrering via nasal insufflation kan resultera i en snabbare uppkomst och en rusig känsla.

Förbättrat humör

Många användare rapporterar om ett tillfälligt höjt humör och en trevligare attityd när de är påverkade av 2-FMA. Detta kan i sin tur leda till ökad socialitet och avhämning. Denna effekt kan vända vid höga doser, vilket gör att användarna i stället känner obehag och oro.

Ökad produktivitet

En av de viktigaste fördelarna som användare konsekvent rapporterar när de använder 2-fluorometamfetamin är förbättrat fokus och motivation för att slutföra uppgifter. Därför jämförs det ofta med Vyvanse, Adderall och andra “studiedroger”.

Ökad libido

Många användare rapporterar att de upplever en ökning av sin sexlust efter att ha tagit 2-FMA. Användare kan känna en ökad önskan om sexuell kontakt eller ha en ökning av sexuella tankar och känslor efter första och efterföljande doser.

Energiförstärkning

En mild ökning av energin och en minskad vilolust är en annan vanlig erfarenhet när man använder 2-FMA. Användarna rapporterar ofta att de känner sig mer vakna, alerta och upplivade. Detta kan leda till sömnsvårigheter både under och efter läkemedlets effekt.

Euphoria

Användarna rapporterar att de upplever känslor av eufori som är mildare jämfört med andra amfetaminer, vilket minskar sannolikheten för distraktioner och koncentrationssvårigheter. Denna effekt rapporteras endast i lätta till måttliga doser, eftersom högre doser verkar öka de euforiska effekterna dramatiskt och orsaka koncentrationssvårigheter.

Antiklimax

Enligt användarnas självrapporterade 2-FMA-omdömen är effekten mild jämfört med andra amfetaminer och stimulantia i typiska doser. Mild irritabilitet, sömnlöshet, sömnighet och nedstämdhet kan uppstå vid höga doser, beroende på användaren.

Potentiella biverkningar av 2-FMA

Som med alla ämnen finns det potentiella biverkningar av 2-FMA. Några av de potentiella biverkningarna inkluderar (men är inte begränsade till):

 • Feber
 • Yrsel
 • Överdriven klåda
 • Minskad aptit och eventuell viktminskning
 • Tänder som gnisslar och/eller käkar som knyter ihop sig
 • Svettning
 • Agitation och aggressivitet
 • Lågt humör
 • sömnlöshet och oregelbundna sömnmönster
 • Hypertoni
 • Kramper
 • Paranoia
 • Hallucinationer
 • Död

Om du upplever allvarliga negativa effekter ska du kontakta din lokala akutmottagning och meddela dem dosen och frekvensen av 2-FMA som du har administrerat själv för att förhindra reaktioner med andra läkemedel som de kan skriva ut för att förhindra ytterligare skador.

Related articles

Recent articles