Pyrazolam Review

Published:

Er du nysgerrig efter Pyrazolam? Dette “downer”-forskningskemikalie er blevet populært blandt folk, der er fascinerede af virkningerne af benzodiazepiner. I denne artikel vil vi give et omfattende overblik over pyrazolam, også kendt som PZM eller pyraz. Vi skitserer dets historie, dosering, administrationsmetoder, brugeranmeldelser og potentielle bivirkninger.

Generel information om pyrazolam

Lad os starte denne gennemgang af forskningskemikalier med generel information om PZM. Grundlæggende er pyrazolam et benzodiazepinpræparat, som er en type depressivt middel. Det blev først skabt i 1970’erne af medicinalfirmaet Hoffmann-La Roche. Forskeren Leo Sternbach ledede det forskerteam, der arbejdede på dette lægemiddel. Det er et triazolo-benzodiazepin, så det har en triazolring på benzodiazepinstrukturen, hvilket kan være med til at forstærke den beroligende effekt. Det er klassificeret som et forskningskemikalie og er ikke godkendt til menneskelig brug.

Forskningskemikaliet PZM er først og fremmest kendt for sine angstdæmpende og beroligende virkninger. Dets kemiske sammensætning menes at påvirke GABA-receptoren, som blokerer neurotransmissionen i centralnervesystemet. Med andre ord kan pyrazolam påvirke effekten af GABA, hvilket resulterer i en følelse af afslapning og ro.

Historien om pyrazolam

Lad os nu dække lidt historie som en del af vores Pyrazolam-gennemgang. Som du allerede har lært, blev pyrazolam først skabt i 1970’erne. Det var dog først i begyndelsen af 2010’erne, at det blev populært som forskningskemikalie. Forskningskemikaliet PZM blev muligvis først solgt online af en leverandør af forskningskemikalier i 2012, men denne information er ikke afgørende.

Siden da er pyrazolam steget i popularitet og er blevet et af de mest udbredte benzodiazepin-forskningsstoffer på markedet i dag. I mange tilfælde bruges det i videnskabelig forskning til at undersøge benzodiazepinernes virkning. Selvfølgelig er der også fritidsbrugere.

I mange regioner er PZM ikke ligefrem på listen over lovlige stoffer, men det er heller ikke ulovligt. Derfor befinder den sig mange steder i en juridisk gråzone. Lande, der har det opført som et kontrolleret stof, er Canada, Storbritannien, Tyrkiet, Schweiz og Sverige.

Dosering og administration

Så hvilken form kommer dette lægemiddel normalt i, og hvad er standarddoserne og administrationsmetoderne? Forskningskemikaliet PZM kommer i pulverform og tages normalt oralt i doser på 0,5 til 4 mg. Det kan også insuffleres (sniffes), fordampes eller bruges som stikpille. Doseringen og administrationsmetoderne ændres i henhold til brugerens foretrukne effekter og tolerance. Husk på, at dette er et forskningsmiddel, og at det ikke er godkendt til mennesker, så doseringsoplysningerne er ikke konkrete.

Oral indgift

Den mest almindelige måde at tage Pyrazolam på er via oral administration. Som pulver kan brugerne opløse det i vand eller anden væske og sluge det. Virkningerne begynder normalt inden for 20-30 minutter og kan vare i flere timer.

Nasal insufflation

Nogle brugere vælger at insufflere pyrazolam, hvilket er, når brugeren sniffer det i pulverform. Normalt kommer resultaterne hurtigere med denne metode, men den kan forårsage næseirritation.

Fordampning

Det er muligt at fordampe dette stof ved hjælp af en vaporizer eller e-cigaret. Det giver en hurtigere virkning og kan være mere effektivt end at tage det oralt.

Suppositorium

Nogle mennesker vælger at bruge Pyrazolam som stikpille. Det betyder, at pulveret føres ind i endetarmen, så det hurtigt kan optages i blodbanen. Selvom det ikke er tilrådeligt for begyndere, får det effekten til at indfinde sig hurtigere.

