Pentedrone Research Chemical Review

Published:

Pentedron är ett substituerat katinon med band som ger liknande, men inte identiska, effekter som naturligt katinon och andra syntetiska katinonalternativ. Det skapar stimulantliknande effekter. Pentedrone säljs ofta som forskningskemikalier eller lagliga höjder.

Det här inlägget innehåller en forskningskemisk granskning av pentedrone, inklusive allmän information, historia, dosering och administration, andra användarrecensioner och potentiella biverkningar och är avsett att informera, inte rekommendera, potentiella användare om riskerna och fördelarna med pentedrone.

Allmän information om Pentedrone

Pentedrone (även kallat drone) är en relativt ny variant av syntetiskt katinon eller substituerat katinon. Det har en liknande kemisk struktur som det naturligt framställda katinonet från den afrikanska khatbusken, men det syntetiserades i laboratoriet för rekreationsbruk.

Drone distribueras ofta i form av pulver eller fasta kristaller (som ofta krossas till pulver av användaren eller lämnas hela innan de administreras). Den är ofta av vit färg eller kan ha en gul färg. Det kombineras ofta med andra liknande ämnen och kan märkas som gödningsmedel, forskningskemikalier eller badsalt.

Liksom andra substituerade katinoner kan pentedron förekomma eller inte förekomma i drogtestresultat, beroende på testtyp.

Pentedrones historia

De första rapporterna om Pentedrone dök upp runt 2010, då ämnet upptäcktes på online-marknader. Det finns lite information om dess verkliga ursprung och var den först syntetiserades, men det spekuleras att den ursprungligen syntetiserades ungefär samtidigt som liknande, populära substituerade katinoner som 2-MMC och Eutylone. Det blev snabbt allmänt använt för sina amfetaminliknande effekter och har ofta blandats med andra föreningar för att skapa designerdroger som kallas “badsalt”.

Pentedrone blev en olaglig kontrollerad substans i flera länder mellan 2010 och 2015, bland annat Brasilien, Kina, Tyskland, Schweiz, Tjeckien, Tyskland och Storbritannien. I Förenta staterna listades Pentedrone särskilt av DEA i ett tillfälligt förbud 2014. När det tillfälliga förbudet upphörde antog många delstater lagstiftning för att förbjuda flera klasser av syntetiska droger, vilket gjorde innehav och distribution av pentedron till en åtalbar handling i vissa områden. Kontrollera din lokala lagstiftning innan du försöker skaffa pentedron för att säkerställa att det är en laglig drog i din jurisdiktion.

Idag distribueras pentedrone främst av onlineförsäljare, men kan också hittas hos enskilda återförsäljare beroende på var användaren befinner sig.

Dosering och administrering

Användning av substanser, även lagliga droger som pentedron, bör ske med försiktighet och med förståelse för alla risker och fördelar som är involverade.

Effekterna av pentedron kan variera beroende på:

 • doseringsmängd och frekvens
 • Användarens hälsa, längd och vikt.
 • Användarens tidigare erfarenhet av ämnet.
 • Andra ämnen som används samtidigt, inklusive receptbelagda läkemedel.
 • Administreringsmetod.
 • Användarens tolerans för detta eller liknande ämnen.

När du administrerar någon substans bör du använda ett testkit eller testremsor för att säkerställa att läkemedlet är legitimt och följa skadebegränsningsprotokoll, som t.ex. övervakning av nykterister, för att få bästa möjliga resultat.

Det rekommenderas att börja med en liten dos till en början och sedan öka dosen när du blir mer bekant med effekterna och hur din kropp reagerar på pentedron.

5-10 mg per 100 lbs. av kroppsvikten är en typisk dos för administrering via följande metoder:

Oral administrering

Pentedrone kan administreras oralt på flera olika sätt: i kapsel- eller pillerform, genom att blanda pulvret med en dryckesvätska eller genom att svepa in substansen i cigarettpapper och svälja den. Det senare kallas i vardagligt tal för “bombning” eller “fallskärmshoppning”.

Nasal inblåsning

Pentedrone kan insuffleras nasalt i pulverform. Detta kan ha en kortare tid mellan första administrering och insättande av effekt än andra administreringsmetoder. Denna metod kan ge en lätt brännande känsla som försvinner efter några minuter.

