Pentedrone Research Chemical Review

Published:

Pentedrone er et substituert katinon med bånd som induserer lignende, men ikke identiske, effekter som naturlig katinon og andre syntetiske katinonalternativer. Det skaper stimulerende-lignende effekter. Pentedrone selges ofte som forskningskjemikalier eller juridiske highs.

Dette innlegget inneholder en forskningskjemisk gjennomgang av pentedron, inkludert generell informasjon, historie, dosering og administrering, andre brukeranmeldelser og potensielle bivirkninger, og er ment å informere, ikke anbefale, potensielle brukere om risikoene og fordelene med pentedron.

Generell informasjon om Pentedrone

Pentedrone (også ofte referert til som drone) er en relativt ny iterasjon av en syntetisk katinon eller substituert katinon. Den deler en lignende kjemisk struktur med naturlig avledet katinon fra den afrikanske khat-busken, men ble lab-syntetisert for rekreasjonsbruk.

Drone distribueres ofte i form av pulver eller faste krystaller (som ofte knuses til et pulver av brukeren eller etterlates hele før administrering). Det ser ofte ut til å være off-white i fargen eller kan inneholde en gul fargetone. Det er ofte kombinert med andre lignende stoffer og kan merkes som gjødsel, forskningskjemikalier eller badesalt.

I likhet med andre substituerte katinoner, kan pentedron vises i testresultater, avhengig av type test.

Historien om Pentedrone

De første rapportene om Pentedrone dukket opp rundt 2010, da stoffet ble oppdaget på nettmarkeder. Det er lite kjent om dens sanne opprinnelse og hvor den først ble syntetisert, men det spekuleres i at den opprinnelig ble syntetisert omtrent samtidig med lignende, populære substituerte katinoner som 2-MMC og Eutylon. Det ble raskt mye brukt for sine amfetaminlignende effekter og har ofte blitt blandet med andre forbindelser for å lage designermedisiner kjent som “badesalt”.

Pentedrone ble et ulovlig kontrollert stoff i flere land mellom 2010 og 2015, inkludert Brasil, Kina, Tyskland, Sveits, Tsjekkia, Tyskland og Storbritannia. I USA ble Pentedrone spesifikt oppført av DEA i et midlertidig forbud i 2014. Når det midlertidige forbudet utløp, vedtok mange stater individuelt lovgivning for å forby flere klasser av syntetiske stoffer, noe som gjorde besittelse og distribusjon av pentedron til en straffeforfølgelig handling i noen områder. Sjekk de lokale lovene dine før du prøver å anskaffe pentedron for å sikre at det er et lovlig stoff i din jurisdiksjon.

I dag distribueres pentedrone primært av nettleverandører, men det kan også finnes gjennom individuelle forhandlere avhengig av hvor brukeren befinner seg.

Dosering og administrasjon

Rusbruk, selv med lovlige stoffer som pentedrone, bør tilnærmes forsiktig med en forståelse av alle risikoer og fordeler involvert.

Effektene av pentedron kan variere basert på:

 • doseringsmengde og frekvens
 • brukerens helse, høyde og vekt
 • brukerens tidligere erfaring med stoffet
 • tilleggsstoffer som brukes samtidig, inkludert reseptbelagte medisiner
 • administrasjonsmåten
 • brukerens toleranse for dette eller lignende stoffer

Når du administrerer et stoff, bruk et testsett eller -strimler for å sikre legitimiteten til stoffet og følg skadereduksjonsprotokoller som nøkternt tilsyn for det beste resultatet.

Det anbefales å starte med en liten dose først og deretter øke dosen etter hvert som du blir mer kjent med effektene og måten kroppen din reagerer på pentedron.

5-10 mg per 100 lbs. kroppsvekt er en typisk dose for administrering via følgende metoder:

Muntlig administrasjon

Pentedrone kan administreres oralt på flere måter: i kapsel- eller pilleform, ved å blande pulveret med en drikkevæske, eller ved å pakke stoffet inn i sigarettpapir og svelge det. Sistnevnte blir i daglig tale referert til som “bombing” eller “fallskjermhopping”.

Nasal insufflasjon

Pentedron kan insuffleres nasalt i pulverform. Dette kan ha en kortere varighet mellom initial administrering og inntreden av effekter enn andre administreringsmetoder. Denne metoden kan forårsake en moderat brennende følelse som vil avta etter flere minutter.

