Deschloroketamin granskning

Published:

Deschloroketamin (DCK) är ett dissociativt läkemedel som nyligen har blivit populärt. Det är ett derivat av ketamin, ett populärt bedövningsmedel som är känt för sina dissociativa effekter. DCK är ett mer potent och långvarigare alternativ till ketamin och har rapporterats ge effekter som dissociation, eufori och hallucinationer. Den här artikeln ger en översikt över DCK, inklusive allmän information, historia, dosering, administration, användarrecensioner och mer.

Allmän information om Deschloroketamine

DCK-kemikalien är ett vitt kristallint pulver som är lösligt i vatten och alkohol. Det skiljer sig från ketamin genom att en kloratom har tagits bort från fenylringen (en grupp atomer). DCK klassificeras som en dissociativ drog som ger en känsla av att vara avskild från verkligheten. Denna känsla resulterar i dissociation, depersonalisering och derealisering. Det är också känt att det kan ge upphov till eufori, hallucinationer och kognitiva störningar.

DCK säljs vanligtvis som pulver eller kristall och kan administreras på olika sätt. Sådana vägar inkluderar oral administrering, nasal insufflation, förångning och suppositorier, som vi kommer att behandla senare. Effekterna av DCK kan vara i flera timmar, och de är kända för att vara starkare och mer långvariga än ketamin. Användare som vill ha lagliga droger kan behöva hitta ett alternativ, eftersom denna drog är olaglig i många länder. Det kan dock vara i ett grått juridiskt område, så det kan tekniskt sett rankas bland de lagliga drogerna beroende på var du befinner dig.

Historia av Deschloroketamine

Nästa steg i denna kemiska forskningsöversikt är att berätta om läkemedlets historia. DCK:s historia går tillbaka till 1960-talet då Parke-Davis först skapade det. Det salufördes dock aldrig för medicinsk användning. Dess potential som rekreationsdrog undersöktes faktiskt inte förrän långt senare. På 2010-talet började DCK bli populär på den underjordiska drogmarknaden. Sedan dess har det blivit ett populärt alternativ till ketamin.

Användning av DCK har orsakat flera rapporterade biverkningar, inklusive psykos, kramper och dödsfall. Trots dessa risker fortsätter många att använda DCK för dess dissociativa effekter.

Dosering och administrering

Nu ska vi undersöka dosering och administrering som en del av denna DCK-granskning. Det finns många vägar genom vilka användarna kan administrera detta läkemedel. Dessa inkluderar oral administrering, nasal insufflation, förångning och suppositorium. Lämplig dosering av DCK beror på flera faktorer, inklusive användarens kroppsvikt, tolerans och administreringsväg.

Oral administrering

När DCK administreras oralt blandas det vanligtvis med en vätska, som vatten eller juice. Därefter sväljer användaren blandningen. Effekterna kan börja uppträda efter 20 minuter till 2 timmar, beroende på ämnesomsättningen och matvolymen i magen. Effekterna av oral administrering är kända för att vara mindre intensiva än andra administreringsvägar, men de kan vara i flera timmar.

Nasal inblåsning

Detta är en annan populär administreringsväg för DCK. Pulvret eller kristallen sniffas genom näsborrarna. Användarna kan känna effekterna inom några minuter. Nasal insufflation ger ett intensivare och kortare varaktigt rus än oral administrering.

Förångning

Förångning är en relativt ny administreringsväg för DCK som innebär att pulveret eller kristallen värms upp för att producera en ånga som inhaleras. Förångning ger en snabb effekt och ett mer intensivt rus än oral administrering.

Suppositorium

Ett suppositorium är definitivt en mindre vanlig administreringsväg för DCK. Denna unika administreringsmetod innebär att läkemedlet injiceras i ändtarmen med hjälp av ett suppositorium. Effekterna liknar dem som uppstår vid oral administrering, men kan vara ännu mer intensiva.

