5-APB (Benzo) gjennomgang

Published:

Det er mange mindre kjente stoffer der ute, og 5-APB (Benzo) er en av dem. Denne forbindelsen er et fenetylaminderivat som strukturelt ligner MDA. Ofte er det kategorisert som en benzofuranforbindelse, og det er et entactogen (psykoaktivt). Det har effekter som kan sammenlignes med MDMA, og det er et populært alternativ for folk som ønsker en mer intens og euforisk high. I denne artikkelen vil vi gå over historien, doseringen, brukeranmeldelser og potensielle bivirkninger av 5-APB.

Generell informasjon om 5-APB (Benzo)

La oss begynne vår 5-APB (Benzo) gjennomgang med generell informasjon om dette stoffet. Det er et syntetisk stoff også kjent som “6-(2-aminopropyl) benzofuran.” Det er klassifisert som et “forskningskjemikalie”, noe som betyr at det ikke er godkjent for menneskelig bruk av regulatoriske enheter. I stedet brukes det mest til vitenskapelig og medisinsk forskning. Tydeligvis kan det gi psykoaktive effekter hos mennesker, som økt energi, eufori og endret oppfatning.

Lignende medikamenter er 6-APB og 5-MAPB, men de har ikke helt de samme stimulerende og euforiske effektene som 5-APB. Takket være leverandører av kjemikalier på nett, har brukere en måte å kjøpe 5-APB-forskningskjemikalien på. Imidlertid er dens juridiske status ennå ikke bestemt i mange land. Det er allerede utenfor listen over lovlige rusmidler i land som USA, Brasil, Japan, Sveits og Storbritannia.

Historien om 5-APB (Benzo)

Som neste del av vår forskningskjemiske gjennomgang, vil vi dekke dette stoffets historie. Den første kjente forekomsten av 5-APB (Benzo) var i 1993, da det farmasøytiske selskapet Upjohn syntetiserte det. Imidlertid var det ikke før i 2004 at 5-APB ble populær blant rusmiddelmiljøet. Det dukket først opp på nettmarkedet i 2010, hvor det ble solgt som et forskningskjemikalie.

Siden den gang har forbindelsen vært underlagt ulike lovbestemmelser, som nevnt ovenfor. Uansett er det fortsatt populært blant folk som leter etter juridiske høyder, eller i det minste semi-lovlige, avhengig av beliggenhet. Dens kjemiske struktur fortsetter å bli studert av forskere som er interessert i å lage nye psykoaktive blandinger.

Dosering og administrasjon

Som med alle medikamenter, hjelper riktig dosering og administrering å forhindre skadelige effekter. Den anbefalte dosen av 5-APB-forskningskjemikaliet varierer avhengig av hvordan brukeren administrerer det. Vanligvis varierer doser mellom 20 mg og 100 mg.

Muntlig administrasjon

Den vanligste metoden for å ta 5-APB er gjennom oral administrering. Den anbefalte dosen for oralt inntak er mellom 80-120 mg, og effekten kan vare opptil 8 timer. Varigheten av effektene varierer avhengig av brukerens metabolisme, toleranse og dose.

Nasal insufflasjon

Nasal insufflasjon er når en bruker fnyser sammensetningen gjennom neseborene. Denne metoden fører generelt til en raskere innsettende effekt og kortere varighet. Den anbefalte dosen for neseinnblåsning er lavere enn for oral administrering, og varierer fra 50-75 mg.

Fordamping

Fordamping av 5-APB er ikke vanlig. Imidlertid kan det gi en raskere innsettende effekt og kortere varighet. Fordampingsprosessen innebærer å varme opp forbindelsen for å lage en damp som inhaleres. Den anbefalte mengden for fordampning er 50-75 mg.

Stikkpille

Stikkpiller, som innebærer å sette stoffet inn gjennom endetarmen, er en uvanlig metode. Det kan gi en lengre varighet av effekter sammenlignet med oral administrering. Doseringen for stikkpillebruk er vanligvis mellom 100-150 mg.

