Pyrazolam beoordeling

Published:

Ben je nieuwsgierig naar Pyrazolam? Dit “downer” onderzoekschemicaliën heeft aan populariteit gewonnen onder mensen die geïntrigeerd zijn door de effecten van benzodiazepinen. In dit artikel geven we een uitgebreid overzicht van pyrazolam, ook bekend als PZM of pyraz. We beschrijven de geschiedenis, dosering, toedieningsmethoden, gebruikerservaringen en mogelijke bijwerkingen.

Algemene informatie over pyrazolam

Laten we dit chemische onderzoek beginnen met algemene informatie over PZM. Pyrazolam is een benzodiazepine, een soort depressivum. Het werd voor het eerst gemaakt in de jaren 1970 door een farmaceutisch bedrijf genaamd Hoffmann-La Roche. Onderzoeker Leo Sternbach leidde het onderzoeksteam dat aan dit medicijn werkte. Het is een triazolo-benzodiazepine, dus het heeft een triazoolring aan de benzodiazepinestructuur, wat de kalmerende effecten kan helpen versterken. Het is geclassificeerd als een chemische stof voor onderzoek en is niet goedgekeurd voor menselijk gebruik.

De chemische stof voor onderzoek PZM staat vooral bekend om zijn anxiolytische en kalmerende effecten. Er wordt aangenomen dat de chemische samenstelling de GABA-receptor beïnvloedt, die de neurotransmissie in het centrale zenuwstelsel blokkeert. Met andere woorden, Pyrazolam kan de effecten van GABA beïnvloeden, wat resulteert in gevoelens van ontspanning en kalmte.

Geschiedenis van pyrazolam

Laten we nu wat geschiedenis bespreken als onderdeel van onze Pyrazolam beoordeling. Zoals je al hebt geleerd, werd Pyrazolam voor het eerst gemaakt in de jaren 1970. Het was echter pas begin 2010 dat het populair werd als een chemische stof voor onderzoek. De PZM onderzoekschemicaliën zijn mogelijk voor het eerst online verkocht door een verkoper van onderzoekschemicaliën in 2012, maar deze informatie is niet overtuigend.

Pyrazolam is sindsdien in populariteit gestegen en is nu een van de meest voorkomende benzodiazepine onderzoekschemicaliën op de markt. In veel gevallen wordt het gebruikt in wetenschappelijk onderzoek om de benzodiazepine-effecten te bestuderen. Natuurlijk zijn er ook recreatieve gebruikers.

In veel regio’s staat PZM niet bepaald op de lijst van legale drugs, maar het is ook niet illegaal. Als gevolg daarvan bevindt het zich op veel plaatsen in een juridisch grijs gebied. Landen die het wel op de lijst van gereguleerde stoffen hebben staan zijn Canada, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Zwitserland en Zweden.

Dosering en toediening

In welke vorm komt dit medicijn meestal voor en wat zijn de standaarddoses en toedieningsmethoden? De chemische stof PZM voor onderzoek wordt geleverd in poedervorm en wordt meestal oraal ingenomen in doses van 0,5 tot 4 mg. Het kan ook worden geïnhaleerd (gesnoven), verdampt of als zetpil worden gebruikt. De dosering en toedieningsmethoden veranderen afhankelijk van de gewenste effecten en tolerantie van de gebruiker. Houd er rekening mee dat dit een onderzoeksgeneesmiddel is en dat het niet is goedgekeurd voor menselijk gebruik, dus informatie over de dosering is niet concreet.

Orale toediening

De meest gebruikelijke manier om Pyrazolam in te nemen is via orale toediening. Als poeder kunnen gebruikers het oplossen in water of een andere vloeistof en doorslikken. De effecten beginnen normaal gesproken binnen 20-30 minuten en kunnen enkele uren aanhouden.

Nasale insufflatie

Sommige gebruikers kiezen ervoor om Pyrazolam te insuffleren, wat betekent dat de gebruiker het in poedervorm snuift. Meestal zijn de resultaten bij deze methode sneller, maar het kan irritatie van de neus veroorzaken.

Verdamping

Het is mogelijk om deze drug te verdampen met behulp van een vaporizer of e-sigaret. Als je dit doet, treden de effecten sneller op en kan het efficiënter zijn dan wanneer je het oraal inneemt.

Zetpil

Sommige mensen kiezen ervoor om Pyrazolam als zetpil te gebruiken. Dat betekent dat het poeder in het rectum wordt ingebracht, waardoor het snel in de bloedbaan wordt opgenomen. Hoewel het niet aan te raden is voor beginners, zorgt het er wel voor dat de effecten sneller intreden.