Omdosering

Omdosering är när användare tar ytterligare doser av DCK efter att den första dosen har avtagit. Det är möjligt med DCK men kan leda till en ökning av läkemedlets biverkningar. Användarna bör vänta minst 2 timmar efter den första dosen innan de ger en ny dos.

Användare Deschloroketamine Recensioner

Användarnas omdömen om DCK varierar kraftigt, där vissa användare rapporterar positiva erfarenheter och andra negativa. Vissa användare rapporterar att de känner sig avslappnade och euforiska efter att ha tagit DCK, medan andra rapporterar att de känner sig oroliga och paranoida. Läkemedlets effekter varierar också beroende på dosering och administreringsmetod. Det finns alltså inget tillförlitligt sätt att förutsäga vilken effekt en ny användare kommer att uppleva och i vilken grad.

Början av effekterna

I allmänhet börjar effekten av DCK vanligtvis att uppträda inom 10-20 minuter efter användning, även om detta kan variera mellan individer och beroende på faktorer som dosering, renhet och administreringsmetod. Effekterna av DCK kan vara i flera timmar, och vissa användare rapporterar om kvarvarande effekter i upp till 24 timmar efter användning.

Dissociation

Användare av DCK rapporterar att de upplever en rad olika dissociativa effekter. Det kan handla om en känsla av att vara avskild från verkligheten, förändrad uppfattning av tid och rum och förändringar i sinnesupplevelser som syn, ljud och beröring.

Vissa användare rapporterar att de upplever en känsla av eufori eller lugn, medan andra kan uppleva förvirring, desorientering eller ångest. De dissociativa effekterna av denna forskningskemikalie kan variera kraftigt mellan individer och beror på faktorer som dosering, renhet och administreringsmetod.

Förändrad tidsuppfattning

Denna effekt kan visa sig på olika sätt. Användarna rapporterar om känslor av att tiden saktar ner eller går fortare. De kan också känna en känsla av tidlöshet eller av att vara avskilda från det nuvarande ögonblicket.

Vissa användare kan känna att vardagliga aktiviteter är mer utdragna än vanligt. Andra kan uppleva en känsla av tidsutvidgning, där tiden verkar gå snabbare. Dessutom kan vissa användare känna att de befinner sig utanför tiden eller att tiden inte längre existerar.

Den förändrade tidsuppfattningen kan vara förvirrande för vissa användare. Det kan till och med bidra till andra psykologiska effekter som ångest, förvirring eller en förvrängd verklighetsuppfattning.

Hallucinationer

Användare av DCK och andra dissociativa substanser rapporterar att de upplever visuella och auditiva hallucinationer. För vissa människor kan de hallucinogena effekterna av DCK vara behagliga eller terapeutiska. Men för andra kan de vara oroliga eller obekväma.

Anticlimax (”Comedown”)

Vissa användare har rapporterat att de fått en rad efterverkningar efter DCK-användning, inklusive fysiska symtom som trötthet, huvudvärk och illamående, samt psykologiska symtom som ångest, depression och koncentrationssvårigheter. Dessa effekter kan vara mer uttalade efter högre doser eller långvarig användning av substansen.

Potentiella biverkningar av Deschloroketamine

Potentiella biverkningar av DCK-användning kan vara illamående, kräkningar, yrsel, förvirring och desorientering. Dessutom kan höga doser eller långvarig användning öka risken för allvarligare biverkningar som kramper, andningsdepression och till och med dödsfall. Långvarig användning av dissociativa substanser som DCK kan också leda till psykologiska och kognitiva problem som minnesförlust, ångest, depression och psykos.

Det är viktigt att notera att användningen av DCK och andra forskningskemikalier inte är godkänd för mänsklig konsumtion och inte regleras av hälsovårdsmyndigheter. Därför kan man inte garantera att dessa ämnen är rena och säkra, och användarna tar stora risker genom att konsumera dem.

Related articles

Recent articles