5-APB (Benzo) Anmeldelse

Published:

Der findes mange mindre kendte stoffer derude, og 5-APB (Benzo) er et af dem. Dette stof er et phenethylaminderivat, der strukturelt ligner MDA. Ofte kategoriseres det som en benzofuranforbindelse, og det er et entaktogen (psykoaktivt). Det har virkninger, der kan sammenlignes med MDMA, og det er et populært valg for folk, der ønsker en mere intens og euforisk rus. I denne artikel gennemgår vi 5-APB’s historie, dosering, brugeranmeldelser og potentielle bivirkninger.

Generel information om 5-APB (benzo)

Lad os begynde vores gennemgang af 5-APB (Benzo) med generel information om dette lægemiddel. Det er et syntetisk stof, også kendt som “6-(2-aminopropyl) benzofuran”. Det er klassificeret som et “forskningskemikalie”, hvilket betyder, at det ikke er godkendt af myndighederne til brug på mennesker. I stedet bruges det mest til videnskabelig og medicinsk forskning. Det kan åbenbart give psykoaktive effekter hos mennesker, såsom øget energi, eufori og ændret opfattelse.

Lignende stoffer er 6-APB og 5-MAPB, men de har ikke helt den samme stimulerende og euforiske virkning som 5-APB. Takket være online-leverandører af forskningskemikalier har brugerne mulighed for at købe 5-APB forskningskemikaliet. Men dens juridiske status er endnu ikke fastlagt i mange lande. Det er allerede taget af listen over lovlige stoffer i lande som USA, Brasilien, Japan, Schweiz og Storbritannien.

Historien om 5-APB (Benzo)

Som den næste del af vores gennemgang af forskningskemikalier vil vi dække dette lægemiddels historie. Den første kendte forekomst af 5-APB (Benzo) var i 1993, da medicinalfirmaet Upjohn syntetiserede det. Det var dog først i 2004, at 5-APB blev populært blandt de rekreative stofbrugere. Det dukkede første gang op på onlinemarkedet i 2010, hvor det blev solgt som et forskningskemikalie.

Siden da har forbindelsen været underlagt forskellige lovbestemmelser, som nævnt ovenfor. Uanset hvad er det stadig populært blandt folk, der leder efter lovlige rusmidler, eller i det mindste semi-lovlige, afhængigt af hvor de befinder sig. Dens kemiske struktur studeres fortsat af forskere, der er interesserede i at lave nye psykoaktive blandinger.

Dosering og administration

Som med al anden medicin hjælper korrekt dosering og administration med at forhindre skadelige virkninger. Den anbefalede dosis af forskningskemikaliet 5-APB varierer afhængigt af, hvordan brugeren administrerer det. Normalt ligger doserne mellem 20 mg og 100 mg.

Oral indgift

Den mest almindelige metode til at tage 5-APB er gennem oral administration. Den anbefalede dosis til oral indtagelse er mellem 80-120 mg, og virkningen kan vare i op til 8 timer. Varigheden af virkningerne varierer afhængigt af brugerens stofskifte, tolerance og dosis.

Nasal insufflation

Nasal insufflation er, når en bruger sniffer stoffet gennem næseborene. Denne metode fører generelt til en hurtigere indsættende virkning og en kortere varighed. Den anbefalede dosis til nasal insufflation er lavere end til oral administration og ligger mellem 50-75 mg.

Fordampning

Fordampning af 5-APB er ikke almindeligt. Det kan dog give en hurtigere indsættende virkning og en kortere varighed. Fordampningsprocessen involverer opvarmning af stoffet for at lave en damp, der inhaleres. Den anbefalede mængde til fordampning er 50-75 mg.

Suppositorium

Stikpiller, hvor man indfører lægemidlet gennem endetarmen, er en ualmindelig metode. Det kan give en længere varighed af virkningerne sammenlignet med oral administration. Dosis for suppositorier er normalt mellem 100-150 mg.

