Översyn av 3-HO-PCE

Published:

Trots dess växande popularitet finns det fortfarande begränsad information tillgänglig om 3-HO-PCE, inklusive dess historia, doseringsinformation, användarupplevelse och biverkningar. Vi vet att det är ett dissociativt läkemedel i arylcyklohexylaminklassen.

I den här artikeln ger vi en översikt över 3-HO-PCE genom att utforska dess ursprung, kemiska egenskaper och effekter på människokroppen. Vi kommer också att titta på aktuell forskning om 3-HO-PCE (förkortat 3-HO) och diskutera de potentiella riskerna med att använda det, inklusive potentiella biverkningar och långsiktiga hälsoeffekter.

Genom att ge en omfattande översikt över 3-HO-PCE hoppas vi kunna informera om detta läkemedel om dess potentiella fördelar och risker för att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut om dess användning och undvika skador.

Allmän information om 3-HO-PCE

För att börja vår granskning av 3-HO-PCE tar vi upp allmän information. Detta är ett relativt nytt och dåligt förstått läkemedel, och dess effekter och risker studeras fortfarande. Forskningskemikalien 3-HO är en dissociativ drog och tillhör som sagt klassen arylcyklohexylamin (ACH). Denna läkemedelsklass innehåller psykoaktiva ämnen och påverkar NMDA-receptorer i hjärnan.

Kemiskt sett visar en kemisk granskning av 3-HO-PCE att den liknar andra dissociativa droger som ketamin och PCP. Det har dock sina egna unika effekter och risker. Liksom andra dissociativa medel kan 3-HO-PCE orsaka känslor av dissociation från kropp och omgivning, liksom känslor av eufori och förändrade uppfattningar om tid och rum.

Historik om 3-HO-PCE

3-HO-PCE skapades först i början av 2010-talet av ett forskarlag på läkemedelsföretaget Boehringer Ingelheim. Vid den tiden undersökte forskare effekterna av arylcyklohexylaminer (psykoaktiva droger) på människokroppen. De försökte utveckla nya föreningar med unika farmakologiska egenskaper.

3-HO-PCE var ursprungligen inte avsedd för rekreationsbruk. Istället användes den i laboratoriemiljöer i forskningssyfte. I takt med att informationen om dess effekter spreds började 3-HO-PCE dock bli populär bland kemiforskare som en ny dissociativ drog med unika effekter.

Sedan 3-HO-PCE började användas på marknaden för forskningskemikalier har den använts som rekreationsmedel av vissa personer som söker dissociativa och euforiska effekter. På grund av dess relativa nyhet och begränsade vetenskapliga forskning är det dock fortfarande mycket som är okänt om dess effekter och potentiella risker. För dem som söker Lagliga droger kan de behöva fortsätta leta, eftersom denna drog antingen befinner sig i en juridisk gråzon eller är direkt olaglig, beroende på land.

Under de senaste åren har 3-HO-PCE fått uppmärksamhet av experter på narkotikapolitik som arbetar med olagliga eller lagliga droger och som är oroade över de potentiella hälsoriskerna med denna särskilda drog. Vissa experter har krävt ökad forskning om läkemedlets effekter och ökad medvetenhet hos allmänheten om dess potentiella risker och skador.

Dosering och administrering

Doseringsinformationen för 3-HO-PCE är begränsad eftersom det inte är ett allmänt studerat läkemedel. Som med alla forskningskemikalier eller psykoaktiva ämnen är det viktigt att vara försiktig. Börja med en låg dos för att bedöma din tolerans och respons.

Baserat på berättelser från användare varierar typiska doser av 3-HO-PCE från 5 till 30 milligram (mg), som tas oralt eller nasalt. Dessa doser ger måttliga effekter. Högre doser ger mer intensiva och till och med överväldigande effekter.

Individuell tolerans och känslighet för 3-HO-PCE kan variera kraftigt. Det finns inget fastställt säkert eller effektivt dosintervall för läkemedlet. Dessutom har 3-HO-PCE inte studerats i stor omfattning på människor. Dess långsiktiga effekter på den fysiska och psykiska hälsan är därför inte väl kända.

På grund av den begränsade informationen om 3-HO-PCE rekommenderas att börja med en låg dos och att vara ytterst försiktig när man ökar dosen eller frekvensen. Det är också viktigt att följa metoder för skadereduktion när du använder 3-HO-PCE eller andra psykoaktiva substanser. Skadebegränsande tekniker inkluderar renhetstestning, undviker att blanda droger och har en pålitlig vän eller ett stödsystem i närheten under användningen.

Användare 3-HO-PCE Recensioner

Baserat på anekdotiska rapporter från användare finns nedan några gemensamma teman som har framkommit om de subjektiva effekterna av 3-HO-PCE.

Dissociativa effekter

Användarna rapporterar att de känner en känsla av att de inte längre är kopplade till sina kroppar och sin omgivning. Vissa beskriver att de känner sig “svävande” eller “bortkopplade”. Vissa användare rapporterar dock att det är den mildaste känslan av dissociation som de har upplevt när det gäller dissociativa droger.

Euphoria

Många användare rapporterar att de känner en känsla av eufori eller njutning, vilket kan vara en del av det som gör 3-HO-PCE attraktivt för rekreationsbruk. En del användare märkte att de hade trevliga tankar om nuet och det förflutna. För vissa användare var det glada minnen som kom upp i huvudet. Sinnet tycks sväva separat från kroppen och blir fritt från oro, bekymmer och så småningom även från tankar.

Lång varaktighet

Effekterna av 3-HO-PCE rapporteras vara längre än andra dissociativa medel. Faktum är att vissa användare rapporterar om effekter som varar upp till 8 timmar eller mer. Läkemedel som tas nasalt eller intravenöst har kortare duration än om läkemedlet tas oralt.

Visuell och auditiv förvrängning

Vissa användare rapporterar att de upplever förändrade uppfattningar av färg, ljud och andra sensoriska data. En användare beskrev den visuella snedvridningen som att titta genom tjockt glas. Ljudhallucinationer eller volymförändringar kan förekomma.

Början av effekterna

Effekterna av 3-HO-PCE börjar uppträda beroende på din ämnesomsättning, dosstorlek och administreringsväg. Baserat på användarberättelser kan det vara från 10 minuter till en timme efter intag. Under den första timmen efter intag blir effekterna mer märkbara.

När det tas oralt är effekten i allmänhet lite långsammare. Användarna rapporterar att effekterna blir märkbara efter 30 minuter till en timme. Nasal administrering har en snabbare effekt, där användarna rapporterar att effekterna blir märkbara inom 10-15 minuter.

Potentiella biverkningar av 3-HO-PCE

Här är några potentiella biverkningar av 3-HO-PCE-användning:

  • Illamående och kräkningar
  • Ökad hjärtfrekvens och ökat blodtryck
  • Andningsdepression
  • Hallucinationer eller förändrad verklighetsuppfattning
  • Psykisk oro eller ångest
  • Förlust av koordination eller motorisk kontroll
  • Nedsatt omdöme eller beslutsförmåga
  • Försämrat minne eller minnesförlust
  • sömnlöshet eller störda sömnmönster
  • Ökad risk för olyckor eller skador på grund av nedsatt omdöme eller samordning.

Det är viktigt och tidskänsligt att kontakta räddningstjänsten om du får allvarliga biverkningar efter att ha tagit 3-HO-PCE. Informera dem om din administreringsmetod och doseringsinformation så att de kan ge bästa möjliga stöd.

Related articles

Recent articles