Stikkpilleadministrasjon

Som stikkpille kan pentedron oppløses i væske eller innkapsles og settes inn rektalt for å indusere en raskere inntreden av de ønskede effektene. Denne administrasjonsmåten endrer vanligvis ikke effekten av stoffet.

Redoserer

Pentedrone administreres ofte i flere små, påfølgende doser for å øke varigheten av effektene. Ved omdosering, sikte på å bruke en tilsvarende eller mindre mengde enn startdosen til du vet hvordan stoffet reagerer i systemet ditt. Det anbefales ikke for brukere som opplever negative bivirkninger å gjøre om.

Bruker Pentedrone Anmeldelser

Forskningskjemiske anmeldelser er ofte selvrapporterte og bør tas anekdotisk, ikke som bevis eller fakta. Denne pentedrone-anmeldelsen er ment å formidle informasjon basert på andre brukeres erfaringer og er ikke ment som en anbefaling. Tidslinjene og effektene som er nevnt her er en tilnærming basert på den selvrapporterte opplevelsen til andre brukere. Sammenlignet med lignende stoffer er det lite dokumentert bruk av pentedron, og brukere bør nærme seg rekreasjonsbruk av dette stoffet med forsiktighet.

Utbruddet av effekter

Avhengig av administrasjonsmåten, forvent at effektene vil sette seg etter alt fra 10-60 minutter. Selv om det er få brukerrapporter, er det en generell enighet om at effektene begynner å tre sakte inn og deretter forsterkes før de oppnår toppeffekter.

Forbedret fokus

Brukere rapporterer vanligvis forhøyede nivåer av konsentrasjon og fokus når de administrerer pentedron, lik andre substituerte katinoner og sentralstimulerende midler. Denne effekten kan vare alt fra 1-6 timer, avhengig av administrasjonsmåten, dosemengden og hyppigheten av omdosering, og brukerens toleranse for lignende sentralstimulerende midler.

Undertrykt appetitt

Mange brukere rapporterer at de opplever redusert lyst til å spise og noen ganger har problemer med å spise under påvirkning av pentedron. Denne effekten er midlertidig og vil avta etter hvert som brukerne kommer ned. Noen brukere opplever vekttap etter gjentatt bruk på grunn av konsekvent redusert appetitt.

Midlertidig forbedret kognisjon

Noen brukere rapporterer en forbedret evne til å analysere tanker og følelser, mild til intens introspeksjon og raskere tenkning etter administrering av pentedron.

Eufori

Brukere rapporterer en mild følelse av eufori i sinnet og kroppen, og sammenligner det ofte med en “varm” eller trøstende følelse som følge av bruk av pentedron. Andre brukere rapporterer økt empati gjennom varigheten av stoffets effekter.

Antiklimaks

Erfarne brukere rapporterer ofte at antiklimaks eller “comedown” ved bruk av droneforskningskjemikaliet er mildere sammenlignet med lignende forskningskjemikalier, og noen rapporterer til og med at de ikke føler noen negative effekter når de stimulerende effektene avtar. Resultatene kan variere avhengig av dosering, frekvens og bruker. Negative offseteffekter er assosiert med lignende stoffer og kan potensielt oppleves. Antiklimakset kan begynne å sette inn i løpet av 1-2 timer etter startdosen hvis ingen gjendosering administreres.

Potensielle bivirkninger av Pentedrone

Som med alle stoffer, er det potensielle bivirkninger av pentedron. Noen av de potensielle bivirkningene inkluderer (men er ikke begrenset til):

 • Svimmelhet
 • Dehydrering
 • Angst og/eller depresjon
 • Tanngnissing og/eller kjevebiting
 • Hypertensjon
 • Hypertermi
 • Vasokonstriksjon
 • Redusert appetitt
 • Økt svette
 • Kvalme og oppkast
 • Erektil dysfunksjon
 • Økte nivåer av agitasjon
 • Brystsmerter
 • Anfall
 • Paranoia
 • Hallusinasjoner
 • Død

Hvis du opplever alvorlige negative effekter, kontakt din lokale legevakt og la dem få vite doseringen og frekvensen av pentedron som du selv har administrert for å forhindre reaksjoner med andre legemidler de kan foreskrive for å forhindre ytterligere skade.

Related articles

Recent articles