Omdosering

Som nogle andre benzodiazepiner har pyrazolam en lang halveringstid. Det betyder, at det kan tage flere timer, før virkningen aftager. Så hvis man doserer igen for tidligt, kan det føre til overdosering og andre negative bivirkninger. Brugere bør vente mindst 4-6 timer, før de doserer igen. På grund af dette lægemiddels skadelige interaktioner med andre lægemidler er det vigtigt at holde styr på, hvilke andre lægemidler der kan være i blandingen. Du må ikke tage en ny dosis og kombinere PZM med et andet lægemiddel, da det kan have dødelig udgang.

Brugeranmeldelser af Pyrazolam

Mange mennesker, der har prøvet Pyrazolam, rapporterer, at de føler sig afslappede, rolige og angstfri. Nogle fortæller, at de føler sig euforiske og omgængelige. Der kan dog være nogle negative bivirkninger, herunder døsighed, svimmelhed og hukommelsessvigt. Selvom brugeranmeldelser kan være nyttige, skal du tage let på dem, fordi de er helt subjektive og måske ikke gælder for alle.

Begyndelse af virkningerne

Virkningen af pyrazolam ændrer sig afhængigt af, hvordan stoffet blev taget. Oral administration giver normalt effekt inden for 20-30 minutter. Insufflation og fordampning kan resultere i en hurtigere virkning. Virkningen kan vare i flere timer, og den maksimale virkning indtræffer ca. 2-4 timer efter indtagelsen.

Afslapning

Hovedvirkningen af pyrazolam, og hovedårsagen til, at folk tager det, er afslapning og beroligelse. Personer med angst, søvnløshed og andre søvnforstyrrelser kan have gavn af PZM. Det kan også hjælpe med muskelafslapning og kan bruges som krampestillende middel.

Eufori

Pyrazolam er primært kendt for sine angstdæmpende og beroligende virkninger, men nogle mennesker føler sig euforiske efter at have taget det. PZM kan give en følelse af ro og afslapning, hvilket kan føre til denne rapporterede euforiske følelse. Ikke alle vil opleve eufori, når de tager Pyrazolam. Nogle tager det endda i håb om at føle eufori og bliver skuffede, når det kun har terapeutiske virkninger. Bemærk også, at eufori er en subjektiv oplevelse, der varierer fra person til person, så nogle brugere kan kalde en afslappet følelse “eufori”, mens andre ikke vil betegne den som sådan.

Sociabilitet

Nogle brugere siger, at de følte sig mere venlige og snakkesalige efter at have taget Pyrazolam. Det kan skyldes stoffets evne til at reducere hæmninger og angst, hvilket gør det lettere for folk at interagere med andre. De euforiske følelser, som pyrazolam fremkalder, kan også bidrage til selskabelighed.

Anticlimax (“Comedown”)

Som med mange andre stoffer kan pyrazolam forårsage et antiklimaks eller en “nedtur”, når virkningen aftager. Det kan forårsage træthed, depression og irritabilitet. Vent mindst 24 timer, før du tager en ny dosis for at undgå negative bivirkninger.

Potentielle bivirkninger af pyrazolam

Selvom Pyrazolam generelt anses for at være sikkert, når det bruges som anvist, er der nogle potentielle bivirkninger. Disse omfatter følgende:

 • Søvnighed
 • Svimmelhed
 • Svækket hukommelse
 • Hovedpine
 • Kvalme
 • Diarré
 • Tab af appetit
 • Irritabilitet
 • Omrøring
 • Forvirring
 • Åndedrætsdepression
 • Krampeanfald (i sjældne tilfælde)

Brug Pyrazolam ansvarligt, og følg doseringsvejledningen nøje. Da PZM ikke nødvendigvis er på listen over lovlige rusmidler mange steder, kan det være svært at tage det under en læge, hvilket gør det endnu vigtigere at være ansvarlig. Husk, at du skal undgå at bruge pyrazolam sammen med andre depressive stoffer og bruge skadesreducerende teknikker for at opnå det bedst mulige resultat.

Related articles

Recent articles