Administrering av suppositorier

Som suppositorium kan pentedron lösas upp i vätska eller kapslas in och föras in rektalt för att snabbare få de önskade effekterna. Denna administreringsmetod förändrar vanligtvis inte substansens effekter.

Omdosering

Pentedrone administreras ofta i flera små, på varandra följande doser för att förlänga effekten. Vid omdosering bör du sträva efter att använda en lika stor eller mindre mängd som den första dosen tills du vet hur läkemedlet reagerar i ditt system. Det är inte rekommenderat för användare som upplever negativa bieffekter att dosera om.

Recensioner av användare av Pentedrone

Kemikalieundersökningar är ofta självrapporterade och bör betraktas som anekdotiska uppgifter, inte som bevis eller fakta. Denna pentedrone-recension är avsedd att förmedla information baserad på andra användares erfarenheter och är inte avsedd som en rekommendation. De tidslinjer och effekter som nämns här är en uppskattning baserad på andra användares självrapporterade erfarenheter. Jämfört med liknande ämnen finns det få dokumenterade användningsområden för pentedron, och användare bör närma sig rekreationsanvändning av detta ämne med försiktighet.

Början av effekterna

Beroende på administreringssättet kan du förvänta dig att effekterna börjar verka på 10-60 minuter. Även om det finns få användarrapporter finns det en allmän samstämmighet om att effekterna börjar sätta in långsamt och sedan intensifieras innan de når sin högsta effekt.

Förbättrat fokus

Användare rapporterar vanligtvis om förhöjda nivåer av koncentration och fokus när de får pentedron, i likhet med andra substituerade katinoner och stimulantia. Effekten kan vara i 1-6 timmar, beroende på administreringsmetod, dosering och frekvens av omdosering samt användarens tolerans mot liknande stimulantia.

Undertryckt aptit

Många användare rapporterar att de upplever en minskad lust att äta och har ibland svårt att äta under påverkan av pentedron. Denna effekt är tillfällig och försvinner när användarna kommer ner i vikt. Vissa användare upplever viktminskning efter upprepad användning på grund av en konsekvent minskad aptit.

Tillfälligt förbättrad kognition

Vissa användare rapporterar en förbättrad förmåga att analysera tankar och känslor, mild till intensiv introspektion och snabbare tänkande efter att ha tagit pentedron.

Euphoria

Användare rapporterar en mild känsla av eufori i kropp och själ, och jämför ofta med en “varm” eller tröstande känsla som ett resultat av att använda pentedron. Andra användare rapporterar om ökad empati genom varaktigheten av substansens effekter.

Antiklimax

Erfarna användare rapporterar ofta att antiklimaxen eller “nedgången” när de använder drone research chemicals är mildare jämfört med liknande forskningskemikalier, och vissa rapporterar till och med att de inte känner några negativa effekter när de stimulerande effekterna avtar. Resultaten kan variera beroende på dosering, frekvens och användare. Negativa offset-effekter är förknippade med liknande ämnen och kan potentiellt uppstå. Antiklimaxet kan börja sätta in inom 1-2 timmar efter den första dosen om ingen ny dos ges.

Potentiella biverkningar av Pentedrone

Som med alla ämnen finns det potentiella biverkningar av pentedron. Några av de potentiella biverkningarna inkluderar (men är inte begränsade till):

 • Yrsel
 • Dehydrering
 • Ångest och/eller depression
 • Tänder som gnisslar och/eller käkar som knyter ihop sig
 • Hypertoni
 • Hypertermi
 • Vasokonstriktion
 • Minskad aptit
 • Ökad svettning
 • Illamående och kräkningar
 • Erektil dysfunktion
 • Ökad agitation
 • Bröstsmärta
 • Kramper
 • Paranoia
 • Hallucinationer
 • Död

Om du upplever allvarliga negativa effekter ska du kontakta din lokala akutmottagning och informera dem om dosen och frekvensen av pentedron som du har administrerat själv för att förhindra reaktioner med andra läkemedel som de kan ordinera för att förhindra ytterligare skador.

Related articles

Recent articles