2-MMC gjennomgang

Published:

Når det gjelder designermedisiner, er 2-Methylmethcathinone en verdt å rapportere om. I denne artikkelen vil vi dykke ned i historien til 2-MMC, doseringer, administrasjonsmetoder, brukeranmeldelser, effekter og potensielle bivirkninger. Mot slutten vil du ha en omfattende gjennomgang av dette kontroversielle og juridisk tvilsomme forskningskjemikaliet.

Generell informasjon om 2-MMC

La oss begynne vår forskningskjemiske gjennomgang ved å gå gjennom generell informasjon om dette stoffet. 2-MMC , også kjent som 2-metylmetkatinon eller ortomefedron, er et syntetisk sentralstimulerende middel i katinonfamilien (naturlig plantestimulerende). Det sammenlignes ofte med andre katinoner som mefedron og metamfetamin. Det er kjent for å forårsake kraftig stimulering. 2-MMC-forskningskjemikalien ble først opprettet i 1928. Imidlertid ble det ikke populært før tidlig på 2000-tallet da det fortsatt var en del av kategorien lovlige stoffer i flere regioner. På den tiden begynte det å bli markedsført som et «forskningskjemikalie» i nettbutikker.

Historien om 2-MMC

2-MMCs historie er noe uklar. Som nevnt ble den sannsynligvis først syntetisert i 1928. Skaperen av stoffet, en rumensk kjemiker ved navn Lazăr Edeleanu, var på utkikk etter en produsert versjon av planten khat. Denne unike planten inneholder det naturlige sentralstimulerende stoffet katinon. For å utvide ytterligere, har khat en lang historie med tradisjonell bruk i noen afrikanske og arabiske kulturer. Imidlertid er det også et kontrollert stoff i mange land på grunn av potensialet for misbruk og avhengighet.

Det var ikke før tidlig på 2000-tallet at 2-MMC-forskningskjemikaliet begynte å bli kjent som et «forskningskjemikalie» på nettmarkedsplasser. På midten av 2000-tallet var 2-MMC mer tilgjengelig og ble solgt under navnet «Mephedrone» eller «Meow Meow». Det gjorde seg bemerket som et klubbstoff. I mange tilfeller brukte folk det i kombinasjon med andre rusmidler som MDMA og kokain. Så, i 2010, forbød Storbritannia Mephedrone og andre katinoner på grunn av bekymringer om deres sikkerhet og misbrukspotensial.

Siden den gang har 2-MMC forblitt et kontroversielt stoff, med noen brukere som berømmer effektene og andre advarer om potensielle farer. Lovligheten til 2-MMC er ukjent eller udefinert i mange land, så brukere som leter etter juridiske høydepunkter kan komme til kort. Det er sannsynligvis fortsatt lovlig i

Dosering og administrasjon

Som de fleste sentralstimulerende midler, avhenger effekten av 2-MMC av dosestørrelsen. En typisk rekreasjonsdose er mellom 50-150 mg. Effekten kan vare mellom 2-6 timer. Imidlertid er alles kropp forskjellig, så noen mennesker er mer følsomme for effektene av 2-MMC-forskningskjemikalien enn andre.

Muntlig administrasjon

Den vanligste måten å ta 2-MMC på er oralt, vanligvis i form av en kapsel eller tablett. Det er viktig å starte med en liten dose og vente å se hvordan kroppen din reagerer før du tar mer. Noen brukere rapporterer om en forsinket inntreden av effekter når de tar 2-MMC oralt, med effektene som tar opptil en time å slå inn.

Nasal insufflasjon

En annen populær måte å ta 2-MMC på er gjennom neseinnblåsing, eller «snorting». Denne metoden anses generelt for å være mer intens enn oral administrering, med effektene som slår inn raskere og varer i kortere tid. Imidlertid kan snøfting av 2-MMC være mer skadelig for nesegangene og kan øke risikoen for avhengighet og overdose.

Fordamping

Fordamping er en mindre vanlig metode for å ta 2-MMC, men den brukes fortsatt av noen brukere. Det innebærer å varme opp stoffet til det fordamper, og deretter inhalere dampen. Fordamping anses generelt å være mer intens enn oral administrering, men mindre intens enn neseinnblåsing.