Redosing

Net als sommige andere benzodiazepinen heeft pyrazolam een lange halfwaardetijd. Dat betekent dat het enkele uren kan duren voordat de effecten uitgewerkt zijn. Te snel herdoseren kan dus leiden tot overdosering en andere negatieve bijwerkingen. Gebruikers moeten ten minste 4-6 uur wachten voordat ze opnieuw doseren. Vanwege de schadelijke interacties van dit medicijn met andere medicijnen is het belangrijk om bij te houden welke andere medicijnen je gebruikt. Neem geen overdosering en combineer PZM niet met een ander geneesmiddel, omdat de gevolgen fataal kunnen zijn.

Beoordelingen van gebruikers van Pyrazolam

Veel mensen die Pyrazolam hebben geprobeerd, melden dat ze zich ontspannen, kalm en angstvrij voelen. Sommigen melden dat ze zich euforisch en gezellig voelen. Er kunnen echter enkele negatieve bijwerkingen optreden, zoals slaperigheid, duizeligheid en geheugenstoornissen. Hoewel gebruikersbeoordelingen nuttig kunnen zijn, moet je er niet te veel waarde aan hechten omdat ze volledig subjectief zijn en misschien niet op iedereen van toepassing zijn.

Begin van de effecten

Het begin van de effecten van pyrazolam is afhankelijk van hoe het middel is ingenomen. Orale toediening resulteert normaal gesproken in effecten binnen 20-30 minuten. Insufflatie en verdamping kunnen resulteren in een sneller begin van de effecten. De effecten kunnen enkele uren aanhouden en de piekeffecten treden ongeveer 2-4 uur na toediening op.

Ontspanning

Het belangrijkste effect van pyrazolam, en de belangrijkste reden waarom mensen het nemen, is ontspanning en sedatie. Mensen met angst, slapeloosheid en andere slaapstoornissen kunnen baat hebben bij PZM. Het kan ook helpen bij spierontspanning en kan gebruikt worden als anti-epilepticum.

Euphoria

Hoewel Pyrazolam vooral bekend staat om zijn anxiolytische en kalmerende effecten, voelen sommige mensen zich euforisch na inname. PZM kan een gevoel van kalmte en ontspanning veroorzaken, wat kan leiden tot dit gerapporteerde euforische gevoel. Niet iedereen ervaart euforie bij het gebruik van Pyrazolam. Sommigen nemen het zelfs in de hoop euforie te voelen en zijn teleurgesteld als het puur therapeutische effecten heeft. Houd er ook rekening mee dat euforie een subjectieve ervaring is die van persoon tot persoon verschilt, dus sommige gebruikers kunnen een ontspannen gevoel “euforie” noemen terwijl anderen het niet als zodanig zouden bestempelen.

Sociabiliteit

Sommige gebruikers zeggen dat ze zich vriendelijker en spraakzamer voelden na het nemen van Pyrazolam. Dit kan te wijten zijn aan het vermogen van de drug om remmingen en angst te verminderen, waardoor mensen gemakkelijker met anderen kunnen omgaan. Ook kunnen de euforische gevoelens die Pyrazolam opwekt bijdragen aan gezelligheid.

Anticlimax (“Comedown”)

Zoals bij veel drugs kan Pyrazolam een anticlimax of “comedown” veroorzaken als de effecten uitgewerkt zijn. Het kan vermoeidheid, depressie en prikkelbaarheid veroorzaken. Wacht ten minste 24 uur voordat je een nieuwe dosis toedient om negatieve bijwerkingen te voorkomen.

Mogelijke bijwerkingen van pyrazolam

Hoewel Pyrazolam over het algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het volgens voorschrift wordt gebruikt, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen. Deze omvatten het volgende:

 • Slaperigheid
 • Duizeligheid
 • Geheugenstoornis
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Diarree
 • Verlies van eetlust
 • Prikkelbaarheid
 • Agitatie
 • Verwarring
 • Ademhalingsdepressie
 • Aanvallen (in zeldzame gevallen)

Gebruik Pyrazolam op een verantwoorde manier en volg de doseringsrichtlijnen zorgvuldig op. Omdat PZM op veel plaatsen niet noodzakelijkerwijs op de lijst van legale highs staat, kan het moeilijk zijn om het te nemen onder begeleiding van een medische professional, waardoor het nog belangrijker wordt om verantwoordelijk te zijn. Vermijd het gebruik van Pyrazolam in combinatie met andere depressieve drugs en gebruik schadebeperkende technieken om het best mogelijke resultaat te bereiken.

Related articles

Recent articles