Pentedrone Research Chemical Review

Published:

Pentedrone er et substitueret katinon med bånd, der fremkalder lignende, men ikke identiske virkninger som naturligt katinon og andre syntetiske katinonalternativer. Det skaber stimulanslignende effekter. Pentedron sælges ofte som forskningskemikalier eller legal highs.

Dette indlæg indeholder en kemisk gennemgang af pentedrone, herunder generelle oplysninger, historie, dosering og administration, andre brugeranmeldelser og potentielle bivirkninger, og har til formål at informere, ikke at anbefale, potentielle brugere om risici og fordele ved pentedrone.

Generelle oplysninger om Pentedrone

Pentedrone (også almindeligvis kaldet drone) er en relativt ny udgave af en syntetisk cathinon eller substitueret cathinon. Det har en lignende kemisk struktur som naturligt fremstillet cathinon fra den afrikanske khatbusk, men blev syntetiseret i laboratoriet med henblik på rekreativ brug.

Drone distribueres ofte i form af pulver eller faste krystaller (som ofte knuses til et pulver af brugeren eller efterlades hele før indgift). Den er ofte af hvidlig farve eller kan indeholde et gult skær. Det er ofte kombineret med andre lignende stoffer og kan mærkes som gødning, forskningskemikalier eller badesalt.

Ligesom andre substituerede katinoner kan pentedrone forekomme eller ikke forekomme i resultaterne af lægemiddelprøver, afhængigt af testtypen.

Historien om Pentedrone

De første rapporter om Pentedrone dukkede op omkring 2010, da stoffet blev opdaget på online-markeder. Man ved ikke meget om dets virkelige oprindelse, og hvor det først blev syntetiseret, men det er spekuleret, at det oprindeligt blev syntetiseret omkring samme tid som lignende, populære substituerede katinoner som 2-MMC og Eutylone. Det blev hurtigt udbredt på grund af dets amfetaminlignende virkninger og er ofte blevet blandet med andre forbindelser for at skabe designerdrugs, der er kendt som “badesalt”.

Pentedrone blev et ulovligt kontrolleret stof i flere lande mellem 2010 og 2015, herunder Brasilien, Kina, Tyskland, Schweiz, Tjekkiet, Tyskland, Tyskland, Schweiz og Det Forenede Kongerige. I USA blev Pentedrone specifikt opført af DEA i et midlertidigt forbud i 2014. Da det midlertidige forbud udløb, vedtog mange stater hver for sig lovgivning, der forbød flere klasser af syntetiske stoffer, hvilket gjorde besiddelse og distribution af pentedron til en strafbar handling i nogle områder. Tjek din lokale lovgivning, før du forsøger at skaffe pentedrone for at sikre, at det er et lovligt stof i din jurisdiktion.

I dag distribueres pentedrone primært af onlineforhandlere, men det kan også findes hos individuelle forhandlere, afhængigt af hvor brugeren befinder sig.

Dosering og administration

Stofbrug, selv med lovlige stoffer som pentedron, bør gribes an med forsigtighed og med forståelse for alle risici og fordele.

Virkningerne af pentedron kan variere afhængigt af:

 • doseringsmængde og -hyppighed
 • brugerens helbred, højde og vægt
 • brugerens tidligere erfaringer med stoffet
 • andre stoffer, der anvendes samtidig, herunder receptpligtig medicin
 • den anvendte administrationsmetode
 • brugerens tolerance over for dette eller lignende stoffer

Når du administrerer et stof, skal du bruge et testkit eller teststrimler for at sikre, at stoffet er legitimt, og følge skadesreduktionsprotokoller som f.eks. overvågning af ædruelighed for at opnå det bedste resultat.

Det anbefales at starte med en lille dosis i starten og derefter øge doseringen, efterhånden som du bliver mere fortrolig med virkningerne og den måde, din krop reagerer på pentedron.

5-10mg pr. 100 lbs. af kropsvægten er en typisk dosis til indgivelse via følgende metoder:

Oral indgift

Pentedrone kan indgives oralt på flere måder: i kapsel- eller pilleform, ved at blande pulveret med en drikkevæske eller ved at pakke stoffet ind i cigaretpapir og sluge det. Sidstnævnte kaldes i daglig tale for “bombning” eller “faldskærmsudspring”.

Nasal insufflation

Pentedrone kan indblæses nasalt i pulverform. Der kan gå kortere tid mellem den første indgift og virkningen end ved andre indgiftsmetoder. Denne metode kan give en moderat brændende fornemmelse, der forsvinder efter flere minutter.