Omdosering

Redosering refererer til at tage yderligere doser, efter at brugeren har taget den første dosis. Det anbefales ikke at tage en ny dosis inden for samme session. Det skyldes, at det kan øge risikoen for bivirkninger og kan skade brugerens helbred.

Brugeranmeldelser af 5-APB (Benzo)

Som med ethvert lægemiddel kan brugeranmeldelser give praktisk indsigt i erfaringerne fra dem, der har taget 5-APB. Brugerne rapporterer om forskellige virkninger, herunder øget energi, eufori, øget empati og ændret opfattelse. Nogle brugere beskriver, at de føler sig mere sociale og udadvendte, mens andre rapporterer om en følelse af introspektion og øget selvbevidsthed.

Begyndelse af virkningerne

Virkningen af 5-APB (Benzo) kan variere afhængigt af indgivelsesmåden. Oral indtagelse kan tage 90 minutter, før det virker. I modsætning hertil kan nasal insufflation og vaporisering tage 15-30 minutter.

Eufori

Den primære effekt af forskningskemikaliet 5-APB er intens eufori og mere energi. Brugerne rapporterer, at de føler sig mere sociale, udadvendte og snakkesalige og har større empati over for andre. Stoffet kan også give ændret opfattelse og sanseoplevelser som forstærkede farver og musikforståelse.

Stimulering

Andre rapporterede virkninger af 5-APB inkluderer øget seksuel ophidselse, forbedret sanseopfattelse og en følelse af øget selvbevidsthed. Nogle brugere gav udtryk for en følelse af åndelig forbundethed og transcendens.

Ændret opfattelse

Som rapporteret af brugerne, er ændret opfattelse en af de primære virkninger af 5-APB. Det kan vise sig på mange måder, herunder forstærkede sanseoplevelser, ændringer i opfattelsen af tid og rum og ændrede tankeprocesser.

For eksempel kan brugerne opleve forbedrede farver, teksturer og mønstre, hvilket får det visuelle miljø til at virke mere levende og intenst. Musik kan også lyde mere kraftfuld og følelsesladet. Brugerne rapporterer om en øget forståelse for nuancerne i melodier og beats.

Brugere kan også rapportere om en følelse af tidsforvrængning, hvor tiden enten ser ud til at gå hurtigere eller langsommere. Det kan få begivenheder til at se ud, som om de sker hurtigere eller langsommere, end de faktisk gør. I nogle tilfælde kan brugerne føle sig løsrevet fra deres fysiske omgivelser. De kan føle, at de “svæver” eller er afkoblet fra virkeligheden.

Anticlimax (“Comedown”)

Som med andre stoffer vil virkningen af 5-APB efterhånden aftage, hvilket fører til et antiklimaks eller en “comedown”-periode. I denne periode kan brugerne føle sig trætte, irritable og deprimerede. Afhængigt af brugerens stofskifte og dosis kan disse følelser vare i flere dage.

Potentielle bivirkninger af 5-APB (Benzo)

Selvom 5-APB kan have ønskværdige virkninger, har det også risici og bivirkninger. Nogle af de rapporterede bivirkninger ved 5-APB (Benzo) omfatter følgende:

  • Øget hjertefrekvens og blodtryk
  • Kvalme og opkastning
  • Sved og kuldegysninger
  • Kæbespænding og tænderskæren
  • Søvnløshed og søvnforstyrrelser
  • Hallucinationer og paranoia
  • Agitation og angst
  • Anfald og kramper

Især de langsigtede virkninger af forskningskemikaliet 5-APB er ukendte, og der forskes stadig i at forstå dets potentielle risici fuldt ud. Hvis nogen opdagelsesrejsende leder efter lovlige rusmidler, er det bedst at tjekke med din lokale jurisdiktion. Vær altid forsigtig, når du eksperimenterer med et nyt psykoaktivt stof som 5-APB.

Related articles

Recent articles