Pyrazolam gjennomgang

Published:

Er du nysgjerrig på Pyrazolam? Dette “downer” forskningskjemikaliet har vunnet popularitet blant folk som er fascinert av effekten av benzodiazepiner. I denne artikkelen vil vi gi en omfattende oversikt over Pyrazolam, også kjent som PZM eller pyraz. Vi vil skissere historien, doseringen, administrasjonsmetoder, brukeranmeldelser og potensielle bivirkninger.

Generell informasjon om Pyrazolam

La oss starte denne forskningskjemiske gjennomgangen med generell informasjon om PZM. I utgangspunktet er Pyrazolam et benzodiazepinmedisin, som er en type depressiv middel. Det ble først opprettet på 1970-tallet av et farmasøytisk selskap kalt Hoffmann-La Roche. Forsker Leo Sternbach ledet forskerteamet som jobbet med dette stoffet. Det er et triazolo-benzodiazepin, så det har en triazolring på benzodiazepinstrukturen, noe som kan bidra til å forsterke sedasjonseffektene. Det er klassifisert som et forskningskjemikalie og er ikke godkjent for menneskelig bruk.

Primært er PZM-forskningskjemikaliet kjent for sine angstdempende og beroligende effekter. Dens kjemiske sammensetning antas å påvirke GABA-reseptoren, som blokkerer nevrotransmisjon i sentralnervesystemet. Med andre ord kan Pyrazolam påvirke effekten av GABA, noe som resulterer i følelser av avslapning og ro.

Historie om Pyrazolam

La oss nå dekke litt historie som en del av vår Pyrazolam-anmeldelse. Som du allerede har lært, ble Pyrazolam først opprettet på 1970-tallet. Det var imidlertid først på begynnelsen av 2010-tallet at det ble populært som et forskningskjemikalie. PZM-forskningskjemikaliet kan først ha blitt solgt på nettet av en leverandør av forskningskjemikalier i 2012, men denne informasjonen er ikke avgjørende.

Siden den gang har Pyrazolam økt i popularitet til å bli en av de mest utbredte benzodiazepinforskningskjemikaliene på markedet i dag. I mange tilfeller brukes det i vitenskapelig forskning for å studere benzodiazepin-effektene. Selvfølgelig er det også rekreasjonsbrukere.

I mange regioner er PZM ikke akkurat på listen over lovlige rusmidler, men det er heller ikke ulovlig. Det finnes i en juridisk gråsone mange steder som følge av dette. Land som har det oppført som et kontrollert stoff er Canada, Storbritannia, Tyrkia, Sveits og Sverige.

Dosering og administrasjon

Så, hvilken form kommer dette stoffet vanligvis i, og hva er standarddosene og administreringsmetodene? PZM-forskningskjemikalien kommer i pulverform og tas vanligvis oralt, i doser på 0,5 til 4 mg. Den kan også insuffleres (snortes), fordampes eller brukes som stikkpille. Doseringen og administreringsmetodene endres i henhold til brukerens foretrukne effekter og toleranse. Husk at dette er et forskningsmedikament, og det er ikke godkjent for menneskelig bruk, så doseringsinformasjon er ikke konkret.

Muntlig administrasjon

Den vanligste måten å ta Pyrazolam på er oral administrering. Som et pulver kan brukere løse det opp i vann eller annen væske og svelge det. Effektene begynner vanligvis innen 20-30 minutter, og de kan vare i flere timer.

Nasal insufflasjon

Noen brukere velger å insufflere Pyrazolam, som er når brukeren fnyser det i pulverform. Vanligvis treffer resultatene raskere med denne metoden, men det kan forårsake neseirritasjon.

Fordamping

Det er mulig å fordampe dette stoffet ved å bruke en fordamper eller e-sigarett. Å gjøre det gir en raskere inntreden av effekter og kan være mer effektiv enn å ta det oralt.

Stikkpille

Noen velger å bruke Pyrazolam som stikkpille. Det betyr at pulveret settes inn i endetarmen, noe som gir rask absorpsjon i blodet. Selv om det ikke er tilrådelig for nybegynnere, får det effekten til å sette seg raskere.

