Kannabiskasvien kasvun 4 vaihetta

Published:

Oman kannabiksen kasvattaminen voi olla rikastuttava ja jännittävä kokemus. On kuitenkin tärkeää ymmärtää kannabiskasvien kasvun eri vaiheet, jotta voit varmistaa, että kasvisi saavuttavat täyden potentiaalinsa. Yleensä kannabiskasvi käy läpi neljä erillistä kasvuvaihetta: itäminen, kasvullinen kasvu, kukintaa edeltävä/siirtymävaihe ja kukinta. Jokaisella vaiheella on omat erityispiirteensä ja -vaatimuksensa, jotka on täytettävä sadon onnistumiseksi.

Itämisvaihe (3-10 päivää)

Itäminen on kasvun ensimmäinen vaihe, jossa siemen itää ja lähettää ensimmäisen juurensa. Kun valitset siemeniä itämistä varten, varmista, että ne ovat kuivia ja että niissä ei ole hometta tai hometta. Valitse myös kypsiä siemeniä, sillä epäkypsät siemenet eivät välttämättä itäne kunnolla.

Kun siemen on itänyt, aseta se multaan, kookoskuoreen tai kivivillakuutioon ja pidä se kosteana, mutta ei liian märkänä. Ihanteellinen lämpötila itämiselle on 22-30 °C (72-86 °F), joten pidä kasvualusta tässä lämpötilassa. Kun kannabiskasvi on itänyt, on aika siirtyä kasvuvaiheeseen.

Taimivaihe (2-3 viikkoa)

Kannabiksen toinen kasvuvaihe on taimivaihe. Tällöin kasvi alkaa kehittää lehtiä ja varsia sekä juuria, jotka tuottavat kasvulle tarvittavat ravinteet. Vaihe alkaa noin 2-3 viikkoa itämisen jälkeen ja päättyy, kun kasvi alkaa muodostaa esikukkiaan, mikä on merkki siitä, että se on valmis siirtymään kukintavaiheeseen.

Tässä vaiheessa on varmistettava, että kasvi saa riittävästi valoa, ravinteita ja ilmankiertoa, jotta se voi kehittää vahvat juuret ja varret. Ihanteellinen lämpötila-alue taimivaiheessa on 20-30 °C (68-86 °F).

Kasvuvaihe (3-16 viikkoa)

Taimivaiheen jälkeen kannabiskasvisi siirtyy kasvuvaiheeseen. Silloin se alkaa venyä ja kasvattaa lehtiä, varret ja juuret valmistautuakseen kukintaan. Tämän vaiheen pituus riippuu ympäristötekijöistä, kuten valojaksoista ja lämpötilasta. Vaiheet alkavat kuitenkin noin 3-8 viikon kuluttua ja voivat kestää jopa 16 viikkoa.

Kasvuvaiheen aikana on tärkeää varmistaa, että kasvit pääsevät auringonvaloon tai auringonsäteitä jäljittelevään keinovalaistukseen. Auringonvalo on tässä vaiheessa elintärkeää, koska se auttaa kasvia muuttamaan energiaa kasvussa tarvittavaksi ravinnoksi. Lisäksi lämpötilan on oltava 20-30 °C (68-86 °F) ja kosteuden on oltava korkea.

Kun kannabiskasvisi ovat kasvaneet täyteen kokoonsa, ne siirtyvät kukintaa edeltävään/siirtymävaiheeseen. Kasvi alkaa tuottaa esikukkia, jotka osoittavat, että se on valmis kukintavaiheeseen. Tämä vaihe kestää yleensä 3-4 viikkoa, ja tänä aikana kannabiskasvi valmistautuu kukintaan ja tuottaa onnistuneeseen pölytykseen tarvittavat uros- ja naaraspuoliset sukuelimet.

Varmista, että kasvi saa kukintaa edeltävän/siirtymävaiheen aikana saman valon ja lämpötilan kuin kasvuvaiheessa. Lisäksi on tärkeää alentaa ilmankosteus noin 50 prosenttiin, koska korkea ilmankosteus voi estää kasvua ja lisätä sieni-infektioiden riskiä.

Kukintavaihe (8-11 viikkoa)

Kannabiksen kasvun viimeinen vaihe on kukintavaihe. Tällöin kasvi alkaa tuottaa silmuja, joissa on runsaasti kannabinoideja ja terpeenejä, jotka ovat vastuussa sen vaikutuksista. Kannasta riippuen tämä vaihe voi kestää 8-11 viikkoa.

Sinun tulisi vähentää valonvaloa noin 12 tuntiin päivässä tänä aikana nuppujen kehittymisen edistämiseksi. Ihanteellinen lämpötila-alue tässä vaiheessa on 20-25 °C (68-77 °F). Lisäksi ilmankosteus on pidettävä alhaisena, jotta estetään homeen ja homeen muodostuminen silmuihin.

Kun kukintavaihe on valmis, on aika korjata kannabiskasvit! Tässä prosessissa silmut poistetaan kasvista ja kuivataan ennen niiden kulutusta tai myyntiä. Asianmukaisella hoidolla ja huomiolla voit varmistaa, että kannabiskasvisi saavuttavat täyden potentiaalinsa.

Related articles

Recent articles