Administration af suppositorier

Som et suppositorium kan pentedron opløses i væske eller indkapsles og indsættes rektalt for at fremkalde en hurtigere indtræden af de ønskede virkninger. Denne indgiftsmetode ændrer typisk ikke stoffets virkning.

Omdosering

Pentedrone indgives ofte i flere små, efterfølgende doser for at øge virkningsvarigheden. Når du omdoserer, skal du forsøge at bruge en lige stor eller mindre mængde end den oprindelige dosis, indtil du ved, hvordan lægemidlet reagerer i dit system. Det anbefales ikke, at brugere, der oplever negative bivirkninger, får en ny dosis.

Bruger Pentedrone Anmeldelser

Kemiske forskningsanmeldelser er ofte selvrapporterede og bør tages som anekdotiske oplysninger, ikke som beviser eller fakta. Denne pentedrone anmeldelse har til formål at formidle oplysninger baseret på andre brugeres erfaringer og er ikke ment som en anbefaling. De tidslinjer og virkninger, der er nævnt her, er en tilnærmelse baseret på andre brugeres selvrapporterede erfaringer. Sammenlignet med lignende stoffer er der kun få dokumenterede anvendelser af pentedron, og brugere bør nærme sig rekreativ brug af dette stof med forsigtighed.

Begyndelse af virkningerne

Afhængigt af indgiftsmetoden kan du forvente, at virkningerne indtræder efter 10-60 minutter. Selv om der er få brugerrapporter, er der generel enighed om, at virkningerne begynder langsomt og derefter intensiveres, før de når deres højeste effekt.

Forbedret fokus

Brugere rapporterer typisk om forhøjet koncentration og fokusering ved indtagelse af pentedron, ligesom andre substituerede katinoner og stimulanser. Denne virkning kan vare fra 1-6 timer, afhængigt af indgiftsmetoden, doseringsmængden og hyppigheden af genindgift samt brugerens tolerance over for lignende stimulanser.

Undertrykt appetit

Mange brugere rapporterer, at de oplever en nedsat lyst til at spise og har lejlighedsvis problemer med at spise under påvirkning af pentedron. Denne effekt er midlertidig og vil forsvinde, efterhånden som brugerne kommer ned. Nogle brugere oplever vægttab efter gentagen brug på grund af en konstant nedsat appetit.

Midlertidigt forbedret kognition

Nogle brugere rapporterer om en forbedret evne til at analysere tanker og følelser, mild til intens indadvendthed og hurtigere tænkning efter indgivelse af pentedron.

Eufori

Brugerne rapporterer om en mild følelse af eufori i sindet og kroppen og sammenligner det ofte med en “varm” eller trøstende følelse som følge af at bruge pentedrone. Andre brugere rapporterer om øget empati gennem varigheden af stoffets virkninger.

Antiklimaks

Erfarne brugere rapporterer ofte, at antiklimakset eller “comedown” ved brug af drone forskningskemikalie er mildere sammenlignet med lignende forskningskemikalier, og nogle rapporterer endda, at de ikke føler nogen negative virkninger, når de stimulerende virkninger forsvinder. Resultaterne kan variere afhængigt af dosis, hyppighed og bruger. Negative modvirkninger er forbundet med lignende stoffer og kan potentielt forekomme. Antiklimakset kan begynde at sætte ind inden for 1-2 timer efter den første dosis, hvis der ikke gives en ny dosis.

Potentielle bivirkninger af Pentedrone

Som med ethvert stof er der potentielle bivirkninger af pentedron. Nogle af de potentielle bivirkninger omfatter (men er ikke begrænset til):

 • Svimmelhed
 • Dehydrering
 • Angst og/eller depression
 • Slibning af tænder og/eller kæberne i kæberne
 • Hypertension
 • Hypertermi
 • Vasokonstriktion
 • Nedsat appetit
 • Øget svedproduktion
 • Kvalme og opkastning
 • Erektil dysfunktion
 • Øget grad af uro
 • Brystsmerter
 • Anfald
 • Paranoia
 • Hallucinationer
 • Død

Hvis du oplever alvorlige negative virkninger, skal du kontakte din lokale skadestue og oplyse dem om den dosis og hyppighed af pentedron, som du har selvadministreret, for at forhindre reaktioner med andre lægemidler, som de kan ordinere for at forhindre yderligere skade.

Related articles

Recent articles