Redoserer

Som noen andre benzodiazepiner har Pyrazolam en lang halveringstid. Det betyr at det kan ta flere timer før effektene avtar. Så, omdosering for tidlig kan føre til overdose og andre negative bivirkninger. Brukere bør vente minst 4-6 timer før de gjør om. På grunn av dette stoffets skadelige interaksjoner med andre stoffer, er det viktig å holde styr på hvilke andre medisiner som kan være i blandingen. Ikke redoser og kombiner PZM med et annet medikament, da utfallet kan være dødelig.

Bruker Pyrazolam Anmeldelser

Mange som har prøvd Pyrazolam rapporterer at de føler seg avslappede, rolige og angstfrie. Noen rapporterer at de føler seg euforiske og omgjengelige. Imidlertid kan det være noen negative bivirkninger, inkludert døsighet, svimmelhet og hukommelsessvikt. Selv om brukeranmeldelser kan være nyttige, ta dem lett fordi de er fullstendig subjektive og kanskje ikke gjelder for alle.

Utbruddet av effekter

Utbruddet av effekter for Pyrazolam endres avhengig av hvordan stoffet ble tatt. Oral administrering gir normalt effekter innen 20-30 minutter. Innblåsing og fordamping kan resultere i en raskere inntreden av effekter. Effekten kan vare i flere timer, og maksimal effekt oppstår rundt 2-4 timer etter administrering.

Avslapning

Hovedeffekten av Pyrazolam, og hovedgrunnen til at folk tar det, er avslapning og sedasjon. Personer med angst, søvnløshet og andre søvnforstyrrelser kan ha nytte av PZM. Det kan også hjelpe med muskelavslapping og kan brukes som et krampestillende middel.

Eufori

Mens Pyrazolam først og fremst er kjent for sine angstdempende og beroligende effekter, føler noen seg euforiske etter å ha tatt det. PZM kan forårsake en følelse av ro og avslapning, noe som kan føre til denne rapporterte euforiske følelsen. Ikke alle vil oppleve eufori når de tar Pyrazolam. Noen tar det til og med i håp om å føle eufori og blir skuffet når det har rent terapeutiske effekter. Vær også oppmerksom på at eufori er en subjektiv opplevelse som varierer fra person til person, så noen brukere kan kalle en avslappet følelse “eufori”, mens andre ikke vil merke den som sådan.

Omgjengelighet

Noen brukere sier at de følte seg mer vennlige og snakkesalige etter å ha tatt Pyrazolam. Dette kan skyldes stoffets evne til å redusere hemninger og angst, noe som gjør det lettere for folk å samhandle med andre. Dessuten kan de euforiske følelsene Pyrazolam induserer bidra til sosialitet.

Antiklimaks (“Comedown”)

Som med mange medisiner, kan Pyrazolam forårsake et antiklimaks eller “comedown” når effektene avtar. Det kan forårsake tretthet, depresjon og irritabilitet. Vent minst 24 timer før du gjør om på nytt for å unngå negative bivirkninger.

Potensielle bivirkninger av Pyrazolam

Mens Pyrazolam generelt anses som trygt når det brukes som anvist, er det noen potensielle bivirkninger. Disse inkluderer følgende:

 • Døsighet
 • Svimmelhet
 • Hukommelsessvikt
 • Hodepine
 • Kvalme
 • Diaré
 • Tap av Appetit
 • Irritabilitet
 • Opphisselse
 • Forvirring
 • Respirasjonsdepresjon
 • Anfall (i sjeldne tilfeller)

Bruk Pyrazolam ansvarlig og følg doseringsretningslinjene nøye. Siden PZM ikke nødvendigvis er på listen over juridiske høyder mange steder, kan det være vanskelig å ta det under en medisinsk fagperson, noe som gjør det enda viktigere å være ansvarlig. Husk å unngå å bruke Pyrazolam sammen med andre depressive legemidler og praktiser skadereduksjonsteknikker for å oppnå best mulig resultat.

Related articles

Recent articles