Stikkpille

Stikkpiller er en mindre vanlig metode for å ta 2-MMC, men de kan være effektive for noen brukere. De innebærer å sette stoffet inn i endetarmen, hvor det absorberes av kroppen. Denne metoden anses generelt for å være mer intens enn oral administrering, men den kan også være mer uforutsigbar og vanskelig å dosere nøyaktig.

Redoserer

Noen brukere velger å gjøre om 2-MMC-forskningskjemikaliet under en økt for å forlenge effekten eller øke intensiteten. Gjentatt dosering kan imidlertid øke risikoen for bivirkninger og kan også føre til avhengighet og overdose. Det er viktig å være forsiktig ved omdosering og å vente til effekten av startdosen har gitt seg før du tar mer.

Bruker 2-MMC anmeldelser

Brukeranmeldelser av 2-MMC er blandede. Noen brukere rapporterer en euforisk høy og økt sosialitet, mens andre rapporterer negative bivirkninger som angst, paranoia og søvnløshet. Noen brukere har også rapportert om en «bakrus» eller «comedown»-effekt etter at stoffet forsvinner, noe som kan inkludere følelser av depresjon og tretthet.

Utbruddet av effekter

Utbruddet av 2-MMCs effekter kan variere avhengig av administreringsmetoden. Oral administrering tar vanligvis lengre tid å starte, med effekter som tar opptil en time før du kommer til syne. Neseinnblåsing og fordampning har begge en raskere start, med effekter som vises i løpet av minutter. Tilførsel av stikkpiller kan også ha en relativt rask start.

Eufori

De euforiske effektene av 2-MMC, som er et syntetisk sentralstimulerende middel, kan beskrives som et rush av intens nytelse og velvære ledsaget av økt omgjengelighet og selvtillit. Brukere kan føle en følelse av lykke og tilfredshet, med en mer forståelse for omgivelsene og et sterkt ønske om å være sosial. Euforien antas å være forårsaket av stoffets evne til å øke dopaminnivået i hjernen, noe som fører til nytelsesfølelse. De euforiske effektene kan imidlertid være kortvarige.

Økt årvåkenhet og fokus

2-MMC-forskningskjemikalien er kjent for å øke våkenhet og fokus hos brukere. Legemidlet oppnår denne effekten ved å stimulere sentralnervesystemet, som utløser frigjøring av visse nevrotransmittere i hjernen. Spesielt øker 2-MMC nivåene av noradrenalin og dopamin, som er assosiert med årvåkenhet, oppmerksomhet og fokus.

Når disse nevrotransmitterne frigjøres, rapporterer brukere ofte at de føler seg mer våkne og bevisste. De kan føle en økt evne til å konsentrere seg om oppgaver eller samtaler. Brukere kan også føle seg mer raske og bedre i stand til å løse problemer og tenke kreativt.

Antiklimaks («Comedown»)

Etter at effekten av 2-MMC forsvinner, kan noen brukere oppleve en «antiklimaks» eller «comedown»-effekt. Dette kan inkludere følelser av depresjon, tretthet og irritabilitet, samt fysiske symptomer som hodepine og muskelsmerter.

Potensielle bivirkninger av 2-MMC

Som den siste delen av vår 2-MMC-gjennomgang, vil vi dekke et veldig kritisk emne: bivirkninger. Som alle legemidler har 2-MMC potensielle bivirkninger, hvorav noen kan være svært alvorlige eller til og med dødelige. Vanlige bivirkninger inkluderer følgende:

  • Økt hjertefrekvens og blodtrykk
  • Pupillutvidelse
  • Tørr i munnen
  • Søvnløshet
  • Angst og paranoia
  • Kvalme og oppkast
  • Muskelspenninger og skjelvinger

I sjeldne tilfeller kan 2-MMC forårsake mer alvorlige bivirkninger som anfall, psykose og kardiovaskulære problemer. Vær oppmerksom på disse potensielle bivirkningene og oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever noen symptomer.

Related articles

Recent articles