Redoserer

Redosering refererer til å ta ytterligere doser etter at brukeren har tatt den første dosen. Det anbefales ikke å gjøre om i samme økt. Det er fordi det kan øke risikoen for uønskede bivirkninger og kan skade brukerens helse.

Bruker 5-APB (Benzo) anmeldelser

Som med alle medikamenter, kan brukeranmeldelser gi praktisk innsikt i opplevelsene til de som har tatt 5-APB. Brukere rapporterer ulike effekter, inkludert økt energi, eufori, økt empati og endret oppfatning. Noen brukere beskriver at de føler seg mer omgjengelige og utadvendte, mens andre rapporterer om en følelse av introspeksjon og økt selvbevissthet.

Utbruddet av effekter

Utbruddet av effekter av 5-APB (Benzo) kan variere avhengig av administrasjonsmåten. Oralt inntak kan ta 90 minutter før det trer i kraft. Derimot kan neseinnblåsing og fordampning ta 15-30 minutter.

Eufori

Den primære effekten av 5-APB-forskningskjemikaliet er intens eufori og mer energi. Brukere rapporterer at de føler seg mer sosiale, utadvendte og snakkesalige, med større empati overfor andre. Stoffet kan også produsere endret persepsjon og sanseopplevelser som forbedrede farger og musikkforståelse.

Stimulering

Andre rapporterte effekter av 5-APB inkluderer økt seksuell opphisselse, forbedret sensorisk persepsjon og en følelse av økt selvbevissthet. Noen brukere formidlet en følelse av åndelig tilknytning og transcendens.

Endret oppfatning

Som rapportert av brukere, er endret oppfatning en av de primære effektene av 5-APB. Det kan manifestere seg på mange måter, inkludert forbedrede sanseopplevelser, endringer i oppfatningen av tid og rom, og endrede tankeprosesser.

For eksempel kan brukere oppleve forbedrede farger, teksturer og mønstre, noe som får det visuelle miljøet til å virke mer levende og intenst. Musikk kan også høres mer kraftfull og emosjonell ut. Brukere rapporterer en økt forståelse for nyansene til melodier og beats.

Brukere kan også rapportere at de føler en følelse av tidsforvrengning, der tiden ser ut til å enten øke eller bremse. Dette kan få hendelser til å se ut til å skje raskere eller langsommere enn de faktisk er. I noen tilfeller kan brukere føle seg løsrevet fra sine fysiske omgivelser. De kan føle at de “flyter” eller er koblet fra virkeligheten.

Antiklimaks (“Comedown”)

Som med andre medikamenter, vil effekten av 5-APB til slutt avta, noe som fører til en antiklimaks eller “comedown”-periode. I løpet av denne perioden kan brukere føle seg slitne, irritable og deprimerte. Avhengig av brukerens metabolisme og dosering, kan disse følelsene vare i flere dager.

Potensielle bivirkninger av 5-APB (benzo)

Mens 5-APB kan ha ønskelige effekter, har det risiko og bivirkninger. Noen av de rapporterte bivirkningene av 5-APB (Benzo) inkluderer følgende:

  • Økt hjertefrekvens og blodtrykk
  • Kvalme og oppkast
  • Svette og frysninger
  • Kjevebiting og tanngnissing
  • Søvnløshet og søvnforstyrrelser
  • Hallusinasjoner og paranoia
  • Agitasjon og angst
  • Kramper og kramper

Spesielt er de langsiktige effektene av 5-APB-forskningskjemikaliet ukjente, og forskning pågår for å forstå potensielle risikoer fullt ut. Hvis noen oppdagere leter etter juridiske topper, er det best å sjekke med din lokale jurisdiksjon. Vær alltid forsiktig når du eksperimenterer med et nytt psykoaktivt stoff som 5-APB.

Related articles

Recent articles